Róże Jowity
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Jowity
Super, strasznie fajna sprawa. Ja również jestem ogromnie ciekawa i chętnie bym się w takie coś pobawiła, ale brak czasu. Może wrzucisz jakieś zdjęcia? Ciekawa jestem, jak takie małe siewki wyglądają 

Nie ma sprawy. Niech tylko trochę podrosną, bo one dopiero dzisiaj przebiły się na światło dzienne
Martwię sie, czy czasem nie będą miały za ciemno, bo stoją na parapecie okna od zachodu

Martwię sie, czy czasem nie będą miały za ciemno, bo stoją na parapecie okna od zachodu

- camellia
Świetnie
Takich róż jeszcze nie widziałam. Trzymam za nie kciuki 

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Amelio
Bardzo ciekawe te eksperymenty, co też uda Ci się wyhodować, czy wyjdą róże historyczne czy dziczki, szkoda, że na prawdziwy efekt trzeba będzie długo czekać. Mam nadzieję, że będziesz nam pokazywać zdjęcia z plantacji co jakiś czas.

Bardzo ciekawe te eksperymenty, co też uda Ci się wyhodować, czy wyjdą róże historyczne czy dziczki, szkoda, że na prawdziwy efekt trzeba będzie długo czekać. Mam nadzieję, że będziesz nam pokazywać zdjęcia z plantacji co jakiś czas.
Jasne, że będę Was informować. Trzymajcie kciuki. Martwię się tylko, czy nie maja za mało słońca. Kupić żarówkę doświetlającą czy wystarczy, to co jest?
I jeszcze jedno: siewka nr 1 pochodzi od róży Flammentanz , a siewka nr 2 od jakiejś historycznej ( kwitnącej raz w roku).
Czy ktoś wie ile trzeba czekać na zakwitnięcie takiej siewki? Znaczy po ilu latach od wysiewu?
- camellia
Myślę, że już w tym roku
Poczytaj sobie ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=33807

Dziękuję, Camellio
Dzisiaj wystartowała trzecia siewka od innej róży historycznej. Wszystkie (już ) trzy podlałam środkiem grzybobójczym, żeby zapobiec zgorzeli siewek, która ponoć najbardziej może im zaszkodzić.

Dzisiaj wystartowała trzecia siewka od innej róży historycznej. Wszystkie (już ) trzy podlałam środkiem grzybobójczym, żeby zapobiec zgorzeli siewek, która ponoć najbardziej może im zaszkodzić.
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Witaj Amelio
Ale piękne te maluchy, nigdy nie widziałam siewek różanych
A te ich niby -kolce... rozbrajające
Trzymam kciuki za całe przedszkole

Ale piękne te maluchy, nigdy nie widziałam siewek różanych

A te ich niby -kolce... rozbrajające

Trzymam kciuki za całe przedszkole

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale się dorobiłaś przedszkolaczków, cudny widok
Trzymam kciuki za ich dalszy rozwój

Trzymam kciuki za ich dalszy rozwój

Witajcie
Całe szczęście forum znowu działa
Moje siewki powolutku sobie rosną. Od soboty mamy dosyć duże ochłodzenie, więc zmiany nie zachodzą zbyt prędko ( okno, na którym stoją siewki nie jest zbyt szczelne). Siewka nr 1 pokazała dzisiaj swój pierwszy liść właściwy. Druga dopiero go rozwija, a trzecia jeszcze się nie wygramoliła całkowicie z ziemi.
A oto siewka nr 1

i ... siewka nr 2

Moje siewki powolutku sobie rosną. Od soboty mamy dosyć duże ochłodzenie, więc zmiany nie zachodzą zbyt prędko ( okno, na którym stoją siewki nie jest zbyt szczelne). Siewka nr 1 pokazała dzisiaj swój pierwszy liść właściwy. Druga dopiero go rozwija, a trzecia jeszcze się nie wygramoliła całkowicie z ziemi.
A oto siewka nr 1

i ... siewka nr 2

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

Dzięki za odwiedziny i za kciuki
Moje maluchy rosną bardzo powoli. Nic dziwnego - ostatnio było mało słońca i zimno.
Dzisiaj byłam w OBI i nie mogłam się oprzeć dwóm różom. Pisało na etykiecie tylko, że są to " róże patio". Produkcja: Lenkes Export ( Holandia). Dałam się skusić,bo cena była przystępna - 14,99 zł za sztukę.
pierwsza z nich wygląda tak

a druga tak

Obydwie róże prawie nie pachną. Może jakieś sugestie, co do odmian? Byłabym bardzo wdzięczna

Moje maluchy rosną bardzo powoli. Nic dziwnego - ostatnio było mało słońca i zimno.
Dzisiaj byłam w OBI i nie mogłam się oprzeć dwóm różom. Pisało na etykiecie tylko, że są to " róże patio". Produkcja: Lenkes Export ( Holandia). Dałam się skusić,bo cena była przystępna - 14,99 zł za sztukę.
pierwsza z nich wygląda tak

a druga tak

Obydwie róże prawie nie pachną. Może jakieś sugestie, co do odmian? Byłabym bardzo wdzięczna