Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Jagodo co za zbliżenia śliczne kwiatki tylko słoneczka im chyba mało ;:3
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwia, niestety masz rację, u mnie mało słonka, bo pokój jest od północy i w dodatku od podwórza kamienicy, więc słońce praktycznie jest tu gościem, jednak staram się, żeby coś zielonego u mnie rosło. ;:108
agarow, mam dziwne wrażenie, że ta kompozycja trafiła tam przypadkiem na ten regał, bo była jedna jedyna, a regał prawie pełny.
semper, ten szczawik najprawdopodobniej będzie stał na balkonie, tylko jeszcze nie wiem, czy w doniczkach czy w drewnianej skrzyni.
Niunia, zaraz tam piwo. ;:224 A ty nie jesteś przypadkiem za młoda na takie ekscesy, proszę dowodzik osobisty pokazać, to pomyślę. :wink: A serio, to naprawdę mi się trafiło i do tego dwa masła w cenie jednego. :tan :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Kompozycja bardzo fajna ;:138 . Jak ją zobaczyłam, to przemknęło mi przez głowę, że to Twoje osobiste dzieło, bo chyba fitonie całkiem niedawno pokazywałaś :?: Jestem bardzo ciekawa, jak będzie Ci się sprawować kroton. Zupełnie nie wiem czemu ja mam przed nim obawy :roll: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, i ja mam ogromne obawy przed tym krotonem, bo podobno jest bardzo trudny w uprawie i warunki lubi niemal jak w szklarni, ale najbardziej mnie martwi brak słońca, bo przecież one słońca potrzebują. Fittonie mam czerwone z zielonymi żyłkami, więc uznałam, że to będzie miła odmiana, zwłaszcza, że własnymi rękami uśmierciłam taką samą fittonię swoim grzebaniem w pierwszej kompozycji, która zresztą była strasznie pechowa.
Aha, muszę się pochwalić, ze jak dziś podlewałam doniczki z bulwami, to odkryłam kiełek i to chyba jest żółta, bo tamta ewidentnie czerwona. W tej pierwszej doniczce tych kiełków jest chyba z 5. :shock:
Jakub_
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnio sam zastanawiam się nad jakimś kwietnikiem czy czymś.
Piękne kompozycje. :)
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Mam bardzo dużo cebulek szczawika.Mogę się podzielić.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Jagoda , miałam się zapytać jakie kupiłasś"bulwy" szczawika, bordowe czy zielone bo są i takie. ;:108
Ślicznie by wyglądały w duecie :D
semper, witaj , a Ty jaki masz kolor szczawika???
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda albo ja coś gdzieś byle jak naczytałam się, albo przegapiłam czy co, ale wydaje mi się jak nic, że wydałaś ostatnio 15zł w castoramie (?) i ja chyba nie wiem na co?? ;:24 ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękny pakiecik, dracena szybciutko się rozrośnie i będziesz miała śliczne drzewko, rok temu moja podarowana mi w prezencie tak samo wyglądała, a teraz wyższa i bardziej gęsta. ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, no chyba cię wyślę do okulisty :;230 :;230 :;230 Przegapiłaś, przegapiłaś chyba 5 czy 6 zdjęć prawie na początku poprzedniej strony w poście pisanym w niedzielę, 4 marca. A kupiłam ją w carrefourze. ;:108
Marylo, na zdjęciu szczawik ma kolor różowy i chyba tym się muszę kierować, bo na opakowaniu nie ma nic o kolorze. Co do kolorystycznych kompozycji to masz rację, np różnokolorowe fittonie wyglądają fajnie razem a także wszelkie kwitnące kwiaty tego samego gatunku w kolorystycznych miksach. ;:108
semper, ja na razie próbuję z tym szczawikiem i muszę zobaczyć, czy on się u mnie sprawdzi, choćby ze względu na światło, ale w przyszłości, kto wie. :)
Kuba, kwietnik to fantastyczna sprawa, zwłaszcza jak musisz rośliny lokować przy samym oknie, bo jest ciemno. Poza tym to świetna oszczędność miejsca i wspaniała ozdoba pokoju. ;:108

W poniedziałek z braku forum i z nudów w związku z tym przesadziłam mojego pupilka fikusa pumilę do nowej doniczki i teraz wygląda tak:
Obrazek

A doniczkę kupiłam mu taka samą jak dizygotece, tylko większy rozmiar, Jednak efektu nie ma, bo nie stoją na razie kolo siebie, ale jak wielkanocnik ( w tle ) mnie wkurzy i nie zakwitnie, to może się to zmienić. :twisted:

Tak wygląda doniczka, specjalnie ją trochę obróciłam.
Obrazek
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - przeczytałam co napisałaś i tak siedziałam ;:154 toż to raptem kilka postów nad moim się pokazało a ja nie widziałam :;230 mało tego - oglądałam to już w niedzielę, ale nie odpisałam tylko ;:223
no kompozycja warta swej ceny ;:108
;:333 Ci za połów!
Twoja praca z nudów także zasługuje na pochwałę ;:108 bo doniczka + zawartość pierwsza klasa ;:180
rapunzel pisze:mniodkowa, no chyba cię wyślę do okulisty

u okulisty byłam i nie uwierzysz - gapiłam się na Twój wątek nawet w okularach :;230 widać stwierdzony astygmatyzm to nie wszystko :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, dzięki :) , tez się cieszę bardzo, że mi się trafiła, a jaką ma zabawną doniczkę, bo na kwietniku stoi w osłonce. Doniczka jest zbliżona do takich zwykłych, w których się kupuje sadzonki, tylko szeroka i płaska. Nigdy nie widziałam czegoś takiego na oczy jeszcze. Muszę przy okazji wstawić fotkę.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Hej Jagoda dobrze widzę że masz wielkanocnika???Zazdroszczę nieszkodliwie bo moja maluteńka szczepka tkwi w ziemi i nie ma chęci podrosnąć :oops:
Fikus masz uroczy a doniczka to prawdziwe rękodzieło dla pupilka ;:138
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Twój pupil w nowym domku prezentuje się świetnie. Bardzo mu te kolory pasują i widać, że Twoja opieka też bardzo mu odpowiada ;:138 . Ja mojego ostatnio o mało niechcący nie zasuszyłam - jakoś dziwnym trafem musiałam go pominąć przy jednym lub dwóch podlewaniach :oops: . W końcu zobaczyłam, że ma bardzo nieciekawe listki i kiedy wzięłam doniczkę do ręki, to aż się przeraziłam - ona prawie zupełnie nic nie ważyła.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit piękne te twoje nowośći i bardzo ładny stojak metalowy :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”