Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Tadziu, gospodarstwo samo w sobie zrobiło na mnie pozytywne wrażenie zwłaszcza, że położone w pięknej okolicy... Ogrodu jednak prawie nie mają - ot, kilka malw czy innych bylin posadzonych na odczepnego przez właścicielkę, która nie czuje się dobrze na wsi i tęskni za tętniącą stolicą... Widać, że to bardziej właściciel spełnił swój kaprys przenosząc się na suwalszczyznę i realizuje się przy opiece nad przydomowym inwentarzem... Żona niekoniecznie :)
Moim zdaniem mrozów też nie będzie, może kilkustopniowe... Wiosna idzie przecież :)
Aga, mam identyczne odczucia co do gospodarstwa pokazanego w dzisiejszym odcinku :)
Białe spadło i niech idzie precz :)
Gosiu, różowe pięciorniki są prześliczne, podobają mi się na równi z białymi... Masz zdjęcie swojego? Przewertuję Twój wątek...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Samo gospodarstwo jest w porządku. Właściciel ma niezłe pomysły i sporo w nim dokonał. Ten program to jednak nie do tego cyklu. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus, ja mam takie miejsce miedzy Meinzer Fastnacht a Maritimem i tam chcialam biala roze posadzic ale posadze ostrozki, bo po drugiej stronie Meinzer sa Mount Shast-y, Alby Meidilandy i biale Odentki a to wszystko ma za plecami Mme Isaaczki.
Ja mam niskorosnacego pieciornika Pink Queen - niby rozowy ale u mnie jest bialy, rozowy jest tylko jak kwitnie w pochmurne dni.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus,kupiłam go jesienią 2010 i przez rok bardzo mało urósł.Chyba nie zachwycił mnie za bardfzo przez sezon,bo znalazłam jedno zdjęcie z jednym kwiatkiem.Wstawie zaraz u siebie.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, zaraz zajrzę do Ciebie...
Tadziu, mamy takie samo zdanie co do reklamy gospodarstw agro u Mai... ten program na inną formułę...
Julka, fajne miejsce i na pewno ostróżki pięknie się wkomponują... Bardzo lubię połączenie róż z nimi właśnie...

Moje domowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam w śnieżny na Kaszubach poranek.
Wracam do tematu Mai. Po części zgadzam się z wami.
Gospodarstwo - siedlisko pięknie wpisane w okolicę.
Jeżeli założymy, że wszystko, co rośnie wokół zabudowań to ogród-to mamy bardzo naturalny. Sporo tam wielkich drzew.
Rabatki rzeczywiście bardzo ubogie i brakowało wielu 'sztandarowych' wiejskich kwiatów.
Ale to trzeba czuć.
Gospodyni tęskni za miastem, bo cały rok pracuje na wsi.
Tęsknimy za tym, czego nie mamy :)

Za hiacyntami też tęsknię i za ich zapachem...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, ale cudne jaśniuteńkie hiacynty, a zapach pewnie nieziemski :tan ;:138 Ciekawe jakie moje się okażą. M. kupił mi niedawno dwie cebulki, ale póki co stoją jak zaklęte...to znaczy jedna puściła korzonki i zaczyna rosnąć, ale druga...strzeliła fochem chyba ;)
Co do dzisiejszej "Mai...", to też niezbyt byłam zachwycona. Ani specjalnie nie został pokazany ogród, ani to jak powstawało gospodarstwo...taki jakoś mało ciekawy był ten odcinek... :roll:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

U mnie dziś piękna niedziela - słońce takie PRAWDZIWE już! Co prawda troszkę prószył śnieżek, ale tylko przez chwilkę.
Nacięłam sobie gałązek do wazonu w moim brzozowym niby-lasku za ogrodem.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jaki słodziutki kolorek hiacynta :D
Gazet od pewnego czasu nie kupuję a w necie nie znalazłam pięciornika o którym piszecie a ponoć taki ładny :( czy tu mowa o krzewiastym :oops: jeżeli tak to ja się pochwalę :lol: mam biały , kremowy, żółty ,różowy i czerwony brak mi tylko pomarańczowego
Aguś nie czuj się odosobniona do mnie tez zima wróciła , na minusie i kurzy niemiłosiernie .
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Słodziutki kolorek i niesamowicie pachnie. Już drugi , bardzo podobny stoi na ławie. Trzeciego już nie będzie , na działce niedługo zakwitną. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tu sie tez ochlodzilo, tylko 6 stopni jest ale pieknie slonce swieci ;:3 troche zawiewa ale juz nie tak jak wczoraj. Zakupilam sobie 5 kilo marchewki ... koniec z podjadaniem :twisted: wiosna idzie panie i panowie ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

I u mnie śnieżyca na szczęście krótkotrwała.Teraz świeci słońce.I niech tak już zostanie.
Aga kolor hiacyntow przepiękny a zapach dotarl aż na Śląsk :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś a u nas śliczne słonko i od razu chciałoby się w ogród wyskoczyć, coś poskubać i obciąć ale okropnie wieje i totalny marazm mnie ogarnia przy ty wietrze.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ago, czytam że też namiętnie oglądasz Maję w ogrodzie, podobnie jak wielu forumków. Zgadzam się z Wami że dzisiejszy odcinek to chyba trochę z innej bajki. Na Domo jest taki cykl "przeprowadzka na wieś" czy coś takiego. Bardziej by pasowało, bo ja ogrodu to tam nie zauważyłam. Choc facet rzeczywiście pasję realizował konsekwentnie. Potem obejrzałam informacje i pomyślałam że ktoś do pracy przyszedł na kacu i nie ten program puścił " W W-wie biało" :? Coś niesamowitego a u mnie takie piękne słońce że wyszłam porobic trochę zdjęc. Niestety w południu oczy miałam jak spodki, bo to była prawdziwa śnieżyca. Przez parę godzin na zmianę śnieg i słońce :;230
Trzymam kciuki że to ostatnie podrygi Pani Zimy i to efekt jej złości.
Za tydzień trzeba zacząc regularne prace. :tan Od środy ciepło. Oby!
x-ag-a
---

Post »

Moi drodzy, wściekła jestem niemiłosiernie... młodszy kot stłukł mi dziś duży, ozdobny wazon, dziurawiąc przy tym parkiet :twisted: czy te gnojki muszą zawsze wetknąć nos tam, gdzie nie wolno?
Wyżyłam się w kuchni robiąc ponoć najlepszy makaron na świecie - tagliatelle z krewetkami i kalmarami podsmażonymi z czosnkiem i imbirem na oliwie i maśle ziołowym, podane z pietruszką i parmesanem... Upiekłam też słodkie ziemniaki z tymiankiem i chilli, wstawiłam krupnik i zamarynowałam piersi z kurczaka... trochę mi przeszło, ale wrrr :P

Postaram się Wam później odpowiedzieć, a jeśli nie, to wybaczcie ;)
Wstawię kilka zdjęć na ukojenie nerwów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”