Moja kolekcja
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: moja kolekcja
Piękny biały kwiat, jeden z moich też lada moment zakwitnie ;)
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko pewnie już wiesz, ale na wszelki wypadek potwierdzę- to jest hippeastrum odmiana chyba "świąteczny prezent" -wolne tłumaczenie z angielskiego.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Dostojniak z amaryliska;)
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
W tygodniu kupiłam mini-szklarenkę (na 56 sadzonek) w LM. Wygląda identycznie jak ta: http://www.leroymerlin.pl/produkty/mini ... 26721.html . Tylko cena ciut niższa - niecałe 10 zeta. Posiałam w niej: nasturcję pnącą, goździka brodatego, nagietka, groszka szerokolistnego, mix papryczek chilli oraz kilka nasion palmy (wyniesionych z palmiarni).
Kupię sobie teraz nasionka na przyszłoroczne, styczniowe wysiewanie: lobelię, szałwię błyszczącą, pelargonię i koleusy. I pewnie przydałaby się druga taka mini-szklarnia
Fotki mini-szklarni niet, bo jest chwilowo sama ziemia. Jak nasionka skiełkują, to wtedy ją obfocę.
Kupię sobie teraz nasionka na przyszłoroczne, styczniowe wysiewanie: lobelię, szałwię błyszczącą, pelargonię i koleusy. I pewnie przydałaby się druga taka mini-szklarnia

Fotki mini-szklarni niet, bo jest chwilowo sama ziemia. Jak nasionka skiełkują, to wtedy ją obfocę.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
meandrzejew, czy ta miniszklarenka miała w zestawie ziemię do wysiewu? Bo jeśli tak, to była to jedyna chyba rzecz z dziedziny zielonych, którą mój m mi wypatrzył w sklepie i nawet chciał kupić, ale ja już wcześniej kupiłam tanie miniszklarenki w tesco. 

- meandrzejew
- 500p
Tak, miała woreczek z ziemią. A wstawiłabyś fotkę tych tescowych? I w jakiej +/- cenie one były?
- rapunzel
meandrzejew, to są takie miniszklarenki, jakiej zdjęcie wstawił Jakub w swoim wątku, tylko, ze ja je kupowałam pod koniec sierpnia po 1 zł, a teraz są po 5 zł. 

- meandrzejew
- 500p
rapunzel, byłam u jakuba - widziałam. nawet widziałam podobne w lm, ale wydawało mi się, że to same doniczki z podstawką, więc nie wzięłam. sorki za małe litery, ale szkrab siedzi mi na kolanach i nie za bardzo mogę odpisywać. 

- rapunzel
He he, skąd ja to znam, takie pisanie z maluchem na kolanach.
Te miniszklarenki składają się z trzech części: plastikowej przezroczystej przykrywki, palety minidoniczek z dziurkami oraz całkowitej części bez dziurek. Ja ją stosuję na dwa sposoby: jako podstawkę pod te minidoniczki albo jako miejsce do kiełkowania. Pewnie Ameryki nie odkryłam;. 

- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
ale cudeńko taki niewinny ten kwiatuszek
śliczności 

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- meandrzejew
- 500p
Uff, właśnie posadziłam (do obciętych dołów po baniakach 5l) dwie garście małych cebulek przybyszowych mieczyków - czerwonego i fioletowego. Chcę je posadzić w dużych donicach i dookoła może bratki, albo stokrotki - coś, co zakryje na początku pustą donicę. Pomysł zgapiłam z tego wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=20967
Ostatnio nawet nie mam czasu się wybrać na pocztę i wysłać koperty
. Ale muszę się zebrać w sobie i wybrać na tą cholerną pocztę wysłać Bogdanowi koperty i przy okazji sprawdzić cennik paczki (takiej niewymiarowej, ale 1 kg nie przekraczającej)
Ostatnio nawet nie mam czasu się wybrać na pocztę i wysłać koperty

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Monisiu bardzo fajny pomysł z tymi mieczykami w donicach. Ciekawe jak to będzie się prezentować z bratkami ale myślę, że fajnie.
- meandrzejew
- 500p
Moniko, będzie się prezentować w miarę ładnie, obym tylko dobrała odpowiedni kolor bratków do tych mieczyków. Poza tym te bratki muszą też ładnie wyglądać na tle zielonych liści, bo mieczyki zakwitną mi dopiero w przyszłym roku (za małe cebulki, aby kwitły w tym roku).