Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

U nas w Tesco ogromny wybór mieczyków..ja omijam szerokim łukiem po zakupach u Anitki...
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Józefie u mnie nie ma na szczęście tesco, ale nawet i w ogrodniczym jeszcze nie ma nawet cebulowych. Kiedyś w gazetce widziałam w carrfourze że były mieczyki na wagę, chyba 7,45 za kilo, ale pewnie to jakieś pospolite odmiany :)

Dziś po wyjrzeniu za okno moja buzia się ucieszyła, bo śnieg którego wczoraj bardzo dużo nasypało ZNIKNĄŁ :tan a i ładnie słoneczko świeci ;:138
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Słoneczko hmmm ;:110 ale fajnie u mnie chmury ciężkie , pomuro i brzydko.
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dobrze niech świeci ;:3 , bo już myślałam że ta wczorajsza pogoda zupełnie popsuje plany jakie miałam z tatą... dziś tata mi dospawa jeszcze tylnie drzwi do tuneliku bo jesienia już nie zdążył, a jutro folie będziemy na tunelik zakładać - chyba że dziś się wyrobi, ale wątpie w to...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak dziecię poprosi tatkę , albo nawet popłacze się , to mu będzie żal dzieciątka i dospawa drzwi. Póżniej to jeszcze trzeba pomalować , by nie rdzewiało i ładnie było. :D ;:3
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Śliczne te mieczyki :) dawaj ich więcje :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Eliza, ;:196 z Ciebie ogrodniczka jak się patrzy i jeszcze interes kwiatowy zakładasz.Namiot trzeba przykryć ; oby tylko zdążyły zakwitnąć na święta,to pójdą jak świeże bułeczki.Życzę Ci tego z całego serca, bo zasłużyłaś cierpliwą pracą i wytrwałością ;:196
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eliza, ja tu parę postów w tył przeczytałem i okazuje się, że Ty prawdziwa businesswoman jesteś! Tu folie, tu potencjalny handelek na Święta... Szacun :uszy :uszy :uszy
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

noooo kuuurde bele już trzeci raz pisze tą wiadomość, 2 razy byłam przy końcu i mi się skasowało :twisted:

Tadku to dziecie wystarczyło że pisło słówkiem i tata był chętny, baaa nawet sam mnie się wypytywał kiedy wkońcu ma to dokończyć :oops:
Ale jednak nie dospawał ich dziś, ponieważ jak zajechaliśmy to było tam sporo wody, a to tak niebezpiecznie by było jak kable by leżały w wodzie, bo niech by sie jakieś spięcie zrobiło to wiadomo czym grozi... także odłożyliśmy to jak już pogoda na dobre ładna zawita.
Póki co jednak założyliśmy folię, co prawda ziemia zmarznięta i nie dało jej się wkopać to obłożyliśmy cegłówkami - mam nadzieję że mi jej wiatr nie porwie :;230 aaa błota po kostki tam się narobiło, nie raz bym dziś tam gumiaki zgubiła :;230

roots23 jużż zaraz dodam kolejne ;:168

stasia_ogrod Kochana ileż miłych słów :oops:, dziękuję Ci za nie wszystkie z całego serducha ;:167 ;:196
Jak pisałam Tadkowi... folie dziś już założyliśmy, narcyzów bardzo dużo już powschodziło, jak woda bardziej wsiąknie to przykryje je jeszcze agrowłókniną by im cieplej było i powinno byc dobrze :D
Jeszcze raz dziękuję ;:196

Igorze ze mnie businesswoman jak z koziej du** trąba :;230 przecie ja jeszcze złamanej złotówki nie zarobiłam :;230 póki co na razie same koszty ;:224
Pogadamy jak wszystko pójdzie dobrze, ale to dopiero za miesiąc ;:136
W każdym razie też dziękuję za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie też piękna pogoda była :D Mokro okropnie, ale w słońcu szybko schło. Od razu chęć do życia większa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Renatko dla Ciebie kolejne mieczysie ;:196

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ewo bardzo mnie cieszy, że i u Ciebie słonko zawitało ;:138 mokro to i u mnie jest, choć w ogrodzie nawet sucho, tylko w tym polu tragedia :evil:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elizko , błoto jest wszędzie . Kilka dni na plusie i może ziemia odmarznie i dopiero będzie można coś robić. Mieczyk spod trójki - miodzio ;:224 ;:224
Masz kochającego tatkę , miał jednak rację że nie spawał . Mogło być nieszczęście. ;:202
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

:wit Tak zastanawiałem się intensywnie, czy w domowych warunkach mogę podpędzić mieczyki, cobym miał do dekoracji domku na Wielkanoc? :heja
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tadku mam nadzieję że to słoneczko szybko się pojawi i rozprawi się z ta wodą :)
Cieszę się, że kolejny mieczyś Ci się pododa :tan
A tata, owszem jest bardzo pomocny nie mogę narzekać :lol:

Igorze, ja 2 lata temu sadziłam w domu do donicy jakoś w połowie marca, i trzymałam je pierw w domu potem jak się ociepliło to donice wyniosłam na balkon, a w ostateczności jakoś w lipcu wkońcu wkopałam do gruntu i kwiatów się nie doczekałam, liście urosły wielgachne a kwiatów brak :( . Może za gęsto wtedy posadziłam albo donica nie była wysoka, nie wiem jaki był mój błąd. Ale jak teraz je posadzisz to na święta na pewno one Ci nie zakwitną :P
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elizko , każdy ojciec uwielbia swoją córeczkę ;:108 :P
W ubiegłym roku miałem 4 cebulki podpędzone , w końcu kwietnia wkopałem do ziemi i zakwitły dwa tygodnie wcześniej od tych ,,normalnie '' posadzonych. Mieczyki nie nadają się na pędzenie w domu. Tulipany są idealne , może gdzieś jeszcze trafisz cebulki , bywają na wiosnę w małych sklepikach. Nie są pierwszej jakości , ale zawsze. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”