Mój ogródek - Zibi-41

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogródek - Zibi-41

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=34980 tu jest ten watek o którym Ci wczoraj pisałam . Wreszcie go znalazłam . Tyle kwiecia na raz i co jedna to fajniejsza prymulka . Tyle cebulek mieczyków . Czy sadzisz je w torfie czy w jakiejś specjalnej ziemi . Jakoś nie mam do nich szczęścia i nie chcą mi przyrastać cebulki tylko są coraz mniejsze i mają dużo przybyszowych . Co żle z nimi robię
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23

Post »

Mieczyki wykopuję od niedawna , zresztą większą ilość sadzę też od niedawna :oops: Myślę , że u nas w Bytomiu największym problemem jest po prostu ziemia :( Nasze działki powstały na dawnej hałdzie kopalnianej , więc jak łatwo się domyślić pod ziemią tylko glina i dolomit z całą tablicą Mendelejewa. Dopiero w ubiegłym sezonie , gdy nawiozłem ziemi ogrodowej w workach 60l i w niej posadziłem straty cebul miałem mniejsze. Ilość cebulek przybyszowych zależy z tego co tu wyczytałem od odmiany :roll:
Bardziej w tym problemie mogła by Ci pomóc Krysia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=33811
To fachowiec pierwszej wody :wink: :wink: :wink:
Dziewięćdziesiąt procent mojej wiedzy o mieczykach pochodzi od Niej i Anity , na szczęście szybko się uczę :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje kiedyś podczytywałam Krychę ,ale nie mogę byc wszędzie :;230 . U mnie nie ma gliny ,ale jest za to pełno kamieni ,bo kiedyś wszystko wysypywali do ogródków . Ja również dużo ziemi nawiozłam, humusu [bo kiedyś dużo go wysypali niedaleko mnie . Po deszczach jest morze kamieni i większa część fajnej ziemi przelatuje do sąsiada po ulewnych deszczach . Już tak wszystko pozagradzałam ,ale na ulewę nie ma rady, bo mój ogrodek jest 1 a reszta z górki . Link widziałeś ?, może go połączyć w jedna całość
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie przeczytałem :wink: Temacik całkiem fajny , tylko tak jakoś urwany ... Szkoda że nikt nie poszedł dalej :wink: Bardzo nie chciał bym nikogo urazić , ale mam nadzieję że ten nowy zaistnieje na dłużej , trzeba go tylko rozreklamować , przygotować spotkanie , troszeczkę oprawy ... Zobaczymy co z tego wyjdzie :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Póżniej już sie nikt tym tematem nie interesował ,wiec tak zostało . Oby tym razem sie udało. No to bież sie do roboty. Zibi
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo liczę na pomoc tak doświadczonej >15623< Koleżanki i innych :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejne kwiatki z nasadzeń 15 marca :
Celozja :
Obrazek
Starzec :
Obrazek
Aksamitka :
Obrazek
Godecja :
Obrazek
A z pomidorków najlepiej sprawuje się Cytrynek Groniasty :
Obrazek
:heja :heja :heja
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ależ ładnie to wszystko wygląda :shock: ;:63 a pomidorki jakie duże... ja swoje dopiero posiałam w środe.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyganiał kocioł garnkowi :wink: :wink: :wink:
Masz trzy razy większe nasadzenia ode mnie ;:180 ;:180 ;:180
I tak trzymać :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze jaka produkcja . :shock: U mnie pomidory jeszcze nie mają liści właściwych dopiero zaczynają je wypuszczać . Nie martwię sie, bo i tak idą do gruntu . Celozje- piękne kwiaty ,czy specjalnie doświetlasz swoje siewki chyba tak bo kiedyś pokazywałeś lampę do tego celu
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ojj ale tu nie chodzi o ilość ale wygląd ;:224 na te pomidorki napatrzeć się nie mogłam takie duże, ładnie równo posadzone - chyba będę musiała w przyszłym roku zaopatrzyć się w takie doniczki, w których są Twoje pomidorki ;:224 bo swoje warzywka pikowałam do okrągłych kubeczków po jogurtach czy śmietanie, ale nie robią takiego estetycznego wrażenia jak Twoje ;:108
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie ... Duże to są te :
Obrazek

Doświetlam całą rozsadę , mam spokój z wybieganiem . Mam w mieszkaniu mało słońca , więc bez tego by się nie obeszło :( :( :(
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

o kurcze, ale naprawde duże ;:oj a powiedz mi one są przeznaczone do sadzenia pod folią czy w gruncie??? bo na moich nasionkach pisało że uprawia się je w gruncie i termin siania był dopiero po 15 marca i tak wysiałam, ale chciałam też pare ich sztuk posadzić do tunelu - czy też w nim zaowocują? mam nadzieję że w ogóle zakiełkują :;230
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogólnie , to te przeznaczone do tunelu w gruncie prawdopodobnie sobie nie poradzą , ale gruntowym w tunelu będzie bardzo dobrze :uszy :uszy :uszy
Moje Bawole Serca miały po pierwszym jechać do szklarni , ale jak na moje oko będą musiały poczekać. Za późno wysiałem o jakiś tydzień. Oczywiście do szklarni ogrzewanej. Cytrynki Groniaste idą do tunelu zimnego , tak koło piętnastego . Z nimi trafiłem elegancko. Jak wyjadą Bawoły to zastąpią je moje niezawodne Brocliny , Magnusy i Faustyny do wysadzania w Maju :heja :heja :heja
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A skąd wiesz kiedy jest za późno czy za wcześnie na przeniesienie ich do szklarni ogrzewanej czy nie??? w ogóle nie mogę się jeszcze w tym połapać :?

Jak bym np. wysadziła w połowie kwietnia do tunelu nieogrzewanego te sadzonki pomidora który jest przeznaczony do uprawy w gruncie to co by sie z nimi stało?? przemarzły by? teraz jak się wejdzie do tego tunelu to jest sauna a nie mówiąc już w kwietniu...

A ja mam wysianą odmianę jakąś "malinówka" czy jakoś tak :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”