Mój kwiecisty zakątek cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 2

Post »

Tadziu wreszcie przeglądnęłam wszystkie twoje wątki i przyznam,że zrobię to jeszcze kilka razy,bo takie śliczności pokazujesz,że aż dech zapiera :D Przepiękne liliowce,lilie,korony,tulipany,ostróżki i cała reszta ;:138 Pozwolisz,że będę tu zaglądać :) miłego dnia :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu , też myślę , że odbiją. Jakby zmarzły , to już by było z nich błoto. Są twarde.
Były solidnie zabezpieczone, gałązki sosnowe i na to duże kawałki kory. Ułożone dachówkowato , by woda nie wpływała do nich.Tak też zrobiłem lewizji i bardzo ładnie to wygląda. Ziemia wokół niej sucha , tak jak ma być. Widać to na zdjęciu. ;:224 :uszy
Kamciu , okryłem tylko te, o do których nie byłem pewien , czy przetrwają i takie , które bez okrycia nie maja szans. W bylinach nie powinno być strat . ;:108 ;:108
Witaj Lucynko :wit
Miło, że wpadłaś , zapraszam jak najczęściej w moje skromne progi ;:180 ;:108
Miłego również dla Ciebie. ;:3
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Tadku, u mnie żurawki w okropnym stanie. Od korzenia odbiją, ale te liście co były na wierzchu chyba do usunięcia.
Ucierpiał też znacznie barwinek (zwłaszcza o jasnych liściach), nie wiem dlaczego, bo do tej pory znosił mroźne zimy dobrze.
Melduję, że na Dolnym Śląsku też wiało niczego sobie, ale jakby zaczęło cichnąć.
Przez moment było nawet ;:3

;:118
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewka , lepiej , jakby stare liście były , ale i tak w krótkim czasie trzeba je obciąć. Robią się brzydkie , nowe na wiosnę szybko rosą . Ważne , by ,,serce '' nie było przemarznięte. :uszy ;:108
U mnie jeszcze o zmierzchu wiało , teraz ledwie dmucha , temperatura spadła . Będzie chłodniej. :evil:
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Tadziu u mnie też "damska" pogoda. Niestety na działce nie byłam, ale widok Twoich roślinek napawa mnie optymizmem. Choć muszę pamiętać, że Twoje roślinki były chronione przez śnieg, U mnie niestety brakowało go w czasie mrozów.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Tadziu, moje żurawki w porządku, a nad lewisją była szyba, bo tam siedzi też opuncja. Tulipany i krokusiki już na wierzchu. Martwi mnie tylko oczko i rybki. Gruby lód na nim jeszcze. Jeszcze 20 dni do ciepłej wiosenki. Dziś trochę porobiłam, usuwając zgniłe liście i różne śmieci. Dwa worki wywiozłam na hasiok. :heja
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Igorku , u Ciebie było niewiele śniegu , i stąd skutki. Może nie będzie żle . W ubiegłym roku moje także były w opłakanym stanie, padła tylko jedna. Sadzonki miałem zadołowane w doniczkach i przykryte stroiszem. Wszystkie maja ładne liście. P. omszone słabe , ale to tylko liście takie. Jedyny mój ,,dorosły'' też tak mizernie zawsze wyglądał i teraz identycznie. Tylko 3 blado zielone listki. choć nie był przykryty .Te małe dość grubo stroiszem świerkowym. ;:108
Halu , śnieg to pierzynka . Miałem to szczęście , że było go w miarę sporo by przykryć choć niskie rośliny. U Ciebie mało śniegu , ale mróz też znacznie mniejszy. ;:108
Tosiu miałem opuncje i pod szyba nie przetrwały . Może to wina braku śniegu była. Teraz gałązkami sosny tak przykryłem , że woda spływała po igłach , jak po daszku i pod nimi jest sucho. Lewizja wygląda bardzo dobrze. Zrób rybkom przerębel , bo mogą się udusić. :uszy
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit :( One już pewnie się udusiły :x Przerębel trzeba rąbać, a to jest niedobre dla ryb, żab i innych stworzeń w oczku. Muszę poszukać takiego ręcznego wiertła. Kiedyś takie mieli stolarze. Tym po cichu wierciłabym dziury. Co ma być, to będzie. W tamtym roku też były mrozy i przeżyły. mam taką nadzieję ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tosiu , może masz znajomego wędkarza , który łowi pod lodem . mają na wyposażeniu odpowiednie wiertła. Można także siekierką , będzie huk , ale nie zrobić przerębli to może być jeszcze gorzej. ;:108 ;:108
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

widzę że u Ciebie tuliśki przerosły moje... u mnie to dopiero sie wychylaja a u Ciebie już takie wysokie ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elizko , mają 3-4 cm. Nie są jeszcze zbyt duże. Ziemia zamarznięta jeszcze , jak one się przebiły do wierzchu :?: :?:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Tadziu po fotkach widzę, że przyroda zaczyna sie budzic u Ciebie ?
Oj za wcześnie bo rożnie może być.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Krysiu nic na to nie poradzę , natura ma swój rytm. Początek zimy był ciepły i część tego cyklu odbyło się wcześniej, tak że teraz tylko końcówka została. ;:108 ;:108 Na ,,kresach ''i tak jest trochę póżniej , zachód Polski jeszcze bardziej w przodzie. Zakwitły przebiśniegi. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Dzień dobry
Widzę, że spać nie możesz :wink:
Mnie rano obudziły przylatujące ptaki. Były bardzo głośne to chyba dzikie gęsi.
Serce żurawek chyba w porządku.
Miłego dnia

;:118
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam z rana ;:3
Jestem ,,skowronkiem'' i tak już zostanie :uszy Obudziłem się jeszcze przed gołębiami, co rano duże stadko pohukuje pod blokiem. :P Jak serca są żywe , będzie dobrze. ;:108 ;:108
Pogoda co chwilę się zmienia, rano kilkuminutowa śnieżyca, póżniej słońce , teraz znowu chmury. ;:3
Miłej niedzieli. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”