Kochani zamawiajcie,żeby było co oglądać Myślę,ze w tym roku jest spory wybór w róznych szkółkach i na allegro.Zauwazyłam tez ,ze dalie zrobiły się bardziej popularne niz jeszcze kilka lat temu-to dobrze.
Oglądam te piękne kwiaty i aż wzdycham sobie do wiosny....przyjdź już!!! Od ubiegłej wiosny jestem posiadaczką działki. Poprzednia właścicielka zostawiła mi małą kolekcję tych pięknych kwiatów, ja przez całe lato podziwiając je po prostu się w nich zakochałam. W tym roku koniecznie muszę powiększyć moją gromadkę dalii. Może poradzicie mi, gdzie najlepiej zrobić zakupy przez net. Czytałam opinię, że na allegro nie zawsze oferty są zgodne z opisem. Przejrzałam jest ich całe mnóstwo....a zdjęcia cudowne. Zajrzałam też na stronę sklepu internetowego cebule-kwiatowe.pl Benex. Doradźcie mi, gdzie lepiej kupić?
Zobacz w sklepach ogrodniczych ,bo nie daję głowy ,że z netu będzie się odmianowo zgadzało.ja zamawiałam kiedys z Allegro i nic się nie zgadzało.
Duzo osób zamawia z Czech http://www.lukonbulbs.cz
przepiękne kwiaty.
Koleżanka obiecała dać mi na wiosnę bulwy ,bo ma w piwnicy
,a ja dostałam nasionka dalii zmiennej od Zielona_Ania i posieję w kuwetki w marcu.
to bedzie mój pierwszy raz
Moniu masz tyle miejsca ,ze możesz sadzic i sadzić.Dalie to naprawdę mało wymagające kwiaty.Ciekawa jestem ,jak Ci się udadzą te z nasion.Ja jeszcze nie wysiewałam -zawsze kupuję bylwy.