Helenko u mnie tak samo się dzieje z Aphrodite , jedne siewki mają
ciemniejsze , drugie jaśniejsze listki, a jedna nawet zielone ....To pewnie sprawka zapylenia ?
Moje nasionka od Janusza też ładnie wschodzą Pół wsadziłam bezpośrednio do ziemi a pół najpierw na watkę zobaczę które lepiej będą rosnąć.Na razie jest O-1 dla waty
W końcu doczekałam się. Z 4 pierwszych donic zaczęły wychylać główki moje kanny. 3 tygodnie trzymały mnie w niepewności i wreszcie przywitały się Zdjęcia z niedzieli. Teraz już są ciut większe
Ale mi radochę zrobiły!
Witam wszystkich
Ja wciąż czekam na przesyłkę z cannami, ma dotrzeć najpóźniej w przyszłym tygodniu i dopiero będę je w następny weekend sadzić, czy to nie będzie za późno?.. Bo jak widzę u Was sadzenie trwa już od dobrych kilku tygodni...
Drozd - a co się stało z cannami z Ożarowa jeśli można zapytać? Zastanawiałam się, czy nie domówić u nich kilku sztuk Pretorii, bo bardzo mi się ona podoba a nie było w sklepie, w którym zamawiałam pozostałe odmiany..
Cantati. Myślę,że nie zmartwisz się jak Ci powiem,że przysłali zgniłe nienadające się do uprawy. Być ,może trafią Ci się lepsze (jak masz szczęście) ale nie licz na uczciwość sprzedawców ,wysyłkowych, Najlepiej kupować w sklepie i dobrze patrzeć co jest w środku. Powinien o tej porze być dobrze wykształcony kiełek( przeważnie są czarne suche). Ze zgodnością też jest na bakier. Nie należy się spodziewać,że wyrośnie to co na zdjęciu czy w/g podanej nazwy.
Najpewniejsze szukać na forum.
JaKama
Jak masz chłodną piwnice i brak warunków do pędzenia, to najlepiej od razu do gruntu.
Można wiedzieć jakie masz odmiany. Pochwal się i wstaw zdjęcia.