Ogród Georginii (Alicji ) cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 2

Post »

Jadziu u mnie już prawie śnieg zginął.Jeszcze w takich zakamarkach gdzie były grubsze warstwy trochę leży.Nawet kałuże po rozpuszczonym śniegu zaczynają ginąć tzn.że grunt już puszcza.Tylko trochę ciepełka więcej by się zdało.Jak się cieszę że niedługo będę mogła już wyjść do ogrodu i porządkować rabaty. :tan
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj pochodziłam trochę po ogrodzie,no i widzę że hiacynty trochę podmarzły.Ciemierniki które pięknie kwitły w styczniu ,całkowita klapa.
Ale są i lepsze wieści.Piwonia delikatna bardzo się śpieszy bo w maju przecież trzeba zakwitnąć.Posadzona we wrześniu ,tak jakby przymierzała się do kwitnienia .Zauważyłam taki gruby pączek.Może kwiatowy. :heja

Hiacynty

Obrazek

Obrazek

Ciemierniki

Obrazek

Obrazek

Piwonia delikatna

Obrazek

Obrazek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu! Piwonia delikatna , a nic się nie boi tej jeszcze nie wiosennej pogody...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś no właśnie takie maleństwo i chyba pierwsza ruszyła.Mam nadzieję że jej się nic nie stanie.Trzy lata na nią polowałam.A jakby zakwitła chociaż jednym kwiatkiem byłabym bardzo szczęśliwa. :lol:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kalina Burkwooda,niedługo zakwitnie.Wspaniałe pachnące kule.Jesienią 2010 przesadzony duży krzak i w sezonie jeszcze zakwitł.Po prostu terminator. :lol:

Kalina Burkwooda

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Moje hiacynty jeszcze malutkie. Właściwie dopiero wyłażą.Tulipany są dość duże.
Alicji, jeszcze 16 dni i będziemy mogły coś robić. teraz się nie da, bo ziemia rozmokła, a dalej zamarznięta!!! W poślizg można wpaść!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu u mnie to samo,nic nie wyściubia nosa.Dzisiaj sprawdzałam,gdzie nie gdzie widać igiełki tulipanów,więcej nic.Prawie zima.Z wierzchu mazia a pod spodem lód.Staw zamarznięty.Mokro i zimno. :cry: No gdzie ta wiosna,gdzie :?:
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu. Ładnie położony Twój ogród, staw, lasek, i ta robiąca wrażenie różnorodność. Nie lubię bieganiny po ogrodach, muszę zwiedzić ze spokojem, bo jest co oglądać.
Kalina Burkwooda ilu letnia? Chyba też za mocno jej nie tniesz? Wiem, że ma ładny zapach, ale to za duży krzaczorek, żebym go u siebie zmieścił. U mnie przegrała konkurencję z japońskimi (ich pokrój i jesienne przebarwienia powodują, że krzewy są atrakcyjne praktycznie przez cały sezon. Ty masz za to zapach, tak to już ta natura nam dawkuje te przyjemności.
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Moje ciemierniki takie same :;230 wiosny nie widać :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jarku cieszę się z Twoich odwiedzin w moim wątku ogrodowym.Witaj :wit
Moja kalina ma 8 lat posadzona była w 2004 r.Do tej chwili była praktycznie nie cięta,stanowisko miała raczej kiepskie więc postanowiłam ją jesienią 2010 przesadzić.Miała pąki kwiatowe i była późna jesień więc po przesadzeniu też jej nie cięłam żeby w zimę nie przemarzła.Wiosną zakwitła,tak jak widać na zdjęciu i po kwitnieniu dopiero ją przycięłam.Zaczęła się zagęszczać ale to dopiero wstęp.W tym roku po kwitnieniu również będzie cięcie.Chciałabym żeby ładnie się zagęściła i miała gęsty ,zwarty pokrój .Ale muszę nad nią popracować.Jarku ,ona wcale nie jest duża jak ją przycięłam to ma ok.1,50 wys i 1 m szer.Poza tym ma ażurowy pokrój ,obok niej rosną róże.Marzy mi się Kalina Angielska ale jest dosyć duża i nie wiem czy znajdę dla niej miejsce.

Beatko smutnie to wygląda,jak trochę się ociepli to przytnę te wszystkie zmrożone liście i liczę na nowe.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przyjrzałam się swoim różanecznikom-dobrze wyglądają :D Posłużyło im przeniesienie w cień. Wcześniej przykrywałam je, a zawsze wiosną wyglądały marnie. W tym roku zostały bez okrycia i są zielone :D Szkoda ciemierników :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko przyznam szczerze że jestem trochę rozczarowana moimi ciemiernikami,Chyba nie powinny aż tak przemarznąć,całkowita klapa.Natomiast ciemiernik cuchnący zupełnie dobrze się trzyma.Podejrzewam że trzeba będzie je przykrywać przy większych mrozach.Gdybym to zrobiła to teraz by nadal kwitły.Człowiek uczy się uczy i ciągle głupi. ;:14

Ewa moje miały założone kaptury z włókniny /kupiłam w Castoramie/ trochę zaglądałam, też nie jest źle.Po niedzieli je zdejmę,tu gdzie rosną słońce jest do południa więc im nie zaszkodzi,zwłaszcza że ziemia do poniedziałku może już rozmarznie -chyba :|
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Alu nie chcę Cię martwić ale w następnym tygodniu znów zapowiadają lekkie przymrozki. Na ciepłe dni przyjdzie nam jeszcze poczekać. Pocieszające jest to, że już nie długo wiosna i będziemy mogły realizować się w swoich ogrodach.
Z niepokojem obserwuję powojniki niektóre mają już grube, duże pąki. Oby nie było tak jak w zeszłym roku, że przemarzły i startowały z opóźnieniem.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu widzę że słoneczko wiosenne jednak Cię obudziło. :lol: Widziałam na pogodynce długoterminowej .Właściwie do 18 marca mają być nocne przymrozki .Więc nic nie odkrywam ,oprócz różaneczników bo im takie przymrozki nie straszne.Monisiu nie martw się o powojniki -3 czy -6 nic im nie zrobi.W końcu - 20 nie będzie.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj hortensje,są takie piękne i kwitną prawie całe lato /i zimę :lol: /

Hortensje

Obrazek

Obrazek