Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Post »

Witaj Goferku! Ale masz przedszkole..! Fajnie to wyglada. Patrząc na takie zasiewy ma się wrażenie ,ze wiosna tuż, tuż... A u mnie pada śnieg.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

goferek pisze:Spod tych zwałów już mało białego puchu :wink: wyłoniły się przedwczoraj małe krzaczki róż :tan , mini skalniaczek i kilka zaschniętych, tudzież pomarzniętych badylków
Wspaniała nowina. Być może na wiosnę jeszcze coś wyrośnie i cię mile zaskoczy. Co do pogody..u mnie rano biała zima, teraz okropnisty deszcz.. ;:223 . Agatko...oby twoje słowa się sprawdziły i jutro było ;:3
bianka1977
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie rano zaskoczyła zima, ale w ciągu godziny śnieg przeszedłw deszcz i cały dzień leje :evil:
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jak nie mają czarnych łodyżek to na pewno ,ale czasem choć mają czarne łodyżki to wypuszczają od korzenia tak że glowa do góry
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

goferek pisze:Z nowości u mnie :)
Wiecie, że mój ogródek mam dopiero od stycznia tego roku. Do tej pory przykrywały go sterty śniegu, które po wielokrotnym odśnieżaniu zalegają w niektórych miejscach ogrodu do dziś. Spod tych zwałów już mało białego puchu :wink: wyłoniły się przedwczoraj małe krzaczki róż :tan , mini skalniaczek i kilka zaschniętych, tudzież pomarzniętych badylków- które kiedyś były i może nawet będą jakimiś kwiatami. Myślałam, że w moim ogrodzi nic nie rośnie, a tu taka niespodzianka ;:138
Agatko ;:167 jeszcze nie jeden skarb odkryjesz w swoim ogródeczku, czego Ci z całego serca życzę ;:196
Dlatego nie spiesz się za bardzo z przekopywanie ogrodu, żeby czegoś cennego nie wykopać.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Agatko,wiosną możesz mieć dużo niespodzianek w ogrodzie ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Simbi, Tamaryszku, Zeniu, Bianko, Jadziu, Halinko, Renatko ;:3 jest dziś na niebie od rana jak obiecałam :heja > mam nadzieję, że nie tylko u mnie, ale i w Waszych ogrodach.
Co do "skarbów" które odkryłam w moim ogrodzie to różyczki zdaje się wyglądając całkiem dobrze. Krzaczki ich są krótko ścięte i kolor mają zdrowy :lol: Przynajmniej na moje oko amatora ogrodowego. Tylko ta woda stojąca w ogrodzie już mnie strasznie męczy, koniecznie muszę się zaopatrzyć w jakieś piękne kalosze :D
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

U mnie dziś też cudownie wiosennie. +8C w cieniu i bezwietrzna pogoda :) Jedyny minus to bagno, które utworzyło się po wczorajszych sporych opadach śniegu, ale szybko wyschnie o ile nie będzie padać. Kaloszki to podstawa, ja kupiłam i w końcu mogę chodzić swobodnie i nie martwić się o późniejsze szorowanie butów z błota i suszenie. Polecam ;)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Kaloszki to podstawa ;:108 To fakt ! Tutaj robią karierę nawet "na mieście" :wit
bianka1977
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 14:08

Post »

U mnie dzisiaj 10 na plusie w cieniu i bardzo przyjemnie. Wszystko zaczęło na gwałt wychodzić: pysznogłówki, chyba floksy i lobelie, bo i to i to miałam w tym miejscu. Pewna 100 % tylko monardy jestem :D W samym polarze śmigałam :D Pościnałam to co suche było sterczało od jesieni, przyciełam trawy, wrzosy, hebe, bereberysy i tawułę. Podwiązałam na płocie powojnika i wdychałam wiosenne powietrze :D
A kaloszy mam 2 pary :wink:
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga w kaloszkach to jak na dzisiejsze ciepło to na pewno będzie Ci za zimno, lepiej porozglądaj się za gumofilcami będzie i sucho i ciepło. A mokro będzie jeszcze dość długo bo ciągle ziemia zmarznięta mimo że na niebie takie śliczne ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie też był dzisiaj pierwszy naprawdę ciepły i słoneczny dzień. Spędziłam go na porządkach ogrodowych. NIe mam na szczescie bagna, bo u mnie jest piaszczysto. Kaloszki więc poszły już w kąt i zasuwam w adidasach.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Kaloszki i gumofilce dopisane do listy zakupów :)
Bianka zazdroszczę tego dnia spędzonego w ogrodzie. Ja wczoraj niestety w pracy siedziałam, a potem jeszcze zakupy itp i jak wróciłam do domu to tylko miałam czas na to, żeby zajrzeć do siewek. Te swoją drogą też już częściowo "wołają" o pikowanie. A czasu nie ma ;/ Ale jutro mam wolny dzień i powinnam nadrobić z wszystkimi pracami :)
Aga u nas kalosze tez na mieście robią furorę, ale to trzeba mieć takie za 200 zł i do tego taką wielką firmową metkę :;230 a ja mam zamiar zmieścić się w 30 zł :P
Simbi ja już też niebawem będę zasuwać po ogrodzie nie martwiąc się o kolejne zalane buty :tan
Maja gumofilce też będą, może znajdę jakieś w ciekawych kolorach :P a jak nie to w końcu z filcu różne rzeczy szyję to sobie zwykłe kaloszki na kolorowe gumofilce przerobię :;230 Jeszcze może kilka par na handel przygotuję hihih :;230
Wandziu zazdroszczę Ci tego biegania w adidasach, ale jeszcze chwilka i myślę, że adidasy, klapeczki i japonki wyciągnę z szafy.........wiem, wiem trochę się rozpędziłam, ale co tam :heja
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agatko czytam o Waszych planach ogrodowych (i modzie też :wink:) , a u mnie leży jeszcze mnóstwo śniegu :?
Nie pozostało mi nic innego, jak nadal wysiewać nasionka w domu.
Pewnie nie będę miała takiego "przedszkola", jak Twoje, ale zawsze coś nie coś mi wyrośnie :P
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DOROTKO też niedługo [zależy jak długo ] będziemy biegać w adidasach . Byłam wczoraj w gumowcach ,bo przez nasze podwórka nie można inaczej przejść :evil: Samochody porobiły koleiny i jest fatalnie :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”