Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Lucynko...nie da się ukryć. Chwilowa próżność powoduje że każde wyjście z domu kończy się w sklepie ogrodniczym. :;230 . Czy to jakieś siły nadprzyrodzone gnają mnie w tym kierunku. :roll: . Oby więc jak najszybciej przyszło to ciepełko a wtedy już tylko kierunek ..działka. :tan

Sylwio..byłam na działce i to tylko na chwilkę. Nic u mnie jeszcze nie wyłazi. Wypatruję wiosny a zamiast niej dostrzegam na razie straty. :wink: . Róże kupiłam w Leroy..to tak zapobiegawczo bo wiem że na pewno coś z moich wypadnie. Begonie już w ziemi ale na razie nic jeszcze nie wypuszczają.

Jagódko...dzięki za wiadomość. ;:196 . Czyli już na rynek mogę jechać. Zrobię to prawdopodobnie we wtorek. Zobaczę jeszcze jaka będzie pogoda. Jeśli będzie pogodnie to na pewno będą sprzedawać cebulki i inne a ja już coś sobie wybiorę. :tan

Ewuniu witaj. ;:196 . Oj tak tak..bardzo mi już tęskno za wiosną, działeczką. Te ostatnie dni czuję tak jak by to była cała wieczność. ;:224 .
EwkaEs pisze:Z harcerzami przegłosowaliśmy palenie Marzanny na połowę kwietnia,żeby na 100 % zima nie wróciła.
Ewuś..miej litość, dopiero na kwiecień. Ja chcę już.. ;:65

Mireczko..u mnie ciągle zimno. Dziś + 2 st...co prawda do kalendarzowej wiosny jeszcze, albo aż 11 dni niemniej mogło by już być cieplej. ;:223 . Ja tak nawet po cichutku myślałam że przyjdzie wcześniej... :;230 . Teraz już tylko moje pobożne życzenie aby przyszła o czasie. :roll: Zaraz lecę do ciebie obejrzeć róże. ;:65

Nie mam nic wiosennego aby wam poprawić nastroje..wybaczcie. W dalszym ciągu u mnie na działce takie widoki. Jak na razie nie ma się z czego cieszyć. Mam nadzieję że już niedługo to się zmieni.
Żurawki przez całą zimę wyglądały bardzo ładnie, teraz na przedwiośniu się im dostało.

Obrazek

Obrazek

Ciemierniki bez zmian. :(

Obrazek

W domu posadziłam kłącza gloriozy do największej doniczki jaką miałam. Przemyślałam jednak że owa doniczka pewnie jest zbyt mała. Kiedy zdobyłam większą postanowiłam przesadzić...a tu już takie korzonki. :shock:

Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, w sumie to ja tylko widziałam jednego faceta z tymi cebulami, jak się wchodzi głównym wejściem, idzie prosto i on tam stoi kawałek przed gościem z workami z pszenicą i innym ziarnem. Nie jest to tak, ze cebule są, gdzie okiem sięgnąć. :wink: Obok stoi babeczka z nasionami i trzeba przyznać, że ma tych nasion niezliczone ilości. :shock:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie..może i racja że to jeszcze nie czas na sprzedaż rynkową. ;:7 . W sumie temperatury nie za wysokie a czasem zerowe. :wink: . To w takim razie jeszcze się wstrzymam co najmniej o tydzień, tak aby pojechać już na pewniaka. :tan . Dzięki ci Jagódko. ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zeniu, nie przejmuj się żuraweczkami, bo już za parę dni zaczną wypuszczać nowe, świeże listki z rozetki. U mnie wyglądają nieco lepiej, ale nie wszędzie. Na miejscu suchym i słonecznym są piękne, ale w cieniu też oklapnięte i podeschłe.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Zeniu, ja przynajmniej raz w tygodniu jestem na targu, więc jak zauważę jakiś większy wybór, to dam znać. ;:108
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Zeniu ja mam tylko jedna żurawkę i też tak zastanawiam się czy czasem nie padła , ale Wandzia nas podtrzymała na duchu . :tan
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Na targu nasionka można kupować ale cebule bałabym się że przemarznięte .. moje żurawki takie same . ale odbiją bo zawsze z wiosną zaczynają wypuszczać nowe listki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu twoje żurawki całkiem dobrze wyglądają gdy zrobi się cieplej zaczną rosnąć, moje są w gorszym stanie, ciemierniki tak samo mają liście brązowe, nie wiem czy uchowały się jakieś pączki i czy coś zakwitnie. :(
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Jakoś nie mam odwagi kupić gloriozy :oops: choć bardzo mi się podoba . U mnie Zeniu na plusie więcej a wegetacja jeszcze nie ruszyła , więc nie masz co martwić się na zapas . Odkryłam swoje ciemierniki i nie wyglądają też powalająco . Część liści wygląda jak u ciebie a kwiaty niestety nie przeżyły . Tylko na cuchnących coś jest , nie miałam odwagi rozwijać . Jeszcze troszkę się połudzę jeśli im kwiaty też zmarzły :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu nie martw się niedługo wszystkie zaczniemy pokazywać wiosnę ;:224
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Przyszłam z rewizytą masz śliczny ogródek ładnie wyglądają żurawki i trawki...
...moje żurawki tez wyglądają na padnięte ale one tak zawsze nas straszą a potem odbiją i są ozdobą naszych
rabatek...jestem dobrej myśli...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Zeniu, mój ciemiernik mimo, że ma brązowe liście to wypuszcza jakiś nowy pąk o delikatnej wiosennej zieleni, nie przemarzły do końca.
Tak myślałam, że Twój awatarek to Glorioza, ciekawa jestem jak Ci będzie rosła?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mój cuchnący nie wygląda za ładnie , ma brązowe liście .. Tez jeszcze go nie odkrywam .. Gloriozy jeszcze nie miałam a wygląda pięknie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Zeniu, moje ciemierniki i żurawka wyglądają identycznie jak Twoje :( Ta czerwona żurawka nie chce jakoś u mnie rosnąć, nie mam pojęcia dlaczego...już drugi raz dostałam sadzonkę i drugi raz chyba nie przetrwała zimy (mimo okrycia) :(
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu...oglądałam twoje żurawki, do moich to jak dzień i noc. Nie będę ukrywała..były one moim oczkiem w głowie. Wiązałam z nimi na ten rok dużo planów, zmian. Niektóre były już dość spore kępki, myślałam o podziale abym miała więcej. Teraz jeśli wiele z nich nie padło to znów będą rosnąć od zera. :wink: . Wiem..nie ma to rady, taki już los ogrodniczki.

Jagódko..liczę na ciebie. ;:196 . Tak mi jakoś tam nigdzie nie po drodze.

Teresko...oby przepowiednie Wandzi się sprawdziły. Myślałam jak pojadę w kwietniu na targi to jeszcze dokupię. Jeśli jednak przemarzły...będę je omijać szerokim łukiem. Ale coś czuję że i tak się skuszę... :;230

Janeczko...masz rację, o tym czasie ryzyko kupować cebule na ryneczku. Pewnie zresztą jeszcze ich nie sprzedają...dopiero jak się ociepli. Już kilkakrotnie tam kupowałam, jak do tej pory z powodzeniem. Mają także różne kłącza bylin, wszystko oryginalnie zapakowane jak w sklepie. Czasem czegoś w sklepie nie mogłam spotkać a oni mieli.

Irenko...na kwitnienie ciemierników nie mam co liczyć. Ostatnio jak byłam na działce, podglądałam...może któryś biały się uchowa. Coś miniaturowego zielonego zaczynało wypuszczać. W najgorszym stanie są te o podwójnych kwiatkach..na razie nie zauważyłam nic co by wskazywało że żyją.

Gosiu...namawiam na gloriozę. ;:196 . Piękna. Co do jej uprawy..jak wszystkie inne kwiatki. Nigdy nie mamy pewności jak w danym roku nam będą kwitły. Dużo zależy od pogody jaka będzie. One uwielbiają ciepełko i myślę że takie będzie latem w tym roku. Jeśli nawet nie..napsioczę jak na te żurawki i inne, ale wiem że i tak z nich nie zrezygnuję. :;230

Zosiu..też mam taką nadzieję. Jutro planuję jechać na działkę i odkrywać wiosnę. Obym się nie zawiodła. Oby pogoda także dopisała, trzeba w końcu coś zacząć. Choćby pozimowe porządki. :tan
lora pisze:Przyszłam z rewizytą
Bardzo mnie to cieszy.. ;:196 . Tak mijamy się w różnych wątkach.. ;:224 Twoje słowa co do żurawek są bardzo dla mnie pocieszające. Być może one nas tak straszą... ;:7 . No to dokupię.. :;230

Zosiu..tak jak wyżej napisałam jutro jadę na działeczkę. Być może i moje ciemierniki mile mnie zaskoczą i dojrzę na nich coś pozytywnego. Oby choć jeden z tych podwójnych się uchował, a najlepiej wszystkie. :;230 . Cieszę się że twoje dają już oznaki życia. ;:196

Gosiu...ta czerwona żurawka u mnie rosła bardzo ładnie. Pod jesień zakupiłam od jednej z forumowiczek kilka żurawek, takie maleństwa. Do zimy nie zdążyły nic podrosnąć i na pewno padły..nawet ich znaleźć nie mogę. ;:224 . Być może także sadziłaś późną jesienią, na dodatek takie maleństwa jak moje. Takie nie miały w tym roku szans, skoro duże kępy przemarzły. ;:224 .

Wszystkim ślicznie dziękuję za odwiedziny... ;:196 . Myślę że jutro znajdę wiosnę na mojej działeczce i będą pierwsze tegoroczne wiosenne fotki. Dziś zostawiam dla was...zeszło rocznego motylka.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”