Ogród Zenka cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Zenka cz.4

Post »

Romualda pisze:Zenku, oczywiście ,że hiacynty.Przejęzyczyłam ię :cry:

Tak też pomyślałem

Życzę miłego i ;:3 dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Widzę Zenku ,że zaklinasz już wiosnę , miło się to ogląda , to przecież za niedługo już tak będzie w naszych ogrodach .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zenku bardzo miło ogląda się takie piękne, kolorowe zwiastuny wiosny , w czasie gdy za oknami śniegi i szarzyzna....już niedługo będą nas cieszyły takie widoki za oknami :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu miło mi że do mnie zajrzałaś, choć za oknem pochmurny i wietrzny dzień miło jest przeglądać zdjęcia kwiatów z roku ubiegłego. Każde z nich przybliża wspomnienia mienionego okresu, a oczekiwanie na wiosnę znacznie się skraca.

Witaj Agnieszko dzień dzisiejszy u mnie jest bardzo pochmurny deszczowy i wietrzny, śnieg ginie w oczach. W wielu miejscach ziemia jest zupelnie odkryta i mocno zmrożona. Korzystając z wolnych chwil dość często odwiedzam ogrody naszych forumowiczów i podziwiam ich osiągnięcia z roku ubiegłego, wiele podpatrzonych fragmentów ogrodów i roślin chciałoby się przenieść do siebie. Wiosna pokaże co uda się zrealizować.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

U mnie od czasu do czasu prześwituje słoneczko co bardzo mnie cieszy ,może szybko ziemia się odmrozi i woda wsiąknie .

A zdjęcia piękne radosne .
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Zenku dawno u Ciebie nie byłam , a Ty taką cudowną wiosną kusisz ;:3
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zenku te psizęby są rewelacyjne ;:180 Wpisałam na listę zakupów :D Jakoś wydawało mi się, że trzeba je wykopywać- ale dzisiaj pogooglowałam i jest szansa, że u mnie też będą chciały rosnąć. U mnie też śnieg ginie i niestety odsłonił też pierwsze straty. Ale cóż, trzeba się cieszyć tym co przetrwa. Bardzo już tęskno do takich widoczków jak pokazujesz- kępy krokusów ;:167 , hiacynty ( och ten zapach...), narcyzy, pierwiosnki ... Troszkę słoneczka i noski zaczną masowo się pokazywać ;:3
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu u Ciebie to chociaż na chwilę pokazuje się słońce , u nas cały dzień zimny i ponury tak że nawet pies nie chętnie wybiera się na spacer.
Z niecierpliwością czekam kiedy otworzysz bramkę do swojego ogrodu, aby zerknąć na Twoje nowe poczynania.

Witaj Danusiu rzeczywiście dawno u nas nie byłaś , a przeglądanie zeszłorocznych zdjęci pozwala skrócić czas oczekiwania na wiosnę.

Aniu psiezęby to kwiaty nie wymagające szczególnej opieki, w naszym ogrodzie rosną od kilku lat w jednym miejscu i bardzo ładnie się rozrastają.
A na swieże kolory wiosny to jeszcze będziemy musieli troszkę poczekać, ciekawe jak głęboko zamarzła ziemia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Zanku o tak, tak :D takie widoczki pomagają przetrwać deszczośniegi i inne zawieje dzisiaj było +8 ;:138 żeby więcej słoneczka tylko bylo.... u mnie widać pędzelki krokusów :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Isiu w dniu dzisiejszym i u mnie było + 8 stopni, choć dzień był pochmurny i z drobnymi opadami deszczu. Po śniegu zostały już tylko niewielkie ślady, ale oznak zbliżającego się przedwiośnia jeszcze nie widać.
Pozdrawiam Zenek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Zenku :D
U mnie wcześniej było podobnie, ładnie i w miarę ciepło. Ale dzisiaj nawrót zimy :evil: Za oknem znowu biało i mróz :twisted: Kiedyż to się w końcu skończy, bo te białe .....(lepiej wykropkować, bo to były by tylko same bluzgi :) już mi się znudziło.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marcinie u mnie sytuacja jest podobna , dzień dzisiejszy wietrzny z temperaturą w okolicach 0 stopni i przelotnymi opadami sniegu. W godzinach wieczornych nad Lublinem przeszło kilka intensywnych opadów śniegu i znów zrobiło się biało ,ale to przecież dopiero koniec lutego i pogoda może płatać nam takie figle. Na prawdziwą wiosnę będziemy musieli jeszcze poczekać.
Pozdrawiam Zenek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Zenku, no masz rację, ale jednak ja już tej zimy mam serdecznie dość. Z chęcią pogrzebałbym sobie już w ogrodzie i zaczął przygotowywać balkon pod nasadzenia :D A tu jeszcze trzeba czekać :evil:
Podobno już w połowie marca ma być bardzo ładnie i ;:3 Oby to tylko była prawda :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie ja też chętnie rozpoczołbym już prace w ogrodzie,lecz ziemia jest mokra i zmarznięta, ostatnie prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają znaczne ocieplenie kilkudniowe. Aby do wiosny.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zenku ależ piękne wspomnienia, zrobiło się słonecznie i pachnąco, hiacynty wyjątkowo okazałe. Gdy patrzę na termometr i za okno to trudno uwierzyć, zę za miesiąc może być tak ładnie. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”