Ogród Georginii (Alicji ) cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 2

Post »

Piękne krzewy :D Mam tylko dwa, bo do tej pory kupowałam raczej róże. Napatrzyłam się jednak na hortensje i na pewno dokupię choć dwie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hortensje piękne ja mam tylko tę zwykłą ogrodowa ,ale gdzie to wszystko posadzić jak ma sie naparstek a wszystko chciałoby sie mieć :;230 Choruję jeszcze tylko na Grandiflorę i Pinky Winky . Jak będę mieć miejsce to zagoszczą na pewno
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Alu ,czy ta podsadzona żurawkami to może Grandiflora?
Twoje Annabelki zachwycają mnie nieustająco,szkoda,że nie mam na nie miejsca (przynajmniej na razie). Widzę,że niektóre mają podpórki ,czy są takie,które ich nie potrzebują?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALICJO czy ta z lila różowymi kwiatkami Blue Bird . Jakoś nazw tych wszystkich gatunków hortensji nie umiem sobie zakodować . Grandiflora czyli z wielkimi kwiatami ,Panicullata czyli bukietowa już nic nie wiem ;:223
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Ewa Jak masz kupić to bukietowe z ogrodowymi jest trochę zabawy bo kwitną na dwu-letnich pędach.No i oczywiście trzeba je zabezpieczać przed przemarznięciem.Chociaż już można dostać takie które kwitną na jednorocznych.

Jadziu ja kupiłam Pinky Winky,jeszcze metka wisi na niej.Ale jak wstawiłam zdjęcie w wątku z hortensjami to okazało się że to nie ona.Rozpoznana jako Pink Diamont.Teraz muszę znaleźć miejsce dla prawdziwej Pinky Winky.Jadziu tak podejrzewam że to Blue Bird,kupowałam je bez nazwy.Dwie szt są inne a pozostałe mają kwiatki płonne i płodne.Hortensji mamy kilka gatunków ,krzaczaste /Annabelle/wiechowate,kosmate,piłkowate.Tak jak z różami i dobrze wiedzieć co kupujemy wtedy wiemy jak pielęgnować i ciąć.Grandiflora należy do wiechowatych /paniculata,to nazwa łacińska/Pomału rozpoznasz się we wszystkim tylko trzeba to poukładać sobie w głowie.

Danusiu ta z żurawkami to właśnie tak jak pisałam miała być Pinky Winky ale wyszła Pink Diamont.Annabellka u mnie potrzebuje podpory natomiast pozostałe raczej nie.Dałam też podpory Wanille Fraise bo bałam się że po deszczu kwiaty będą leżały na ziemi są ogromne.Bardzo dobrze bez podpór trzyma się właśnie Pink Diamont,Great Star,Limelight,Phantom to wiem na pewno bo je mam.
Na Annabellkę powinnaś znaleźć miejsce,może na trawniku,też pięknie wygląda/jest też różowa/
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Alu tylko ,ze z różami bardziej daję sobie radę niż z hortensjami :;230 Zawsze podobała mi sie Pinky Winky, a teraz nie mam jej gdzie posadzić ,wiec przestałam o niej marzyć :;230
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jestem pewna że da się coś przesadzić,to nie możliwe żeby to jeszcze Ci nie weszło w krew. :lol:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Alicjo, daj spokój Jadzi, bo cały czas coś przesadza :;230 A potem dziwi się, że coś nie kwitnie :;230 Pracownita ta nasz Jadzieńka ;:108 Ja ma 4 hortensje, ale żadna mi jeszcze nie kwitła i chyba się z nimi pożegnam. Pojadą do Nowego Lasu. ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Wspaniała kolekcja hortensji ;:138
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu to nie wiedziałam że z Jadzi taka pilna uczennica :;230 Ale może niech jeszcze zrobi to miejsce dla wymarzonej Pinky Winky a potem już zrobimy jej szlaban na przesadzanie :lol:
Tosiu a jakie te hortensje masz,podejrzewam że to ogrodowe,zima przemarzają im pąki i pewnie dlatego nie kwitną.Bukietowe na pewno by zakwitły.Tosiu wyobrażam sobie jak Twoje skarcone hortensje idą gęsiego do lasu ze spuszczonymi głowami. :;230

Witaj Marto :wit To moje ulubione,do tego jeszcze róże i lilie . ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU do Nowego Lasu czyli do naszej forumowej koleżanki Iwonki . Ona ma rękę do kwasolubów . Chcieć to móc tak zazwyczaj jest . Mam dostać sadzonkę bukietowej od psiapsiółki . Trzeba przesadzać ,żeby zrobić miejsce innym kwiatkom . Moje ogrodowe nigdy nie przemarzają i zawsze kwitną . Gdybym się mocno uparła to i miejsce by sie znalazło na Pinky :;230
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:;230 O, tak!!!! Masz jeszcze ogromnie dużo miejsca!!! Ciekawe!! Warzywniak pójdzie precz!!! :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu no to mogą sobie tam chadzać,skoro im tam lepiej.Jeśli nie przemarzają to znaczy że masz dla nich dobre,zaciszne miejsce.Moje niestety muszą być przykryte inaczej będę miała same liście.Jeśli miejsce się znajdzie to i marzenie się spełni.

Tosiu Mój warzywniak też przejdzie w tym roku modernizację,przyjmie maliny.Na miejsce malin posadzę róże mchowe. ;:14
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj byłam w OBI i w AUCHAN ,jest bardzo dużo roślin.W AUCHAN sporo róż z różnych źródeł i w różnych cenach.W OBI kupiłam pojemnik na deszczówkę w dobrej cenie i dwie białe serduszki,'Aurora' i 'Ivory Heart'.Muszę przyznać że wybór serduszek jest bardzo duży.Są też lilie ,mieczyki i masa innych bylin i cebulowych.Warto zajrzeć.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ala ja to jak sępiara ale jak bedziesz przenosić maliny i coś byś miała wywalić do kompostownika to ja jestem chętna. Może w tym roku wezmę się w garść i zadbam trochę o nie Bo już od kilku lat sobie obiecuję i kończy się na tym że więcej czasu poświęcam na ogród a maliny i truskawki zaniedbuję.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”