Ogródek An-ki
Re: Ogródek An-ki
Aniu jeśli wszystkie róże przeżyją to te co kupiłam będę sadzić do donic, a gdy któreś padną będę wymieniać. Chociaż nie wieżę że wszystkie przeżyją w zeszłym roku zima nie była taka mroźna a przemarzło 5 róż.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też zamówiłam u Bogdana Souvenir, czekam na przesyłkę. Do tej pory nie miałam powodu do narzekania. Różową rabatową kupiłam jesienią, jeszcze nie rozgarniałam kopców, więc nie wiem, jak przezimowała.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, dopiero teraz przeczytałam, co się działo z Dexterem.
Jak to dobrze, ze już wszystko w porządku.
Po dzisiejszej inspekcji jestem zadowolona. Większość przeżyła. Nawet margerytki, o których myślałam, że jednoroczne.
Jak to dobrze, ze już wszystko w porządku.
Po dzisiejszej inspekcji jestem zadowolona. Większość przeżyła. Nawet margerytki, o których myślałam, że jednoroczne.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tosia szalejesz niemożebnie.
Jak tak dalej pójdzie to zabraknie Ci roboty i co wtedy ?
Pewno Anka Cię zaangażuje....
Na dobranoc - http://www.daglyngar.no/austin/ut_Old_R ... 0Edric.htm

Jak tak dalej pójdzie to zabraknie Ci roboty i co wtedy ?
Pewno Anka Cię zaangażuje....

Na dobranoc - http://www.daglyngar.no/austin/ut_Old_R ... 0Edric.htm
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tosia1

Anuśka, śpisz?

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Fajnie, że kotek już zdrowieje.
Tą rózową rabatową też od niego kupiłam w tamtym roku. Ładna jest i jak dla mnie podobna do Berleburga. Niestety fotek nie zrobiłam
Faktycznie kwitnie cały czas.
Tą rózową rabatową też od niego kupiłam w tamtym roku. Ładna jest i jak dla mnie podobna do Berleburga. Niestety fotek nie zrobiłam

Pozdrawiam Ida
Lemko to wspaniała wiadomość bo Berleburg to ładniutka róża(mam ją) więc jak podobna jest do niej to już się cieszę.
Szkoda,że jej nie obfociłaś ale w tym sezonie pokażesz ją na pewno.Kot zdrowy-całe szczęście.
Tosia dziękuję-co za komplement!!!!Porządek i to wzorowy zastaję zawsze w Twoim ogrodzie.Zresztą nie dziwię się bo uwielbiasz tam przebywać a nigdy nie usiedzisz na tyłku tylko ciągle jesteś w ruchu.
A na ciepełko czekam z utęsknieniem.
Małgosiu,tak,już wszystko dobrze ale jakbyś widziała kocinę leżącego bez ruchu i wypływające ogromne ilości śliny to wiesz,co się wtedy czuje.Ręcznik był do wykręcenia po 15 min.Musiał dostać kroplówkę bo się odwodnił no i inne zastrzyki i medykamenty.Pomogło i to wspaniała wiadomość dla domowników,którzy go uwielbiają.
Ewka mam nadzieję,że otrzymasz ładniejszą sadzonkę niż my(Tosia,Jadzia,ja)ale gdy sobie przypomnę, jak wyglądała 2 lata temu sadzonka z importu,(Sip?Petrovic?-już nie pamietam)to ta okazuje się być nawet ładna
Mimo wszystko kapitalnie się przyjęła i z sadzoneczki wyrósł śliczny S.DrJamain
Kogro-dziękuję za ten piękny link.Mam Darc Lady od jesieni i widzę,że jest piękna a Harlow Carr z lawendą to niezapomniane wzrokowe wrażenie.
Danusiu ja też posadzę dużo róż do doniczek Mam nadzieję,że coś wypadnie(hortensje) i wtedy posadzę w ich miejsce.Poza tym 2 róże idą do Gagi.Reszta zostanie w donicach.
Szkoda,że jej nie obfociłaś ale w tym sezonie pokażesz ją na pewno.Kot zdrowy-całe szczęście.
Tosia dziękuję-co za komplement!!!!Porządek i to wzorowy zastaję zawsze w Twoim ogrodzie.Zresztą nie dziwię się bo uwielbiasz tam przebywać a nigdy nie usiedzisz na tyłku tylko ciągle jesteś w ruchu.

Małgosiu,tak,już wszystko dobrze ale jakbyś widziała kocinę leżącego bez ruchu i wypływające ogromne ilości śliny to wiesz,co się wtedy czuje.Ręcznik był do wykręcenia po 15 min.Musiał dostać kroplówkę bo się odwodnił no i inne zastrzyki i medykamenty.Pomogło i to wspaniała wiadomość dla domowników,którzy go uwielbiają.
Ewka mam nadzieję,że otrzymasz ładniejszą sadzonkę niż my(Tosia,Jadzia,ja)ale gdy sobie przypomnę, jak wyglądała 2 lata temu sadzonka z importu,(Sip?Petrovic?-już nie pamietam)to ta okazuje się być nawet ładna

Kogro-dziękuję za ten piękny link.Mam Darc Lady od jesieni i widzę,że jest piękna a Harlow Carr z lawendą to niezapomniane wzrokowe wrażenie.
Danusiu ja też posadzę dużo róż do doniczek Mam nadzieję,że coś wypadnie(hortensje) i wtedy posadzę w ich miejsce.Poza tym 2 róże idą do Gagi.Reszta zostanie w donicach.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tosiu - więc przyjeżdżaj, roboty nie braknie......
Aniu - takich właśnie róż życzę Ci w ogrodzie.

Aniu - takich właśnie róż życzę Ci w ogrodzie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Aniu skoro jesteśmy tak zaopatrzone to może nic nam nie zmarzło
to może być ciekawie.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, wyobrażam sobie jak się czułaś. Ja już 2 psiaki pochowałam. Ale najgorszy bedzie moment rozstania z Fleszem. On dla nas jest najważniejszy ze wszystkich zwierzaków jakie mieliśmy.
Dlatego cieszę się razem z Tobą, że już jest coraz lepiej.
Czytam, że nastawiasz się na doniczki. Ja chyba też zacznę sadzić do nich.
Nie wiem jak mi przetrwała moja jedyna posadzona jesienią róza zostawiona w donicy, ale chyba jak zwykle popełniłam błąd za mało ją podlewając. Teraz kupię róże wiosną. Powinny się porządnie ukorzenić i przetrwać zimę.
Dlatego cieszę się razem z Tobą, że już jest coraz lepiej.
Czytam, że nastawiasz się na doniczki. Ja chyba też zacznę sadzić do nich.
Nie wiem jak mi przetrwała moja jedyna posadzona jesienią róza zostawiona w donicy, ale chyba jak zwykle popełniłam błąd za mało ją podlewając. Teraz kupię róże wiosną. Powinny się porządnie ukorzenić i przetrwać zimę.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Doberek Aniu
Przyszłam się przywitać wraz z wiosenką.

Przyszłam się przywitać wraz z wiosenką.

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Margo ,tak masz rację -to odchodzenie zwierzakow boli.Mieliśmy Goldenkę 17 lat i więcej ,aż do tej pory żadnego zwierzaka.
Dexter jest znajdką i dlatego przygarnęlam go ale zdecydować się na psa jakoś dalej nie mogę.Widzisz-jakaś choroba a ja cala w desperacji
Nigdy nie pomyślalam,że kota tak samo można kochać jak psa.
Małgosiu szkoda Twojego zwierzaka i wiem ,jak długo taka strata boli.
Tosiu szkoda tapirowej róży ,Gaga mowi,że jej Polka też nie przetrwała.Jeszcze trochę cierpliwości i wszystko się nam objawi
Moje drogie Cieszynianki donoszę,że wreszcie dzisiaj jest słonecznie i temperaturka wciąż się podnosi.Zaraz idę do ogrodu-przede wszystkim przytnę klematisy i inne suche rośliny.Kogro,Danusiu
Empuzko,jak tam fachowcy?
Czy wiosna w ogrodzie już się ukazuje?
Dexter jest znajdką i dlatego przygarnęlam go ale zdecydować się na psa jakoś dalej nie mogę.Widzisz-jakaś choroba a ja cala w desperacji

Małgosiu szkoda Twojego zwierzaka i wiem ,jak długo taka strata boli.

Tosiu szkoda tapirowej róży ,Gaga mowi,że jej Polka też nie przetrwała.Jeszcze trochę cierpliwości i wszystko się nam objawi

Moje drogie Cieszynianki donoszę,że wreszcie dzisiaj jest słonecznie i temperaturka wciąż się podnosi.Zaraz idę do ogrodu-przede wszystkim przytnę klematisy i inne suche rośliny.Kogro,Danusiu

Empuzko,jak tam fachowcy?
Czy wiosna w ogrodzie już się ukazuje?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka