Róże i nie tylko - rok 2012 część 1 - Gosia
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże i nie tylko - rok 2012 część 1 - Gosia
Aniu - na zdjęciu są dwa koty - drugi jest z boku i widać tylko biało-czarny pas na grzbiecie.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A myślałam, że to włóknina 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Ja też zawsze szukam zielonego lub w kolorze lnu sznurka, ładnie się komponuje z zielenią przyrody.
- Deirde
Majka - no niestety jednak ona potrzebuje miejsca - wcześniej myślałam że sobie poradzi. No cóż mogłam tam wsadzić inne byliny.
Tak sobie myślę by się nie śmiało przypomnieć Sipem - czekam teraz na paczki ale chce znów listę wysłać mu na początku czerwca.
Do Petrovicza pod koniec czerwca - wcześniej będę pisać o listę z dostępnościami, teraz mieliśmy róże historyczne u niego po 11 zł.
Tak sobie myślę by się nie śmiało przypomnieć Sipem - czekam teraz na paczki ale chce znów listę wysłać mu na początku czerwca.
Do Petrovicza pod koniec czerwca - wcześniej będę pisać o listę z dostępnościami, teraz mieliśmy róże historyczne u niego po 11 zł.
- majka411

Może warto coś jeszcze tam zamówić.
Sip też ma ładne roże i dość tanie tylko to czekanie na dostawę i czy wszystko przyjdzie. Nie każdy tak lubi.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Cześć, Gosiu, ja też jestem już u Ciebie, dobrze że się ocknęłam na 5. stronie, a nie na 15. :P
Czy mogłabyś się wyspowiadać, skąd sprowadzasz te bambusy? A sznurek?
Czy mogłabyś się wyspowiadać, skąd sprowadzasz te bambusy? A sznurek?
- Deirde
Gosiu - sznurek kupiłam w dużym lokalnym Centrum Ogrodniczym, a bambusy na allg - jest kilka firm które je sprzedają.
Majka - Petrovicz ma bardzo duży wybór róż angielskich licencjonowanych oraz bardzo fajne niektóre odmiany historycznych - mnie teraz interesują niektóre z remontantek, w tym roku dojdzie Her Majesty - piękna róża o srebrno-różowych kwiatach.
Doszła 3 paczka z Rosenschule - Stange - mijałam po drodze kuriera - znowu ta sama historia.

Sadzonki są bardzo ładne.
Majka - Petrovicz ma bardzo duży wybór róż angielskich licencjonowanych oraz bardzo fajne niektóre odmiany historycznych - mnie teraz interesują niektóre z remontantek, w tym roku dojdzie Her Majesty - piękna róża o srebrno-różowych kwiatach.
Doszła 3 paczka z Rosenschule - Stange - mijałam po drodze kuriera - znowu ta sama historia.

Sadzonki są bardzo ładne.
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Dobrze że załapałam się na 5 stronę w takim galopującym różanym.No i róże przyszły. 

- majka411
Ładna paczuszka,
, co prawda nie dla mnie te roże, ale cieszę się i ja. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To lada dzień wysyłka do nas
Trzeba szukać donic...

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Gosiu, znalazłam już te bambusy, ale o różnych przekrojach. Jaka grubość sprawdza się przy Twoich różach? Też będę robić takie piramidki, pięknie to wygląda i naturalnie, nie gryzie się z niczym i pasuje mi stylem do mojego ogrodu.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A moje tam są, aż 3 różyczki, dwa Souveniry i Cornelia.
Ja już z donic przerzuciłam się na wiadra bo i taniej i łatwiej przenieść, jeszcze tylko ziemię trzeba sobie kupić i mogę róże przyjmować.
Co do Petrovica to od niego róże są w lepszym stanie niż od Schultheisa, to co wystaje nad kopczyk. Od Sipa nie pamiętam gdzie są posadzone ale na pewno Ulrich Brunner Fils który ma bardzo długi gałązki ma je prawie do samego końca zielone. Z tych wstępnych wniosków mogę powiedzieć że na pewno będę u nich zamawiać.
Ja już z donic przerzuciłam się na wiadra bo i taniej i łatwiej przenieść, jeszcze tylko ziemię trzeba sobie kupić i mogę róże przyjmować.

Co do Petrovica to od niego róże są w lepszym stanie niż od Schultheisa, to co wystaje nad kopczyk. Od Sipa nie pamiętam gdzie są posadzone ale na pewno Ulrich Brunner Fils który ma bardzo długi gałązki ma je prawie do samego końca zielone. Z tych wstępnych wniosków mogę powiedzieć że na pewno będę u nich zamawiać.
- Deirde
Gosia - jak masz róże o cienkich pędach to może być nawet cienki bambus - są ze sobą połączone w stożek to radzą sobie z ciężarem. Mi też z powodu naturalności podobał się bambus.
Kobiety - paczki wysyłam od poniedziałku - będzie cieplej i bezpieczniej dla nich.
Kobiety - paczki wysyłam od poniedziałku - będzie cieplej i bezpieczniej dla nich.
- Deirde
Od tej chwili wszystkie materiały które znajdują się na Rosie - są zastrzeżone - nie wolno kopiować ich, powielać ani wykorzystywać bez uprzedniej mojej zgody lub autorów wątków.
Jeśli jakiekolwiek forum beż mojej zgody wykorzysta moje opisy oraz pracę którą włożyłam w FO lub Rose - a ja te materiały znajdę to natychmiast zostanę zmuszona do stosownego kroku.
Piszę o tym by wszystko było jasne.
Jeśli jakiekolwiek forum beż mojej zgody wykorzysta moje opisy oraz pracę którą włożyłam w FO lub Rose - a ja te materiały znajdę to natychmiast zostanę zmuszona do stosownego kroku.
Piszę o tym by wszystko było jasne.