Przesadziłaś z tym zapałem do pracy W tym cieniu zakwitną świecznice, ciemierniki, miodunki, orliki. Taką zwykłą miodunkę mogę Ci podrzucić, jeśli nie masz. Rozrosła mi się także brunnera wielkolistna. Ma ciemnozielone liście i niezapominajkowe kwiatki.
Witajcie dziewczyny U mnie też pogoda nie do wytrzymania, pada deszcz, ponuro Już myślałam że wiosna idzie, bo w niedziele już było tak ładnie, słoneczko świeciło Jeszcze trzeba trochę poczekać Ewa Nom, przesadziłam, teraz mam tego skutki, katar i kaszel Chętnie przyjmę od Ciebie miodunke i brunnere
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Wczoraj przyszły kolejne 2 paczuszki z nasionami Od Merghen, dziękuję
-naparstnica
-goździk ogrodowy Grenadin
-krwawnik kichawiec
-tulipan Irański (kiedy się go wysiewa?)
-goździk kropkowany
-orliki
-dzianwa trwała
-goździk kamienny
-smagliczka skalna -posłonek ogrodowy
-nasionka ze znakiem ? I od zwkwiat, dziękuję również
a w niej
-naparstnica
-bieluń datura
-jeżówka purpurowa
-penstemon
-powojnik tangucki+trojeść amerykńska
-glediczja
-powojnik
Pozdrawiam
O widzę,że sporo nasionek kupiłaś:) Książkę o pnączach warto mieć,ja ostatnio kupilam w LM i ciągle do niej wracam
Dzisiaj za to byłam w ogrodniczym i kupiłam nasionka lobelii,szałwii i żeniszka.Miałam nie siać,bo w poprzednim roku prawie wszystko się zmarnowało,powyciągało ech Ale co się nie robi,żeby latem mieć piękne kwiatuszki w donicach
Witaj Tych nasionek nie kupiłam tylko dostałam od forumowiczów z dobrym Ja mam już sporo ksiażek ogrodniczych, siostra dostała ze szkoły Trzeba próbować, może tym razem ci wszystkie pięknie urosną, tego Ci życzę
Witaj
Canny wypuściły kiełki,z dnia na dzień są coraz większe, nie długo muszę posadzić je do doniczek, tylko na parapecie już miejsca prawie nie ma Bo wczoraj posiałam, datury i penstemon Na szczęście większość nasion jakie mam sieje sie wprost do gruntu
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Skoro "za chwile" trzeba kończyć watek to może takie małe podsumowanie jak dobrzy i życzliwi ludzie są na tym forum, tyle nasionek od was dostałam, dziekuje