Działka korzo_m
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu moje liliowce sadziłam w odległościach 30x30 cm, nie wiem czy prawidłowo, na pewno nie będzie to rabata docelowa, jak się rozrosną ,pokażą kolorystykę ,wielkość i wysokość kwiatów to wtedy je posadzę już na miejsce stałe. Na razie myślę,że przez dwa lata dam im spokój.
Jeżeli chodzi o roślinę ze zdjęcia str.4 to jest to zioło przyprawowe i teraz zabij mnie ciągle się mylę czy to tymianek czy rozmaryn. Ładnie wygląda, pięknie pachnie przyprawowo szczególnie rano. Corocznie ją przycinam wiosną blisko ziemii, a ona za to ślicznie mocno się rozkrzewia.
Jeżeli chodzi o roślinę ze zdjęcia str.4 to jest to zioło przyprawowe i teraz zabij mnie ciągle się mylę czy to tymianek czy rozmaryn. Ładnie wygląda, pięknie pachnie przyprawowo szczególnie rano. Corocznie ją przycinam wiosną blisko ziemii, a ona za to ślicznie mocno się rozkrzewia.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i się wydało!!!
Faktycznie inaczej jest,jak się "widzi" osobę,do której się pisze.

Faktycznie inaczej jest,jak się "widzi" osobę,do której się pisze.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
Wczoraj miałam wizytę bardzo miłej forumowiczki- Bernadetki-Miriam, poszalałyśmy trochę z łopatką po rabatach kwiatowych
.Oczywiście nie obeszło się bez pstrykania zdjęć, za każdym razem jak przyjeżdżam na działkę roślinki zaskakują mnie takim szybkim wzrostem ,widać to najbardziej po cesarskiej koronie. Od przyszłego tygodnia ostro zabieram się za pracę na działce, jeszcze zostały mi 3 rabatki kwiatowe do przeplewienia i wykonaniegrządek i sianie warzyw.

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko u ciebie najbardziej podobają mi się tulipany,mają fajne kolorki i kształt płatków kwiatka.
Koronie cesarskiej też nic nie brakuje.
Wczoraj dostałam takiego samego jak u ciebie żółtego pierwiosnka od sąsiadki.
Na zdjęciach od twojej siostry zwróciły moją uwagę pierwiosnki ząbkowane,na pierwszym zdjęciu.
Są już takie duże,moje chyba przymarzły,ponieważ zatrzymały się w rozwoju.
Koronie cesarskiej też nic nie brakuje.
Wczoraj dostałam takiego samego jak u ciebie żółtego pierwiosnka od sąsiadki.
Na zdjęciach od twojej siostry zwróciły moją uwagę pierwiosnki ząbkowane,na pierwszym zdjęciu.
Są już takie duże,moje chyba przymarzły,ponieważ zatrzymały się w rozwoju.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
Aniu te tulipany dawno temu kuowałam jako papuzie ,one są botaniczne, takie malutkie, delikatne, tylko na zdjęciu wyglądają jak duże. Mnie bardzo podobają się u siostry te pierwiosnki powiedziałam ,żeby nie obcinała przekwitłych kwiatostanów, niech się rozsieją, szczególnie białe, a moje dopiero wychylają łebki z ziemii.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorotko u ciebie już całe mnustwo kwiatów kwitnie
nie to co u mnie
Pokazujesz już narcyzy i tulipany. Gdy u mnie będą te kwiaty kwitły ty pewnie będziesz chwaliła się już następnymi.
Ale tak to już jest, natury nie oszukamy.
Cieszę się że dzięki forum mogę już w waszych ogrodach podziwiać te piękne kwiaty

Cieszę się że dzięki forum mogę już w waszych ogrodach podziwiać te piękne kwiaty

- korzo_m
Wiolu lada dzień rozwiną się inne kwiatki, jest ciepło, a dziś padał w nocy deszczyk, właśnie tego roślinkom teraz potrzeba. Zapakowałam już dla Ciebie kwiatuszka, jutro z rana biegnę na pocztę ,a póżniej jadę na działkę do łopatki. Wiolu czy kiedyś rozmnażałaś koleusy z listeczków ,ja wsadziłam dwa do wody,były takie ładne ,żal mi wyrzucać,dziś patrzę po tygodniu puszczają korzonki, zastanawiam się czy wytworzą tak jak fiołki serce roślinki.