Działeczka Ewy W
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W
Ewa,daj znac co maja w lidlu,bo jutro wybieram się do Golubia to bym wstapiła.
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Moja Bessy niestety bardzo ciekawska, wczoraj jak pikowałam cały czas mi na stół wskakiwała, musiałam ją przeganiać, w ogóle nie pozwalam jej po stole chodzić.
Daj Ewo znać, czy sa jakieś cebule, albo nasiona, chociaż może nasion to mi starczy

Daj Ewo znać, czy sa jakieś cebule, albo nasiona, chociaż może nasion to mi starczy

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Witaj Ewuniu,jak tam sytuacja u Ciebie na działce? obeschło już w miarę?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że wiosenne planowanie na całego się rozkręca - czy to oznacza, że już wiosna...
Ja tez nie mogę się doczekać chwili, kiedy wbije pierwszy szpadel ... albo wyciągnę grabie...

Ja tez nie mogę się doczekać chwili, kiedy wbije pierwszy szpadel ... albo wyciągnę grabie...

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ave ja już jutro pojadę na działkę i jak nic wiem,że grabię wyciągnę z piwnicy i będę grabić-zawsze zaczynam od wygrabienia alejki przed działką bo ma 2 działeczki-jedna przy drugiej,w tym jedna jest narożna więc grabienie mnie czeka w formie literki L
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Wróciłam z LIDLa i nic niestety nie kupiłam..a może na szczęście
było pare doniczek z narcyzami. Jestem więżniem we własnym domu, muszę zamykać się w pokoju przed kotem aby nie niszczył moich siewek
. Wyrosły już trochę lobelie, bratki, 4 wąsiki heliotropu, trawka ozdobna od Drozda i niezapominajki i teraz pozostało mi dmuchać na to chuchać, dogadzać wręcz może puszczę Mozarta??? Zapomniałam przy jakiej to muzyce rosną roślinki
.
Zbyszku takich drewnianych krczm i schronisk jest w górach pełno nie dojrzałam gdzie to posilałeś się po wędrówce w Beskidach. Zresztą ja podziwiam widoki a nazwy i tak wypadają z głowy grunt żeby zabawa była

Zbyszku takich drewnianych krczm i schronisk jest w górach pełno nie dojrzałam gdzie to posilałeś się po wędrówce w Beskidach. Zresztą ja podziwiam widoki a nazwy i tak wypadają z głowy grunt żeby zabawa była

- ewa w
A tak to wstawiłeś, że daty niet
no na Baraniej byłam nieraz...

Równica była to piękna jesień w 2007

Równica była to piękna jesień w 2007
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Ewo tyle włosów na głowie miałem że to mógłby tylko wspaniały 1972 -pisałem że zabytek 
Beskidy tylko dwa razy bo jak mnie wywiało z Dolnego Śląska na północ to tylko na Tatry wystarczało czasu i oczywiście były wędrówki sentymentalne po Sudetach przy okazji spotkań z kolegami
więcej po Beskidach włóczył się szwagier mieszkają w Jastrzębiu Zdr

Beskidy tylko dwa razy bo jak mnie wywiało z Dolnego Śląska na północ to tylko na Tatry wystarczało czasu i oczywiście były wędrówki sentymentalne po Sudetach przy okazji spotkań z kolegami

więcej po Beskidach włóczył się szwagier mieszkają w Jastrzębiu Zdr
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Ewa!Jestem u Ciebie pierwszy raz, ja też jestem "świeżynką" na FO
Czytam, że wysiałaś to i owo? Moje wysiewy na razie skromniutkie, tylko lobelia i kobea, ale powoli widać zielone łebki
Masz cudownego psiaka, collie są takie mądre.. 

- ewa w
Witaj Kasiu kobea też wysiana tylko na razie śpi i nie pcha się na świat
Nowicjusz ze mnie całłkowicie zielony tak jak i ta moja księżycowa działka. Kowalstwo artystyczne to jest coś co przydałoby mi sie na działce
niestety nie na moja kieszeń. Popełniłam kiedyś parę projektów na ławki i kosze kute do zabytkowego kompleksu szpitalnego w Rybniku ale wtedy robiło się to w ramach umowy o pracę
pozdrawiam

pozdrawiam

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewa, zajrzyj do wątku kowalskiego
A jeśli to nie kłopot, to może wrzucisz tam swoje projekty? Z przyjemnością obejrzę jakieś profesjonalne dzieła 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pytałaś o szałwię-pierwszy raz ją posiałam, ale wyczytałam, że trzeba ją uszczknąć, gdy będzie miała 2 liście właściwe. Zamierzam tak zrobić. Na razie cieszy mnie, że coś się pokazało 

- ewa w
Byłam w Realu i już są cebulowe i kłączowe różności/mieczyki, dalie, canny/ nie mówiąc o nasionach. Kurcze podobały mi się takie małe kłącza z gipsówki patrzę a to po 20 zł i odłożyłam . A rece swierzbiały żeby tylko coś wziąć. Może za m-c bedzie wyprzedaż
. Dzisiaj i słońce i wiatr mało mi resztek z głowy nie zwiało :P ale mozna juz pieska na dłuzszy spacerek wziąć bez strachy, że się potopimy