Na początku nic nie rósł i nie widziałam żadnych zmian, dałam go w chłodniejsze miejsce tak jak robię z innymi storczykami po kwitnieniu i wtedy wypuścił psb. Nie rozumiem więc czy to chłodniejsze miejsce jest dla niej odpoczynkiem czy pobudką do wzrostu? Patrząc po temp. z tej stronki bardziej nadawała by się w miejsce w którym była wcześniej

Mam jeszcze pytanie.. ostatnio kupiłam 3 mini falki z przeceny.. w jednej z nich pół doniczki jest pleśni :x . Całe korzenie spleśniałe, zdziwił mnie tylko kolor jest brązowy. U innego mini falka zauważyłam ze ma kropkę na kwiatku wyglądającą na szarą pleśń. Czy to przenosi się na inne storczyki? I czy jest prawdopodobieństwo że to ta sama choroba, ale inaczej na nich wygląda?

storczyki są sliczne.
  storczyki są sliczne.
 . Ale nie ma jeszcze czym sie chwalić, więc pochwale się moim nie storczykowym nabytkiem.
 . Ale nie ma jeszcze czym sie chwalić, więc pochwale się moim nie storczykowym nabytkiem. 

U mnie są tylko dwa a cieszę się z tego jak małe dziecko, ale u ciebie to rewelacja
  U mnie są tylko dwa a cieszę się z tego jak małe dziecko, ale u ciebie to rewelacja  
 . Rożnica jest jeszcze że pogony w dotyku są szorstkie a on jest delikatny i gładki. nie wiem jak twój ale mojego chłopaka brat ma pogonę brodatą i jak się ją głaszcze to zamyka oczy i widać że to lubi a moja nie da się głaskać tylko by skakała z ręki na rękę
. Rożnica jest jeszcze że pogony w dotyku są szorstkie a on jest delikatny i gładki. nie wiem jak twój ale mojego chłopaka brat ma pogonę brodatą i jak się ją głaszcze to zamyka oczy i widać że to lubi a moja nie da się głaskać tylko by skakała z ręki na rękę   . Więc był ciężki wybór ale może niedługo jakaś pogona też u mnie zamieszka
. Więc był ciężki wybór ale może niedługo jakaś pogona też u mnie zamieszka 
 Co prawda nie wiem co ty o tym myślisz, ale ja wybrałam karłowatą, bo zwykła brodata do mierzy 40-50 cm. Mój już jest dorosły i ma 30 cm. oczywiście z ogonem. Na początku, kilka lat temu miałam gekony lamparcie, ale z tego powodu, że gekony to nocne gady wybrałam henryka
  Co prawda nie wiem co ty o tym myślisz, ale ja wybrałam karłowatą, bo zwykła brodata do mierzy 40-50 cm. Mój już jest dorosły i ma 30 cm. oczywiście z ogonem. Na początku, kilka lat temu miałam gekony lamparcie, ale z tego powodu, że gekony to nocne gady wybrałam henryka