Sławek zostaw co dla mnie z tej kolekcji, odrobina równouprawnienia sie należy:;230slanka-flora pisze:Wszystko dla PAŃ..
Witaj Sławku. Zwiedzam Twój ogród w ramach rewizyty, podziwiam rośliny (nawet próbuje mi się właczyć sępslanka-flora pisze:Zbyszku![]()
![]()
![]()
Zdjęcia mi blokuje IMAGESHACK żądając w pewnym momencie rejestracji,dlatego robię przerwę do jutra.Może mój Piotr mi coś
pomoże.Do Ciebie mam pytanie opiwonię od Pani Kazi za całe 50zł.Ma być super,a podała mi nazwę VITAILIANA.
Nie mogę tej nazwy zweryfikować,może Ty lub ktoś z Koleżeństwa mi pomoże
Sławek
Piwonię P. wittmaniana mam z dwóch źródeł. Troszeczkę się między sobą różnią bo pewnie pochodzą z siewu. Dla mnie, to jedna z najpiękniejszych piwonii botanicznych. Niska, zwarta i chętnie kwitnie. Z pewnością będziesz zadowolony. Pozwolę sobie wkleić swoje zdjęcia. Kwiaty bardzo umęczone upałem , który królował w porze kwitnienia.slanka-flora pisze:
Wielkie dzięki za nazwanie piwoni,P.Kazia się nie o dużo pomyliła.A ja mam małą obsesję,żeby wszystko
było po imieniu.Jestem ciekawy czy Ci kwitła i czy jest ttak ładna jak P.Kazia mówiła![]()
Sławek