Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne - mgr
- cornishvet
- 50p
- Od: 7 paź 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne - mgr
Piękny ten kaudex ile latek sobie liczy, bo ma już taką śliczna żółwią skorupkę jest co podziwiać.
- mgr_
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
U mnie jest od 3 sezonów. Ciężko powiedzieć ile ma lat ale myslę że w okolicach 8-10.
-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
No to troszkę latek już ma ale za to skorupka śliczna.Podziwiam tych co próbują z nasionka wyhodować takie cudo bo to dopiero wymaga olbrzymiej cierpliwości.
- King Midas
- 500p
- Od: 11 lis 2010, o 13:12
Witaj Marku
Wreszcie znalazłem tyle czasu że przejrzałem Twój wątek od dechy do dechy.Efektem tego jest totalne przewartosciowanie oceny sukulentów.Wspaniałe rośliny ,doskonałe fotki.A wszczególności te Twoje "storczyki!
Mam raptem około 30tu sukulentów ,ale trzeba będzie zmienić ten stan rzeczy.Odezwała sie u mnie nieodparta chęć posiadania w szczególności tych stapeliowatych.
U mnie również wcześnie jak nigdy dotąd wystrzeliły zielone pędy(30cm) Dioscorea elephantipes.Zakupiłem 3 lata temu 7szt niestety po "drodze"dwie wypadły reszta ma się w miare dobrze, największa około 6cm srednicy.
Pozdrawiam
Arek
Wreszcie znalazłem tyle czasu że przejrzałem Twój wątek od dechy do dechy.Efektem tego jest totalne przewartosciowanie oceny sukulentów.Wspaniałe rośliny ,doskonałe fotki.A wszczególności te Twoje "storczyki!

Mam raptem około 30tu sukulentów ,ale trzeba będzie zmienić ten stan rzeczy.Odezwała sie u mnie nieodparta chęć posiadania w szczególności tych stapeliowatych.
U mnie również wcześnie jak nigdy dotąd wystrzeliły zielone pędy(30cm) Dioscorea elephantipes.Zakupiłem 3 lata temu 7szt niestety po "drodze"dwie wypadły reszta ma się w miare dobrze, największa około 6cm srednicy.
Pozdrawiam
Arek

- mgr_
Dzięki Arku za wizytę.
Ja w rewanżu jestem trochę zazdrosny o Twoje 'epi'. Niestety moja chęć posiadania jest już bardzo ograniczana wolnym miejscem, a w związku z tym że z regóły to pokaźne rośliny więc świadomie musiałem z nich zrezygnować. Może kiedyś ....
Ja w rewanżu jestem trochę zazdrosny o Twoje 'epi'. Niestety moja chęć posiadania jest już bardzo ograniczana wolnym miejscem, a w związku z tym że z regóły to pokaźne rośliny więc świadomie musiałem z nich zrezygnować. Może kiedyś ....

- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
A tak w ogóle to gratuluję

- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Piękny okaz Dioscorea elephantipes
... Brak mi słów
... Chyba kupię już dojrzalszy okaz bo ta z nasionka to lata świetlne ...

- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny. Jest co podziwiać. 

- mgr_
- gnet
- 500p
- Od: 13 wrz 2010, o 23:02
- Kontakt:
Tak sobie oglądam te Twoje wilczomlecze i zadaję sobie pytanie czemu ich nie hoduję. Mam parę na krzyż. Ten ostatni jest troszkę podobny do E. xylacantha
- mgr_
Być może już jest opisana jako gatunek, ale ja ją kupiłem jako Euphorbia sp. nov. Ethiopia, Yabelo. Prawdę mówiąc do końca nie wiedziałem co kupuję, ale jak widać było warto zaryzykować
Co do E. xylacantha to jej nie posiadam, ale zajrzałem do sieci i faktycznie pędy podobne, ale pokrój całej rośliny trochę inny. Rzecz jasna moja ładniejsza

Co do E. xylacantha to jej nie posiadam, ale zajrzałem do sieci i faktycznie pędy podobne, ale pokrój całej rośliny trochę inny. Rzecz jasna moja ładniejsza

- gnet
- 500p
- Od: 13 wrz 2010, o 23:02
- Kontakt:
Pewnie, że ładniejsza
. E. xylacantha znaleziono w Somalii i Etiopii.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj sąsiedzie
Obejrzałam co nieco z Twojej kolekcji i muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem, strasznie podobają mi się kwitnące kaktusy i sukulenty ale jakos do tej pory nie mam ich w domu. Moja siostra za to próbowała coś chodować (pan od geografii podarował jej kilka kaktusów) ale niewiele jej z tego zostało, zmarnowała nawet moje lithopsy. Będę zaglądać bo jest na co popatrzeć.
Obejrzałam co nieco z Twojej kolekcji i muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem, strasznie podobają mi się kwitnące kaktusy i sukulenty ale jakos do tej pory nie mam ich w domu. Moja siostra za to próbowała coś chodować (pan od geografii podarował jej kilka kaktusów) ale niewiele jej z tego zostało, zmarnowała nawet moje lithopsy. Będę zaglądać bo jest na co popatrzeć.