edi13 ojjj noo taki urok tego forum że każdy każdego czymś kusi
tak tak 210 :P , jeszcze sie nie gubisz
roots23 patrz do woli i sie zapatrz na nie by i u Ciebie w ogrodzie jednak kiedyś zagościły
W zeszłym tygodniu zrobiłam ptaszkom "kiełbaskę" ze smalcem, jakimś musli z ziarnami różnego rodzaju no i powiesiłam na jabłonce. W zeszłym tygodniu nie mogłam się dopatrzeć żadnego gościa, martwiłam się czy w ogóle ptaszki sobie wypatrzą tą wałówkę, ale dziś jak przyjechałam do Lubego i pierwszy raz wyjrzałam za okno to ku mojemu zdziwieniu i wielkiej ucieszę ujrzałam sikoreczkę dziubdziającą jedzonko:
Zdjęcia troszku nie wyraźnie ale nie dałam rady wziąść już większego zoomu, a jak otworzyłam okno by się wychylić i zrobić lepsze zdjęcie to uciekła

ale widzę że dość dużo jedzonka ubyło, więc wychodzi na to że odwiedzają to miejsce
Nooo a prócz tego, to zrobiłam obchód po ogrodzie i.... się załamałam w pewnym momęcie, bo pare tysięcy krokusów które posadziłam pod oknem poprzemarzała mi

jak wykopałam pare cebulek to były miękawe, liście są żółte (bo wzeszły one już w listopadzie). Tak wyglądają:
Ale, są i dobre wiadomości... jak już poszłam do ogrodu gdzie też były sadzone krokusy to tam wyglądają świetnie... :
I ku mojemu zdziwieniu startują już tulipanki

bardzooo wcześnie w tym roku, w zeszłym sezonie pierwsze noski widziałam jakoś w połowie marca