Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

Monia

wiosna idzie:):):):)
Pawełek to już chyba Paweł :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko Twój zakątek z kwasolubnymi nasadzeniami jest wielka ozdobą i powinnaś być z niego dumna. Cudownie,że dzielisz sie swą wiedzą na ich temat bo to trochę kłopotliwe rośliny.
ARABELLA pisze:Monisiu to nie tylko masz kochanego męża,ale na dodatek sponsora :)
Dwa w jednym to wielki skarb kochana :) .
A pod stwierdzeniem naszej Arabelki podpisuję sie obiema rękami ... :;230
Czy Twoja miechunka z czerwonymi lampionami ma nazwę odmianową bo u nas rosną tylko pomarańczowe ( cynobrowe) - jest wyjątkowo piękna i taka wysoka ?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko, masz wyrozumiałego męża, podziwiam. Ja gdybym swojemu powiedziała że chcę coś w swoim aucie zmienic to by mi dał i jeszcze pomógł. Ale na ogród raczej nie. Sama muszę się o to troszczyc, choc z czasem zaczyna się przekonywac do mojego nowego hobby, zwłaszcza gdy go nie angażuję do żadnych prac :;230 :;230
Piękne te Twoje Rh
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Moniko ;:167 miło spędziłam czas w Twoim leśnym ogrodzie ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

A u mnie zima na całego :roll: ale myślę , że to chwilowo :wink:
Moniś proszę o kwiatuszka ;:180 z Twojego ogrodu
no tak na poprawę nastroju ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Mój M. nie zabrania mi wydawania pieniędzy na ogród, oczywiście sama wiem, na ile mogę sobie pozwolić żeby nie przeholować, bo rachunki się same nie zapłacą, ale moje zaangażowanie w ogród wyraźnie mu się podoba :). To, że rezygnuję z zakupów dla siebie na rzecz chabazi to już inna rzecz :lol: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wiesz Agato, mój M też mi nie zabrania wydatków na ogród, nie to miałam na myśli. Chodzi o to że on i po prostu nie rozumie. Jak już coś zrobię to mu się podoba, ale żeby coś z własnej i nieprzymuszonej woli - to raczej nie. Ja pracuję zawodowo więc się o nic nie muszę prosić, ale mamy zasadę że wszystkie większe wydatki są wspólnie zatwierdzane. Zresztą kasę w domu trzymam ja :;230 Więc jest to kwestia jak się rządzę. U siebie również zauważyłam że ograniczam wydatki na stroje na rzecz ogrodu. Jest to tak radykalna zmiana że może dlatego mój M jeszcze jest w szoku ;:224
Kupiłam wczoraj irysy i zastanawiam się czy je wsadzać bo już zaczęły lekko kiełkować, jak je namoczę p/grzybom to im na te kiełki nie zaszkodzi?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mój M też mi nie zabrania kupować tego i owego do ogrodu. Zresztą w ogóle mi niczego nie "zabrania", bo z jakiej racji? Może tylko kręcić nosem, ale akurat jeśli chodzi o ogród, cieszy się że mam takie hobby i że jestem z tego powodu szczęśliwa. NAwet z chęcia wykonuje różne ogrodowe konstrukcje. Czasem trzebo go tylko ładnie zmotywować :D :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś Twoje Rh wspaniale przezimowały, są zieloniutkie i zdrowe. Już niedługo znów będziemy podziwiali je w ich najpiękniejszym momencie :D Moje też ok....niestety wielkokwiatowe sadzone w zeszły roku nieźle oberwały od mrozu, mają wiele zbrązowiałych liści....mam nadzieję, ze jednak dadzą radę i ładnie odbiją....
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Monia, dawno mnie nie było i widzę, że sporo się u Ciebie działo i to niekoniecznie dobrych rzeczy... ale mam nadzieje, że czujesz się już dobrze ;:167

Zachwyciły mnie Twoje podróże, jest tyle cudnych miejsc do zobaczenia...mam nadzieję, że uda mi się kiedyś odwiedzić kilka z nich, marzy mi się chyba najbardziej Meksyk... ale póki co szukam pracy by móc sobie kiedyś na takie rarytasy pozwolić :)

Wspomnienie lilii, rododendronów... cudo... ale już coraz bliżej... ja dzisiaj w sumie pierwszy dzień kilka godzin spędziłam na dworze przycinając drzewka owocowe, zupełnie inaczej się czuję, aż wypieki miałam od pracy na twarzy... to jest to :)
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Moniko :wit Czekam,kiedy rozpocznie się u Ciebie pokaz kwitnących rhododendronów, a tak przy okazji,jaka odmiana jest najwcześniejsza :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Moniko.Gdyby głupota umiała fruwać....... to tak tytułem pani pedegog.(a już definicja zdania złożonego-cymes :;230 )
Wracając do ogrodu-francuzeczka(RH) prześliczna.Nawet nie będę sprawdzała czy jest w szkólce bo już nigdzie Rothenburga(?) nie wcisnę.Moje 3 już mają 2 lata i mają się coraz lepiej.Rosną pod ścianą więc są lekko osłonięte
imam nadzieję na ładne kwiaty.
Pozdrawiam i życzę Pawłowi świetnych,wykształconych i umiejących przekazać wiedzę pedagogow ,bo tacy na szczęście też istnieją(na szczęście) ;:196
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Moniś ;:167 przyszłam się przywitać po długiej nieobecności :wit Już niedługo będą Twoje cudne RH. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniko
Zajrzałam dziś do Ciebie, żeby się przywitać. To forum odwiedzam już ok.3 lat, a Twój ogród był jednym z moich ulubionych. Twoje rododendrony powalają na kolana oraz powodują że chciałoby się je wszystkie mieć. Na niektóre będę polowała w tym sezonie. Jeżeli pozwolisz, będę wpadać, bo jest na co popatrzeć. Swiat od razu staje się lepszy. Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Moniu, myślę, że Twoje rh dobrze zniosły zimę? U mnie azalie japońskie wykazują ostatnio skłonność do lekkiego
przemarzania. :wink: Reszta ok. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”