Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Małgosiu, ja też poproszę M. o zdjęcie przykrycia... zwłaszcza, że powoli nasiona zaczynają kiełkować :)
Czytałam, że ma być mokro, ale coraz cieplej i liczę, że zima już do nas nie wróci :)
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Już chyba nie wróci, zresztą tej Pani juz dziękujemy :;230
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
bianka1977
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 14:08

Post »

u mnie dzisiaj rano 0 6.00 było 9 stopni. Tylko wieje tak, że łeb urywa.
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, oby :)
Adam, jutro zrobię obchód i zobaczę co wyczyniają cebulowe - może u mnie tez już zaczęły żyć własnym zyciem ;)
Kurczę, posadziłam tyle ładnych tulipanów i czosnków jesienią, ale kompletnie nie pamiętam gdzie :/
Bianko, u mnie temperatury podobne - aż chciałoby się człowiekowi żyć, tylko brakuje słońca...

Może Geisha, delikatna i optymistyczna w swojej barwie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, niedługo się przekonasz gdzie posadziłaś cebulki ;). U mnie coś zaczęło wyłazić już przed tymi strasznymi mrozami, przykryłam kiełki ziemią ;:14 . Nie wspominam o irysach holenderskich, bo te już drugi rok z rzędu wyszły na początku stycznia :lol: .
Z mojej zaufanej norweskiej strony o pogodzie wynika, że w poniedziałek i wtorek nocami ma być jeszcze do -6 stopni, a potem już plusowo cały czas.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

aguniada pisze: Kurczę, posadziłam tyle ładnych tulipanów i czosnków jesienią, ale kompletnie nie pamiętam gdzie :/
Aguniu, mam to samo, a potem sadze jedno na drugim, bo nie pamiętam, ze tam już coś wcześniej sadziłam. Czego się nauczyłam, to chowam opakowania po tym, co sadzę/sieję - to mi trochę ułatwia. Spojrzę na kartonik i już mi się klapki w głowie otwierają.

Posiałam przed zimą marchewkę i pietruszkę, i narysowałam sobie w kalendarzu biodynamicznym obrazek poglądowy: gdzie - co.
Bo wiesz, już raz siałam rzodkiewkę na pietruszce...
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Aguś, może u Ciebie brzydsza pogoda, ale za to wątek jak rozkwita! ;:3
Postanawiam sobie w sezonie narobić zdjęć na zapas, żeby móc wiosną je wykorzystać. Teraz wklejam głównie aktualne, choć staram się, by były pogodne i przyjemne (dlatego pewnie przeważają "kocie")...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Leje i wieje, ale śnieg znika :tan Pokazały się dwie szałwie błyszczące, które siałam w niedzielę, reszta jeszcze schowana od ziemią. Oby koty nadal nie dostrzegały możliwości grzebania :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,twoje ulubienice cudowne,nie rób mi ochoty na nie,bo nie mam juz miejsca,a Szmit przed nami.

Powiem ci,ze oznaczniki to wspaniała sprawa,może wczesną wiosna to nie wygląda ciekawie,bo trochę jak w ogrodzie botanicznym,ale to jest krótki okres.Rośliny jak sie rozrosną to oznaczników nie widać,a przynajmniej wiem,gdzie co mam i uważam,żeby nie wykopać.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie szaro-buro ale 12 stopni sie narobilo, gdyby nie ten wiatr to bylo by calkiem przyjemnie.
Ja sobie poustawialam takie wielkie szyszki piniowe tam gdzie mam cebule wkopane ;:108 oczywiscie teraz juz nie pamietam gdzie co ale przynajmniej wiem, ktore miejsce :wink:
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Piękna ta Geisha ! ;:97
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Geisha jak księżniczka :)
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, Danusiu - cieszę się, że Geisha przypadła Wam do gustu... to bardzo piękna, delikatna róża...
Julka, u nas przez chwilę nawet słońce zaświeciło, ale ogólnie aura paskudna - ciemne chmury, wieje i od czasu do czasu pada... brrrr! W Casto rzucili już jakieś cebule do sprzedaży?
Gosiu, mam ambiwalentne uczucia do znaczników, z powodów które sama wymieniłaś ;) Fakt, że potrafią ułatwić życie, żeby jeszcze istniały jakieś estetyczne, a jednocześnie nie rzucające się w oczy...
Ewa, to ciekawe, że koty nie grzebią w siewkach - czy zawsze grzebały? Moje mają zakaz wskakiwania na kuchenny blat, więc nie przychodzi im do głowy wsadzanie nosa nie tam gdzie trzeba ;) Śnieg zniknął, cieszmy się ;)
Su, ja właśnie postanowiłam, że nie będę w tej części pokazywać bieżących zdjęć i faktycznie zapas z ubiegłego sezonu by się przydał, bo nie bardzo jest co wstawiać... Ale, za chwilę zaczną się krokusy 8-)
Małgosiu, mnie też się zdarza sadzić cebulę na cebuli, ale jakoś nie potrafię ogrodu obstawić znacznikami... Roślin i nazw do zapamiętania jest jednak coraz więcej i jakieś wyjście by się przydało...
Agata, poważnie jeszcze mają być takie mrozy? Mnie się już nie chce ubierać w te wszystkie kurtki i swetry... Zamówiłam sobie właśnie boskie letnie sandały na słupku ;)

Wstawię, a potem usunę 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:Kurczę, posadziłam tyle ładnych tulipanów i czosnków jesienią, ale kompletnie nie pamiętam gdzie :/
Aga ratujesz mi życie :wink: , myślałam, że to tylko ja tak mam :oops:. Ale ja mam tak nie tylko z cebulkami. Dostałam od Lucy na jesieni sadzonki lilii i nie pamiętam gdzie je wsadziłam ;:223. Niedługo pewnie się dowiem :;230
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Dziewczyny nie jesteście osamotnione :?
Ja każdego roku podczas jesiennego sadzenia uszkadzam część już rosnących cebulek ;:14
Obiecuję sobie , ze oznaczę teraz to miejsce ....Ale wiecie jak to jest , za rok to samo ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”