Geniu - to ta żółta piwonia, na którą polowałaś ?
Szkoda jej ale widocznie nie wszystko da się utrzymać bez uszczerbku w ogrodzie.
Za to hortensje wyglądają lepiej.
Grażynko mnie bardziej podobają się te strzępiste .
Grażynko to hortensje ogrodowe i nie przycina się ich , ale one mają zielone pączki więc będzie dobrze .Oby nie przyszły tylko znowu mrozy bo już je odkryłam .
Mariolka tym piwoniom nic nie będzie ,tylko najwyżej w tym roku nie zakwitną , ta żółta ma chyba ze 3 pąki , gorzej z różową .
GENIU też mam piwonię drzewiastą ale nie mam z nią dobrych doświadczeń ,wypuszcza liście ale z kwiatami jest mizernie.Już więcej nie kupię,trudno
Zapraszam do mojego ogrodu
Genia ja swojej piwonii zrobiłem tubę z kawałka starego dywanu i na wierzch rzuciłem gałązki, drugą przykryłem tylko gałązkami i ta jest w trochę gorszym stanie, dywanik został na wszelki wypadek - przykrywając nie połamię pąków
Moich przebiśniegów także nadal nie widać. Były w trzech miejscach.nie przypuszczam , by tylko je nornice wyżarły. Inne cebule wyrastają i nie ma braków. Geniu , krokuski tylko patrzeć , jak zakwitną . Tych mi nie brakuje.
Witaj Gieniu!
U Ciebie jest klimat ciut łagodniejszy jak na południowym wschodzie dla tego już możesz grzebać w swoim królestwie.U na dopiero dzisiaj było w dzień około 8 stopni.Z zapowiedzi wynika,że u nas dopiero sobota będzie ciepła,córka już mogłaby jechać ale ja czekam na ciepełko,bo ciepełko sprawi,że będzie energia do pracy.
Pozdrowienia Edward