Halinko witam
Podglądam ten Twój wątek i z podziwu wyjść nie mogę
Gratuluję wspaniałej ręki do roślin.
Jeśli można to będę do ciebie często zaglądać i o rady pytać
Halinko, skromna jesteś Te Twoje róże, to mistrzostwo świata!!!! Niejedna z nas marzy o takim kwitnieniu królowych. Nie mogę się doczekać Waszych tulipanów. Ale jeszcze 16 dni do wiosny, a potem już z górki.
Jadziu dobrze ze ty sie znasz na różach to zawsze pomożesz laikowi.
Ewo ja co roku przebywam w okolicy Kazimierza Dolnego to jest k /Puław a tam są szkółki różane i z tamtąt mam te róże pienne, Widziałam też takie różowe na targu w Rybniku.
Lucynko żeby jeszcze wszystkie pachniały
Tadziu dziękuje za wizytę myślę że zamienimy kilka słów na Zjezdzie forumowiczów w maju.
Będzie wiosna bo widziałam dzisiaj lecace bociany albo gęsi tyle kluczy. Bardzo się ucieszyłam ze to wiosna i poszłam do ogródka poobcinać clematisy.Widzę ze róże jakieś liche czarnawe ciekawe czy nie przemarzły szkoda by było
Na razie sie nie martw musimy poczekać ,bo jeszcze ziemia dobrze nie odmarzła . U mnie na 2 różach też czarne badylki ,ale chwilowo nic nie robię i czekam .
Są różne odmiany clematisów i różnie sie ich przycinaJa swoje clematisy które kwitna wcześnie IV i V przycinam tak 1,20-150 bardzo słabe cięcie tylko uszkodzone pędy. Natomiast te co kwitną w VII -X to przycinam poniżej 1m , są też takie co nietnie się wcale.
Moniko twój powojnik należy do wczesnie kwitnących więc go trochę ciachnij.
HALINKO zdjęcie u Zurka było robione . Fajnie wychodzisz na fotkach . Ja wolę swojego cyferblatu nie pokazywać . Wszystko pięknie Ci kwitnie jak powojniki tak i róże .