Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

:wit Dzięki za odp. :uszy No nic, zrobię nalot na kwiaciarnię :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizo...piękne te mieczyki, kolory wręcz bajkowe. ;:138 . Nie przepadam za nimi, ale coś mi się wydaje że to się zmieni. ;:224 i to przez ciebie. :;230
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Igorze tylko nie obrabuj całej tej kwiaciarni, zostaw coś dla innych :;230
A tak z innej beczki to Twoje imię kojarzy mi się z moją pierwszą miłością :oops: ;:224

Zeniu jestem z siebie dumna :;230 mam nadzieję że skutecznie Cie nimi zaraziłam :heja
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Nie,nie wykupię całej, spoko, hihihi :heja Ojej, mam nadzieję, że miło się kojarzy z tą pierwszą miłością! :uszy A owa pieewsza miłość była moim imiennikiem?
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Widzę że u ciebie cebulaczki już się obudziły z zimowego snu i u mnie tulipanki i przebiśniegi powychylały noski. Krokuski też już na wierzchu. A jak twoje siewy??
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Igorze tak był Twoim imiennikiem dlatego mi się z nim kojarzysz :D noo i oczywiście miło się kojarzy ;:224

szyszuniu , tak powoli budzą się ze snu :tan a moje siewy... w sobote chyba zasiałam ponad 10 palet wielodoniczkowych i warzyw i kwiatów. Teraz nawet nie pamiętam jakie to warzywa zasiałam ale w sumie chyba 11 rodzajów, a z kwiatów głownie same astry w różnych kolorach i jeszcze szałwie błyszczącą :D

O dziwo w poniedziałek jak zaglądałam do tych moich siewek to już były na wierzchu kiełki astrów :shock: normalnie po 2 dniach zaczeły mi kiełkować :heja
W weekend postaram się zrobić zdjęcia :D
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Eliza :wit czy dużo siałaś roślinek :?: ;:196 ;:138 ;:4 ;:4
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Gosiu ale chodzi Ci czy siałam do jednej minidoniczki dużo nasionek czy ogólnie czy dużo wysiałam???

Siałam do takich wielodoniczek: (na zdjęciu lwia paszcza - 2 takie paletki tej lwiej paszczy mam)
Obrazek

Każde warzywko (okolo 11 rodzajów) posiałam do 13 takich małych oczek, czyli powinnam mieć z każdego warzywa po 13 sadzoneczek o ile wszystkie wykiełkują.

Jeśli chodzi o kwiaty to w sobote siałam astry i szałwię błyszczącą, ale w tym przypadku np. szałwię błyszczącą wysiałam do całej palety takiej jak na zdjęciu czyli okolo 114 chyba sadzonek tam mieć powinnam, i tak samo z astrami zrobiłam, dla każdego koloru poświęciłam też całe takie palety czyli w sumie 8 takich palet a i jeszcze 3 rodzaje astrów mi zostały do wysiania, ale brakło mi już ziemi więc dosieję kolejne te 3 palety w najbliższym czasie :tan

Do tego wiele warzyw zostało mi do wysiania prosto do gruntu, a i w sumie nasion innych kwiatów także mam trochę do wysiania prosto do gruntu, więc na tym sianie się nie zakończy na pewno ;:224
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

No no Kochana to kawał roboty odwaliłaś ;:63 .Astrów nigdy nie siałam na rozsady :roll:Zawsze prosto do gruntu , później pikowałam.
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Wspaniała produkcja ;:138 a lwiej paszczy i innych nasionek kwiatów po ile ziarenek sypiesz? :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Edytko W zeszłym roku też część posiałam do gruntu ale sporo mi nie wzeszło, ale plusem było to że kwitły później niż te siane na parapetach, więc kiedy te siane na parapetach już nie wyglądały ładnie, to zaczynały kwitnienie te siane prosto do gruntu :D

Marta_S dziękuję :tan a lwiej paszczy ile nasionek sypałam... hmm nie wiem, zaledwie pare i jak zaczeły wszystkie kiełkować to wyrywałam pensetką i zostawiałam jedną w oczku, do tej pory jeszcze mi jakieś wschodzą więc co tydzień wyrywam te nowe siewki :D
A astrów sypałam tak po jednym, 2 ziarenka - zależy ile było w paczuszce nasionek :D
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

A powiedz mi Elizo, potem tak po jednej sztuce do gruntu wsadzasz? I jak gęsto? Pytam bo ja pierwszy raz w tym roku zajmuje się jednorocznymi z torebek :oops:
Zapraszam
Ogród Marty_S
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Marta_S tak, potem tak po jednej sztuce do gruntu przesadzam :D a jak gęsto... ja to tak na oko wkopywałam, może zdjęcie jakoś Ci zobrazuje...

Obrazek

Tu po prawej stronie jest taki gęsty rząd - to te były siane prosto do gruntu i nawet ich nie pikowałam, i w takiej gęstwienie też ładnie kwitły.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Bardzo ładnie wyglądają kwitnące astry, tylko wydaje mi się że bardzo dużo z nimi roboty.. ;:224 . Gratuję cierpliwości która tak potrzebna ogrodnikowi ;:63 a której niestety mi brak. :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ja również chylę czoła ;:180 Nie mam cierpliwości i czasu na pikowanie - sieje wprost do gruntu, a to co urośnie musi sobie radzić... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”