Witam i dziękuje za odpowiedz,Pawel01 pisze:Witam Cię. Od czegu tu zacząć. Nie powinno się stosować S80 na jednej sekcji z T200. Ja w ogóle nie używam zraszaczy "S" robie nawodnienie tylko na T100 T200 T380. Ciśnienie wyjściowe masz standardowe czyli około 5-6 zraszaczy powinno Ci pójść na sekcji. Rura powinna być 3/4 cala. Rury musisz położyć tak aby wyszło Ci jak najmniej metrów do kopania, a zraszacze możesz połączyć szeregowo nie będzie nic temu przeszkadzać. Pytasz jakie elementy jescze potrzebujesz? Będzie Ci potrzebny jeszcze chyba sterownik no chyba że będziesz włączał wodę ręcznie. Jeśli sterownik to zamów sobie najlepiej zawór automatyczny i element sterujący i programator. Jest to wszystko na baterie 9 v więc unikasz ciągnięcia kabli a bateria wystarczy na cały rok. No i jescze skrzynkę V3 żeby schować sterowniki w ziemi.
Nowy plan http://imageshack.us/photo/my-images/31/aaajp.png/
Po twojej sugestii o zraszaczach "S" zrobie zraszacze T100 zamiast nich i dzięki temu będę mógł poprowadzić dwie sekcje, jedna góra ogrodu plus miejsce na samochód a druga sekcja dół i nie musze się martwić o łączenie "T" z "S"
Sterowananie na razie będzie ręczne z czasam będą dokupione elektrozawory i sterowniki (2012)
Przyłącze wody mam jak na obrazku i jest ono w piwnicy i się zastanawiałem czy rur przez ścianę bezpośrednio nie doprowadzić do piwnicy i tam podłączyć i z czasem elektrozawory dać na ścianę, czy też wychodzić z wodą z piwnicy i robić puszkę.
Rury 3/4 ale czy jestem skazany na drogie rury Gardena ? szukałem jakiś innych i nie bardzo znalazłem,
Trójniki złączki itp. mogę kupić jakieś tańsze zamienniki od gardena ? jak tak to jakie firmy wchodzą w grę ?
Pozdrawiam