Aniu - tara 
to przylaszczki takie zwykłe leśne, ale dla mnie najcudniejsze i tak się zastanawiam, czy właśnie nie postawić tylko na te zwykłe i dać sobie spokój z nowościami.
Muszę to jeszcze przemyśleć.
Ja, zagęszczać będę od przyszłego roku, tz. postawię na rozrastanie się roślinek w duże kępki.
Bożenko - Bożena Śmigielska 
u nas w Biedronce są w sprzedaży nasionka, ale wybór skromny, róże miniaturki, azalie i ziemia. Czekam, kiedy będą w sprzedaży cebulki, bo może bym coś dokupiła.
Aniu - AniaDS 
jak byłam na działce w tamtym tygodniu, to nie za dobrze to widziałam, czyli ... wydaje mi się, że na przylaszczki trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. A tak by się chciało już je podziwiać.
Miłka - takasobie 
a, ja w tym roku zaplanowała zakup przylaszczek w innych kolorach i pełnych, dlatego chcę jechać na targi ogrodowe do Krakowa.
Miłeczko, ale mi zadałaś trudne pytanie: "Czy kwiat przylaszczki jest trwały? Ile dni wytrzymuje?" ... nie wiem, ale w tym roku zwrócę na to uwagę.
Wiem tylko, że liście przylaszczek bardzo długo się utrzymują, prawie do samej zimy i dla mnie są ozdobą ogrodu.
Grażynko - kogra 
a, ja, dzisiaj się zastanawiałam, czy nie kupić nasionka pomidorków koktajlowych, bo coś baaardzo ciągnie mnie na wysiewy.
Kto wie, czy jutro nie kupię i w poniedziałek wysieję.
Joluś - jollla500 
zdjęcie przylaszczki robiłam w marcu, być może pod koniec marca, to może i w tym roku zdążą zakwitnąć w marcu.
Dzisiaj rozmawiałam w panem, który mieszka blisko lasu i mój, że wawrzynek - wilczełyko już w lesie kwitnie, to może i przylaszczki niedługo zakwitną.
Irenko - Irena37 
w najbliższych dniach, może jutro albo w poniedziałek będę sadziła zakupione dzisiaj piwonie bylinowe:
- chińska 'Shirley Temple',
- chińska 'Karl Rosenfield',
- chińska 'Dr Alex Fleming',
- chińska 'Sarah Bernhardt',
- 'AMABILIS'.
iii floksy czerwone.
Pod koniec marca, czyli w domu wysieję: pnącze mina, rącznik, lobelie, nachyłek, onętek i może pomidorki koktajlowe.
Czyli wysiewów domowych niewiele będzie.
A w kwietniu planuję duuuży wysiew: astry, cynie, kleoma, godecja, tujałka, czarnuszka, drakiew, emilia, groszek pachnący, nagietek, smagliczka, ubiorek, gipsówka, miłek letni, len czerwony jednoroczny, aksamitki, nasturcje, słoneczniki, hibiskus jednoroczny iii moje ukochane maki ... nooo, jest tego trochę, ale to wszystko będę wysiewała na budowie i bezpośrednio do gruntu.
Dzidziu - Zabeczka101059 
mi też bardzo się podobają te przylaszczki, jestem nimi zachwycona.
Posadziłam je pod krzewami liściastymi i pozwolę im się rozsiewać do woli.