Mam pytanie, czy ktoś próbował ukorzeniać wierzchołek krotona
 (czytałam w bazie, że jest to trudne w warunkach domowych, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia?) Posiadacze krotonów często mają problem z opadającymi listkami. Czytałam w innym wątku, że cierpliwi doczekują w końcu (czyli po jakim czasie???) nowych przyrostów na łysej łodydze, ale ja chyba nie jestem tak cierpliwa i bardzo mnie korci, żeby go ciachnąć, bo taki łysielec wygląda szpetnie :x Zostały trzy górne liście.
  (czytałam w bazie, że jest to trudne w warunkach domowych, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia?) Posiadacze krotonów często mają problem z opadającymi listkami. Czytałam w innym wątku, że cierpliwi doczekują w końcu (czyli po jakim czasie???) nowych przyrostów na łysej łodydze, ale ja chyba nie jestem tak cierpliwa i bardzo mnie korci, żeby go ciachnąć, bo taki łysielec wygląda szpetnie :x Zostały trzy górne liście.Czekam na rady, jestem skłonna zaekserymentować tylko podpowiedzcie co robić, żeby zwiększyć szansę na powodzenie

ale ma ok 30 cm i jest ŁYSY! ma tylko 3 liście na samej górze. Ktoś w listopadzie chciał mnie na siłę uszczęśliwić i dał mi go na imieniny
 ale ma ok 30 cm i jest ŁYSY! ma tylko 3 liście na samej górze. Ktoś w listopadzie chciał mnie na siłę uszczęśliwić i dał mi go na imieniny  Już wtedy wyglądał źle - zalany, liści niewiele, do tego przechadzka po zimnie i zmiana miejsca go dobiły
  Już wtedy wyglądał źle - zalany, liści niewiele, do tego przechadzka po zimnie i zmiana miejsca go dobiły