No to dziewczyny mnie podsumowałyście za tego bociana.
Oczywiście, że chodzi o tego z piórami i dziobem. Jakby było coś innego to zawołałabym........ no właśnie nie wiem?
Chyba, hurrrrra! A dzieci to się w kapuście znajduje!!!!
Rozanko, kapusta w lutym? Chyba w warzywniaku trzeba by szukać tych bobasów. Szarotko, jestem bardzo ciekawa kwiatów epifilum. Do tej pory widziałam tylko anonimowe fotki w necie. Podobno są bardziej efektowne niż kwiaty grudników.
Witajcie Moniko,Adamie. Mam nadzieję na obfite kwitnienie stefanotisa, bo zimuje w chłodzie tak jak lubi i nigdy mnie nie zawiódł. Jeśli chodzi o cytrusa to dwa lata temu było pomarańczowo od owoców, a gałązki się uginały. W ubiegłym roku zakwitł po przyniesieniu do domu w pażdzierniku i niestety owoców nie było, pewnie z powodu braku zapylenia. Mam nadzieję, że w tym roku się poprawi.
Dorotko Witaj . Cudne , piękne , śliczne , piękne brak mi słów i określeń . Zarówno te domowe kwiaty jak i lilie masz przepiękne , zadbane , dorodne i zdrowe . Zazdroszczę Ci ,ale pozytywnie Nie będę wymieniać bo musiałabym wszystkie Musisz mieć duże mieszkanie że mieścisz tyle , tak dużych kwiatów .
Tak trzymaj
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Teresko dom rzeczywiście duży, roślin mieści się mnóstwo, ale i do sprzątania niezły metraż
Dziś pokażę początek kwitnienia hippeastrum w kolejnej skrzynce
Kontynuacja kwitnienia w poprzedniej
Początek kwitnienia skrzydłokwiatu
Oraz "zimowisko" części kaktusów i sukulentów
Witaj Dorotko, i ja wpadłam z rewizytą
Hippeastrum przecudne...wpatruje się w nie i podziwiam i...właśnie się zastanawiam...dlaczego ja go jeszcze nie mam ...
No i muszę przyznać, że i kolekcja kaktusów imponująca...
Witaj szarotka66 masz przepiękne kwiatki aloes śliczny no i kaktusy też są fajne.
Jak tylko znajde troszkę miejsca w domu to też założę sobie taką kolekcję.Pozdrawiam