Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

aguniada pisze:Robaczku, wątek pędzi, ale mam nadzieję, że trochę informacji w nim jest ;) Nie ograniczamy się do ciuciu-muciu :)
haha, Aga, u Ciebie zawsze tyle merytoryki ;:180 a "ciuciu-muciu" też mile widziane.. :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kopałam, kopałam, aż dokopałam się do zdjęć. Ale jak głęboko były! Agu, wstawiaj coś nowego, bo wiosna i trzeba obejrzeć, co jest..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Robaczku, czyli łączymy przyjemne z pozytecznym :)
Su, zdjęcia zrobię jutro... sporo roślin już się pokazuje, mam nadzieję, że z każdym dniem będziemy mieli czym się zachwycać... To takie przyjemne móc obserwować budzącą się do życia przyrodę :)

Dzień dobry wszystkim, melduje się Warszawa i okolice z pięknym porannym słońcem 8-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie jeszcze słońca nie ma, ale nie pada. Mam nadzieję, że się rozpogodzi. Wczoraj wróciłam tak padnięta, że nic nie zrobiłam, tylko o 20 poszłam spać :shock: Zbliża się weekend, mam nadzieję, że ruszę do ogrodu. Dziś zamierzam popikować szałwie i niecierpki, posadzić begonie. Idą następne róże :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewcia, zaczęło nam się szaleństwo :) Ja już wyczekuję roślin, a tymczasem od jutra przygotowuję im miejsce...
Słońca Ci życzę!
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Dzień dobry Aguniu :D
miłego dnia życzę :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Aguniu, z tym słońcem to taka podpucha. Jak wsiadałam do auta 6.30 to było -1 :evil:
i szyby do skrobania. Na szczęście dziś miałam szofera (mój M, innego mie mam :;230 ) a u niego jest przednia szyba podgrzewana więc szybko poszło.
Na jutro i sobotę zapowiadają jakieś letnie temperaturki ;:3
Ja wczoraj byłam na sushi i tak mi się nastrój poprawił że posadziłam 6 lilii, na razie do donic ale w sobotę zaniosę do ogrodu i zakopię całość. Będzie mi łatwiej przenosić jak się rozmyślę co do miejsca :tan
Muszę dziś kupić ziemię bo mi się skończyła i spryskiwacz bo nie dał rady tylu zasiewom :;230
x-ag-a
---

Post »

Dzieńdoberek! April, takie przymrozki to pikuś, damy radę je przetrzymać, byleby świeciło!
Ja też lubię sushi, ale nie zabieram się za samodzielne przygotowania - ponoć kobiety ze wzglęgu na pH i temperaturę ciała nie powinny go przyrządzać.
Widzę, że się rozszalałaś z sadzeniem i zasiewami... Nie wiem, czy nie za wcześnie na przenoszenie lilii do ogrodu? Poczekałabym jeszcze trochę... Miłego dnia!
Małgosiu, witaj :) Również życzę Ci dobrego dnia!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie się zastanawiam z tymi liliami. Podobno to ostatnia noc z przymrozkiem. Jak zakopie w dołku i przysypię grubo torfem to chyba przetrzymają. Przetrzymają?? Ostatecznie w donicach to zawsze mogę wyciągnąć do domu ale najniższa temperatura to 15 stopni utrzymywana w pracowni gdzie śpią psy. Po pierwsze to boję się że szczeniak mi wszystko pokopie (przecież nie ustawię donic na szafach) poza tym to chyba za ciepło dla lili.
I tak planowałam pod koniec marca zabrać do domu bo podobno ma wrócić zimno do - 5 nocą.
No sama nie wiem. To moje pierwsze lilie, nie chcę im źle zrobić, nawet popioru z kominka im sypałam do doniczek :oops:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze życzyłaś, bo słońce właśnie wyszło :D Aż mi żal, że do ogrodu wyjdę dopiero po południu, kiedy wrócę z pracy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry :wit Agus ciesze sie ze spotkanie sie udalo i przegonilo troche dola. Jak juz pisalam, u mnie jeszcze bez slonecznie ale juz bardziej szaro niz buro.
x-ag-a
---

Post »

April, lilie są wrażliwe na chłody - ja bym poczekała jeszcze trochę, aż się ustabilizuje ocieplenie... Chyba, że prognozy 16-dniowe są szałowe? Muszę sprawdzić...
Julka, miałaś rację - spotkanie poprawiło mi humor, a przy okazji wymiziałam małego szkraba ;)
U mnie już nie jest tak słonecznie, jak z rana, ale widać że idzie ku lepszemu... Ależ mnie nosi, zeby kupować i sadzić brateczki, stokrotki i inne wczesnowiosenne! 8-)
Ewa, łączę się w bólu - ja też dopiero po południu...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja jestem zla kobieta i nie za bardzo lubie male dzieci :lol: Przeszkadzac mnie nie przeszkadzaja i niektore sa fajne ale jakos szczegolnym pociagiem do nich nie palam :twisted:
Jeny mnie tez zaczyna krecic, wlasnie wylizalam chalupke do czysta i od jutra nawet kawalka szmaty nie rusze - mam wolne od domu .... az do poniedzialku :wink: Musze jeszcze tylko skoczyc i jakas chabanine kupic i kawalek zielonego, bo w sobote dalsi sasiedzi tz dwie wioski dalej, na grila zaprosili. To tak w ramach dobrego humoru i integracji :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to się zapowiada otwarcie sezonu grilowego!
Może też powinnam grila wytaskać z garażu i mebelki. Mebelki jeszcze plastikowe, przejściowe więc nawet jak mróz to im nie zaszkodzi :;230
Jadę dziś na zakupy bo w lodówie tyko światło, to muszę dostosować do grilowego menu.
Świetny pomysł Jule.
x-ag-a
---

Post »

Jule, małe dzieci są fajne, ale tylko te fajne :lol:
April, ja już dziś miałam w planach umycie myjką ciśnieniową tarasu i wystawienie mebli, ale nie wiem co na to M. ;)

Sezon grillowo-ogniskowy można powoli otwierać ;) Zjadłabym jakąś chabaninkę z grillowanym bakłażanem na przykład...
Ale mnie ząb boli!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”