Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
Witaj Jadziu a może to pustynnik on ma taki gruby kieł.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kieł moze przynależeć do wielu roślin ; można jedynie gdybać , bo i do hiacynta podobny , i do wielu innych . Pustynnik ma troszkę inny stożek wzrostu , wiem , bo u mnie to inaczej wygląda . Opcjonowała bym za ...poczekaniem , co się wykluje
.
Jadziu ...ruszyło co w ogrodzie przez wczorajszy dzień - pogodę miałyśmy podobną . Dzisiaj pochmurno , ale nie pada i nie wieje, jak wczoraj .
Miłego
.

Jadziu ...ruszyło co w ogrodzie przez wczorajszy dzień - pogodę miałyśmy podobną . Dzisiaj pochmurno , ale nie pada i nie wieje, jak wczoraj .
Miłego

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
U mnie 2 stopnie na plusie i mżawka leci z nieba 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Niestety w nocy znów przymroziło i ziemia dalej zamarznięta
Nie wiem ,kiedy powsadzam te róże ,które już doszły .Na kwaśnej rabacie wychodzą krokusy ,ale tylko tak pobieżnie spojrzałam i coraz więcej cebulowych .Cieszę się ,że kiełek daje nam wszystkim wiele do myślenia
MARIOLU u nas też na + ale to wszystko nic jak ziemia nie chce sie rozmrozić
JAGÓDKO sama jestem ciekawa co sie z tego wykluje . Myślałam ,że to kiełek hosty ,bo właśnie w tym miejscu jest posadzona . Pustynników nie mam w tym miejscu . Będzie to również dla mnie niespodzianka
HALINKO sama jestem ciekawa co z tego wyrośnie ,ale nie pustynnik
KRYSIU ciekawe jak długo ten kiełek będzie nas trzymał w niepewności
IRENKO być może ,że to przybyszowa cebulka Hiacynta ,ale nawet te przybyszowe zaraz z ziemi wychodzą w rozetkach . Jeszcze parę dni i na pewno sie okaże CO TO ???

MARIOLU u nas też na + ale to wszystko nic jak ziemia nie chce sie rozmrozić
JAGÓDKO sama jestem ciekawa co sie z tego wykluje . Myślałam ,że to kiełek hosty ,bo właśnie w tym miejscu jest posadzona . Pustynników nie mam w tym miejscu . Będzie to również dla mnie niespodzianka

HALINKO sama jestem ciekawa co z tego wyrośnie ,ale nie pustynnik
KRYSIU ciekawe jak długo ten kiełek będzie nas trzymał w niepewności
IRENKO być może ,że to przybyszowa cebulka Hiacynta ,ale nawet te przybyszowe zaraz z ziemi wychodzą w rozetkach . Jeszcze parę dni i na pewno sie okaże CO TO ???

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Jadziu kiełek niczego sobie a jaki gruby co to może być
Musisz go śledzić i pokazywać
Cudna alinka

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,na hostę to chyba dużo,dużo za wcześnie.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu to hiacynt!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie nieco odpuściło, dziś nawet było przyjemnie, jutro będzie małe ognisko oczywiście palenie śmieci, bo naszło......... na róże jeszcze czas, mokro.
u mnie nieco odpuściło, dziś nawet było przyjemnie, jutro będzie małe ognisko oczywiście palenie śmieci, bo naszło......... na róże jeszcze czas, mokro.
- JAKUCH
ANIU moze być i hiacynt ,ale one całkiem inaczej wychodzą takimi rozetkami . Moze jutro będe coś wiecej wiedzieć . Gdyby hiacynt to bardzo wybujały
.
MAŁGOSIU no wiem ,ze za wcześnie a może to jakiś maratończyk nie wiem
ROMCIU ja tak jak ten szpieg z krainy deszczowców będę go podglądać
Co z niego wyrośnie

MAŁGOSIU no wiem ,ze za wcześnie a może to jakiś maratończyk nie wiem

ROMCIU ja tak jak ten szpieg z krainy deszczowców będę go podglądać

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wszyscy czekamy na niespodziankę kiełkową.
Ziemia zamarznięta rano była al w ciągu dnia coraz bardziej odtajała i nawet szło miejscami pokopać, ale tylko przy murze bo dalej ciągle w głębi zamarznięta.
Moja Burgundy Ice chyba nie przeżyła zimy, Oczy nie wiem w jakim są stanie bo jeszcze zakryte. Oj dużo róż wypadnie. Najlepiej się mają czeszki i serbki.

Ziemia zamarznięta rano była al w ciągu dnia coraz bardziej odtajała i nawet szło miejscami pokopać, ale tylko przy murze bo dalej ciągle w głębi zamarznięta.
Moja Burgundy Ice chyba nie przeżyła zimy, Oczy nie wiem w jakim są stanie bo jeszcze zakryte. Oj dużo róż wypadnie. Najlepiej się mają czeszki i serbki.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jadziu, ja stawiam na to, że masz u siebie kiełek hiacynta. Moje hiacynty także już powychodziły. To prawda, że w większości mają rozetki, ale ta twoja jest po prostu jeszcze nie wykształcona, bo widać u podstawy, że jest kilka liści, a nie jeden. No chyba że się mylę
Co do róż, to u mnie wiele wygląda na wypadnięte, ale tak samo było w zeszłym roku, a później jednak odbiły gdzieś z głębi ziemi
Nowe zakupy na szczęście jeszcze nie przyszły, ale należy się ich juz niedługo spodziewać, a rabaty jeszcze nie gotowe 

Co do róż, to u mnie wiele wygląda na wypadnięte, ale tak samo było w zeszłym roku, a później jednak odbiły gdzieś z głębi ziemi

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,ja to bym chciała,żeby wszystkie rośliny w ogrodzie były maratończykami.
Zastanawiam się czy już ktoś ciął wierzbę hakuro,wiem,że WANDZIAjuz to robiła,ale czy to nie za wcześnie?

Zastanawiam się czy już ktoś ciął wierzbę hakuro,wiem,że WANDZIAjuz to robiła,ale czy to nie za wcześnie?
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
no wlaśnie, bo u mnie też trzeba by przyciąć na jesieni podcinałam ale widzę poszła!!!!!!!!!!!!!!!!!biegnę do Wandy zobaczyć dzięki Gosiu za info
- JAKUCH
MAŁGOSIU ja już przycinałam jakiś tydzień temu albo i 2 tygodnie temu . To już najwyższy czas ,bo przecież już rośliny zawiązują pąki liściowe .
Byłam godzinkę na ogródku i robiłam porządki . Jest juz cieplej ,ale dołków na róże dalej nie idzie kopać . Jest rozmrożone na 1/2 szpadla, a to za mało. Zakwitła 1 śnieżynka z seledynowym środeczkiem .
WANDZIU Twoje jeszcze nie doszły a moje czekają na posadzenie . Moze juz jutro będzie można coś posadzić. Teraz trzeba będzie sie spieszyć ,bo chyba niedługo wszyscy zaczną wysyłkę a trochę tego nazamawiałam
Teraz krajobrazowo

MAJKA tak rozwalił sie po zimie
pęd Glorii dei . Będe go musiała wyciąć dobrze ,że to tylko kawałek . Ja sobie dopiero teraz zamówiłam Burgund Ice i Kardinal Hume .
ANIU też już na obrotach a ja właśnie wróciłam już z ogródka
Byłam godzinkę na ogródku i robiłam porządki . Jest juz cieplej ,ale dołków na róże dalej nie idzie kopać . Jest rozmrożone na 1/2 szpadla, a to za mało. Zakwitła 1 śnieżynka z seledynowym środeczkiem .

WANDZIU Twoje jeszcze nie doszły a moje czekają na posadzenie . Moze juz jutro będzie można coś posadzić. Teraz trzeba będzie sie spieszyć ,bo chyba niedługo wszyscy zaczną wysyłkę a trochę tego nazamawiałam

Teraz krajobrazowo

MAJKA tak rozwalił sie po zimie

ANIU też już na obrotach a ja właśnie wróciłam już z ogródka
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jadziu pierwszy przebiśnieg
moje nadal chyba jeszcze śpią, muszę iść poszukać ich dzisiaj 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Jadziu, u mnie także jeden tylko przebiśnieg. Czekamy na więcej. U nas zapowiadaja w sobotę ok 20 st na plusie. Nie chce się wierzyć. I to zdaje się też takie ocieplenie nie posłuży roślinom. No chyba że już tak zostanie 

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki