Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

cudny prezencik ;:138 ;:138
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monik, dzięki :) Ano musi człowiek o siebie zadbać sam. :wink: Wczoraj czy przedwczoraj rzuciłam temat i w odpowiedzi usłyszałam, ze to święto socjalistyczne. Ja na to, że są tez Walentynki i usłyszałam, ze to święto kapitalistyczne. ;:223 Chyba zaatakuję w noc świętojańską. :;230
Wiktorio, otworzyłam te nasiona, żeby zaspokoić twoją ( i swoją :) ) ciekawość i ty możesz zrobić dokładnie to samo, bo wewnętrzna torebka jest z jednej strony przezroczysta i można wszystko obejrzeć. ;:108 W swej naiwności spodziewałam sie tabletek w wielkości tych na opakowaniu ;:14, ale one są może wielkości ziaren maku. Od oryginalnych nasion jednak są większe, a jest ich tak na oko 20-30 sztuk.
Ja tego storczyka kupiłam w dużej mierze dla ozdobnego naczynka. :) Wahałam się między żółtym i różowym, ale żółty lepiej odbijał od tego czerwonego tła.
mika, ja się tą firanką zachwyciłam na ekspozycji w casto albo LM do tego stopnia, ze wszystkie inne firany oglądałam bez większego zainteresowania i oczywiście mimo zawrotnej ceny ją kupiłam.
Niunia wygląda na to, że twój m wyjdzie na tym interesie z kwiatkiem jak Zabłocki na mydle. :wink:
agucha, ja w biedronce też byłam tylko najpierw. Mam te sklepy w odległości może pół kilometra od siebie, więc przeważnie wchodzę od obu. 8-) Potem, mam mniejsze wyrzuty sumienia, ze wracam do domu z siatami autobusem, bo tyle zaoszczędziłam, że mi się i za bilet zwróci. :;230 W gruncie rzeczy wolę robić zakupy sama, bo z podwózką w wykonaniu m nie mam tego luzu niestety, więc praktycznie zero przyjemności, a kwiatka przy nim kupić to nierealne. ;:223
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję bardzo za informację ;:196 . Trochę mnie podłamałaś tą wielkością - też miałam nadzieję na coś, co będzie widoczne bez lupy :wink: , a tu trzeba będzie się jednak pomęczyć.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Storczyk bardzo ciekawy, szkoda, że to tylko główka i aż główka.
W moich sklepach oklicznych nic nie rozdawali :( :cry:
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

no nie jakie socjalistyczne no masakra ale wymyślił ;:223 ;:223 spróbuj spróbuj kochana może nic nie przyjdzie mu do głowy chyba ze powie że peerelowskie :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Dobre, ja mam podobnie i muszę przyznać, że wolę sama coś sobie kupić na to konto.
Oczywiście wtedy to przekracza cenę przysłowiowego tulipanka. :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, muszę się pochwalić, że jednak m zakupił po tulipanku i naprawdę byłam w lekkim szoku. Podejrzewam, ze koledzy z pracy kupowali, więc nie chciał być gorszy. :;230
kociaro, w gruncie rzeczy storczyka kupiłam przede wszystkim dla fikuśnego szklanego pojemniczka i na pewno jak storczyk kiedyś tam padnie, to go wykorzystam w ciekawy sposób. ;:108
Iwonko, jak się dobrze zastanowię, to chyba statystycznie dostaję od mojego m mniej niż jednego kwiatka na rok, ale przynajmniej nie mam wyrzutów kupować ich sama. 8-)
Monik, najzabawniejsze jest to, że mój m czasy PRL-u wspomina bardzo dobrze, jako okres, w którym np jeździło na kolonie fundowane przez zakład pracy. ;:108
Wiktorio, ano trzeba będzie się uzbroić w lupę i do przodu. Lepsza jednak lupa niż mikroskop. :;230 Ja już mam naszykowaną multidoniczkę, bo chcę zrobić tym razem z nimi inaczej, ale co z tego wyjdzie, zobaczymy. :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Chyba zaatakuję w noc świętojańską.

a ja chyba zastrajkuję w... NOC :;230

No ale jednak Twój M się połapał, więc duże brawa dla niego ;:333 jak tak opisywałaś jego podejście do tego typu świąt to musiał być to jemu wielki wyczyn ;:108

Ale sama sobie też sprawiłaś cudo ;:167 widziałam takie na... walentynki w sklepach, nie pamiętam po ile były, nie kupiłam sobie bo stwierdziłam, że potem zostanie mi badziew w postaci naczynka szklanego :;230 a ja nie lubię gracenia ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, strajk dobry pomysł. :uszy
Widzę, że mamy kompletnie odmienne podejście do gadżetów typu szklane naczynka. :;230
Oni te storczyki w lidlu przecenili chyba z 7 na 4 zł i widziałam, że było spore zainteresowanie, więc pewnie im szybko zeszły.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Jagoda ja też uwielbiam takie naczynia, wazoniki, świeczniki, wszelkie szkło i nie tylko.
A jak się samemu coś skomponuje jaka frajda wtedy.
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

wy tutaj o szkle a mnie wczoraj pod marketem gosciu zatrzymal i mowi ze ma na lewo szklanki wazony i wogole no to co pewnie wezme sobie cos ladnego a on mi pokazuje wazon taki sam jak sobe w zeszlym roku kupilam za 70 zl a on chce za niego 250 zl oszalal chlop i mowie mu ze nie dziekuje bo za drogo i miech szuka ludzi co mercedesami przyjezdzaja to moze sie skusza :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

To teraz zrobię zupełny off top, ale nie mogę się powstrzymać. U mnie przed chwilą był facet, który bardzo chciał mi sprzedać trzy różne opakowania perfum, wody po goleniu, itp., z okazji jutrzejszego dnia mężczyzny w bardzo promocyjnej cenie 130 zł :shock: . Jak mu ładnie podziękowałam, to bardzo chciał mi dać w prezencie za 30 zł jedno opakowanie. Bardzo się zmartwił, że nie mam w domu gotówki :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

ach te naciagacze
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

haha to my kiedyś u znajomych siedzieliśmy przy ;:38 i puka facet co sprzedaje perfumy po x-dziesiąt zł ale my dobrzy negocjatorzy :wink: wytargowaliśmy za 15... facet poszedł i podkusiło sprawdzić cenę w necie... uwaga - 5zł :;230
teraz jak na ulicy zaczepiają mnie i mówią że mają dla mnie cytuję "w prezencie wodę toaletową..." to po prostu biorę w rękę i nie zwalniając idę sobie dalej wkładając do torebki... facet goni i się drze, a ja mu na to, że jak w prezencie to wzięłam, dziękuję i oddać nie zamierzam :;230

rapunzel pisze:Oni te storczyki w lidlu przecenili chyba z 7 na 4 zł

no za tyle to bym kupiła ;:108 a naczynka bym się pozbyła komuś wręczając ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

dobre dobre :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”