Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

Iga23, Vertigo, Kogra, Kropelko, Klaryso, Izo, Ewamaj, AgaNet ;:196 ;:196 ;:196
Witajcie, widzę, że bierzemy się wszyscy ochoczo do dzieła. Mamy nowe siły, energię i chcemy ją szybko spożytkować dla naszych ukochanych ogródków i działeczek. No i marzymy o tej swojej kawce na świeżym powietrzu :)
Dzisiaj, chociaż nie ma u nas słońca, to jest ciepło i można coś tam w ogrodzie podłubać. Pójdę wywalić wiciokrzew, który mi w zeszłym roku podmarzł i do którego straciłam serce. Będzie na razie trochę łyso, bo rósł przy trejażu osłaniającym nas od sąsiadów. Ale to nic, posadzę tam pnącą różę i powojnik, a więc trochę się latem osłonimy :)

Przywitam was różyczką Kristal

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit piękna róża..u mnie słonko przez chmurki ..ciepło ale jest b.mokro i nie mogę wędrować jeszcze...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu zakwitły już u Ciebie ranniki ?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ja też swój blokowy balkonik wysprzątałam po zimie, ziemia w skrzynkach zamarznięta, ale po pracy to już zimno i słońca nie ma. Najpierw tam posadzę kolorowe bratki. Cebulowe w skrzynkach przemarzają. Natomiast na działeczce jeszcze nie byłam, u mnie ogród ma mało słońca, cieniują budynki więc wszystko mam nieco później niż w innych ogrodach. Na moje małe rabatki dokupuję czosnki licząc, że nie dadzą się gryzoniom. W każdym markecie coś wskakuje do koszyka. OBI zostawiłam sobie na sobotę.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Wandziu, widzę, że u Ciebie porządki na całego. Jak coś marne to nie ma zmiłuj... ;) U mnie też parę rzeczy wyleci (głównie te zniszczone przez psa do takiego stopnia, że mają niewielkie szanse na dojście do siebie) .
Próbowałam wczoraj rozgrzebywać kopczyki, ale cały czas są zmarznięte :roll: .

Piękna Kristal ;:108 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu u mnie też jest piaszczysta gleba, ale o jakiejkolwiek pracy w ogródku nie ma mowy.
Nie dość, że jest zmarznięta, to jeszcze przykryta śniegiem :?
Działam za to w domu wysiewając wciąż nowe nasionka kolorowych kwiatów...no właśnie...
Piszesz (u mnie), że na całego wzięło Cię na białe kwiaty. Ja uwielbiam je od...zawsze ;:167
Niemniej rośnie u mnie mnóstwo kwiatów we wszystkich kolorach tęczy, bo wtedy, kiedy wśród nich zakwitnie coś białego, to kocham to ze zdwojoną miłością ;:108
Strasznie podoba mi się połączenie bieli ze srebrem, ale nie chciałabym mieć całego ogrodu w tej tonacji, jak dla mnie za zimno
...bo ze mnie taka słoneczna, gorąca dziewczyna ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow! ale cudne róże. ;:138 ;:63 ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

EdytaB pisze:
wanda7 pisze:Iwonko, a mnie fuksje nie kręcą. A wiesz dlaczego? I tu się zdziwisz... bo są za bardzo kolorowe. Ja przeszłam ostatnio metamorfozę i zaczęło mi się tylko białe podobać. Zresztą bez przesady, zawsze lubiłam białe kwiaty, ale teraz to się spotęgowało. No, biała fuksja byłaby dobra, ale tylko ona :;230
fotka nr 16 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=43163
8-)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Wandziu, po długiej nie-wizycie wpadłam do Ciebie porozglądać się po ogródku. Piszesz, że zaczynasz już pierwsze prace. To świetnie, bo po tej stronie kuli ziemskiej jeszcze nadal zimowo. Nadal podziwiam Twoje róże i liliowce... ;:196
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..jak ja ci zazdroszczę że możesz już działać cokolwiek w ogródku. ;:138 . Ja także mam już chęci, werwę :;230 ..tylko ciągle pogoda nie taka. :wink: . Oj gdybym miała działeczkę na miejscu, wystarczyła by gruba kapota i bodaj na godzinkę. :tan . Kristal piękna..taka dostojna. ;:108
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU....widzę, że Ty już działasz na działce....ale podzielam zdanie ZENI...nie ma to jak gleba na wyciągnięcie ręki....ale i my zaczniemy a, że będziemy miały spóźnienie to pójdziemy jak burza.....może Tobie dorównamy.....

....a to dla Ciebie z GARDENII.........VANDA......

Obrazek
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

A ja niestety nie miałam czasu wyjśc do ogrodu i zabrać się za wiosenne porządki, a niestety są konieczne. Na zimę zostawiłąm sporo liści na rabatach. Grabiłam tylko te z trawnika, a na rabatkach liście miały stanowić ochronną pierzynkę dla roślin. A widzę, że np. pod tymi liśćmi zgniły mi 2 kwiatki ciemiernika. Rwę się już do pracy w ogrodzie, ale dni jeszcze krótkie i czasu mało :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ja dzisiaj porządkowałam, bo u mnie, gdzie się spojrzy, tam dębowe liście. Zawsze o tej porze wydaje mi się, że nigdy nie zdołam ich wszystkich powybierać. Koszmar :roll:

Na razie jeszcze wspominki.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , zestawienie żurawek na trzecim zdjęciu bardzo udane. Kontrastowe kolory , jak ja to lubię. Ciepłe letnie wspomnienia, jeszcze daleko przed nami uroki lata , a wiosny jak nie było tak nie ma. Ja jestem daleko w tyle, nic się nie dzieje. Tylko cebule wychyliły noski i czekają na lepsze czasy.Nawet przebiśniegi nie mają pączków. ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tadku, jak to nie ma wiosny? Dzisiaj widziałam, że już krokusy mają u mnie takie pączki, że można poznać kolor przyszłych kwiatków. Bardzo wiele roślin już się obudziło. Pączki na drzewkach nabrzmiewają, ptaszęta świergolą, padnięte ciemierniki odbijają od ziemi nowymi zielonymi przyrostami. Wiosna całą parą. Ale wiem, że u was zimniej, bo rozmawiałam przez telefon z jolą1 i mówiła, że tylko woda stoi pod drzewami i o żadnych pracach ogrodowych jeszcze w lubelskim nie ma mowy. Natomiast wrocławiaki mają już kwitnące przebiśniegi :shock: Ale spokojnie, już się prawie wszyscy doczekaliśmy powiewów wiosny. Trzeba na razie ciąć drzewa i krzewy, a zanim to zrobimy, będzie wokoło cieplutko. Czy już dostałeś zamówione liliowce?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”