No musicie człowieka denerwować tymi marzeniami o ślicznych domeczkach? :P
Bo mnie też się taki marzy a niestety,mam tylko 2 pokoje.Ale przynajmniej własne...ale popieram-marzenia trzeba mieć...Maciejka to dopiero wieczorem cudnie pachnie...też ją pamiętam z dzieciństwa.
eh w dwóch doniczkach mam chyba wciornastki jutro idę do sklepu się poradzić odnośnie specyfiku jakiegoś chyba że ktoś coś wie? bo na forum zbyt wiele nie znalazłem . . .
Decis już podałem ;) zobaczymy co z tego będzie i czy zabiegu nie będzie trzeba powtarzać . . . zakupiłem sobie dziś nawóz uniwersalny do kwiatów Humvit-eko i tak się zastanawiam, mianowicie w mądrych księgach o kwiatach dla każdej rośliny jest napisane co ile należy podlewać, tu na etykiecie napisali że nie częściej niż dwa tygodnie . . . a np. cissusy albo epiremnum każą co tydzień . . . przemęczę si8ę z tym nawozem i chyba więcej go nie kupię bo w ogóle on jest nie ekonomiczny - napisali żeby go nie rozcieńczać i podlewać średnie rośliny około 100-150 ml. wkoło, przecież mi na dwukrotne nawożenie nie starczy :/ Jakie polecacie nawozy uniwersalne? bo będę musiał kupić nowy, najlepiej żeby był dobry i ekonomiczny . . . i jeszcze jedno mam pytanko do tych co paprotki posiadają: nawozicie zwykłym uniwersalnym czy specjalnym do paproci?
Ziomalu...ten nawóz zalecają dookoła rośliny polać i on potem przy kolejnych podlewaniach wodą przenika sukcesywnie wgłąb,do korzeni i roślinka sobie go pobiera.
Miałam go ale nie wszystkie rośliny mogą być nim podlewane.
Milko...jak już masz koneweczkę to i do spryskiwania coś będzie!Tylko czasem fiołków nie spryskuj!
nom wiem czytałem że dookoła :P ale jak ktoś ma dużo kwiatków to taka 0,5 litrowa buteleczka to jest nic . . . . muszę jak najszybciej upolować sobie nasiona bawełny :P pewnie w obi będą;)