Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

nirali Witaj :wit Ja to mam czasami takie wrażenie, że w realu wszystko wygląda gorzej niż na zdjęciach ;:108 Robiąc fotki zawsze można zrobić tylko ujęcie tego co najładniejsze. Zwiedzając takie miejsca w realu widzimy całe jego oblicze - te miejsca urokliwe ale też te w których chcemy wszystko ukryć lub zmienić :oops: Ale cieszę się ,że nas odwiedzasz i zapraszam ponownie
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, pięknie to wygląda. Podjazdy też bardzo malownicze przy takim drewniamym ogrodzeniu - bardzo klimatycznie. Ma się wrażenie że tuż obok jest stadnina koni.. Szkoda że ja nie mogę wykorzystać żwirku na swój podjazd (biję się myślami nad materiałem- muszę najpóźniej w przyszłym roku zrobić) Niestety w lesie sosnowym niezbyt estetycznie by to wyglądało. Z czasem miałabym warstwę igliwia zupełnie zakrywającą żwirek :;230
No cóż pomarzyć można ;:7
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudne widoki ;:167 Moje ulubione :tan
Joluś na jedej fotce w tle takie niebieskie łany kwiatuszków co to?
a na fotce z droga dojazdową do garażu metalowy kosz ...cudo zamawiałaś na wymiar czy gotowy o czymś takim marzę ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:...Ma się wrażenie że tuż obok jest stadnina koni...

April :wit ... Ale za tym płotem (tam gdzie brama i wjazd z trawki) do jesieni mieszkał z nami konik polski- Hipek... tak więc stadnina była pełną parą :;230

Danusiu
mm-complex pisze: metalowy kosz ...cudo zamawiałaś na wymiar czy gotowy o czymś takim marzę
Ten kosz jest u mnie chyba już z 10 lat albo i więcej. Był robiony na zamówienie u tego samego rzemieślnika co ptaki. Dostałam go w prezencie imieninowym od rodzinki.
mm-complex pisze:...na jedej fotce w tle takie niebieskie łany kwiatuszków co to?...
... to zwyczajne skalniaczki - floks skrzydlasty. Mam ich kilka kolorów ale w małych kępkach.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jola1010 pisze:.. to zwyczajne skalniaczki - floks skrzydlasty. Mam ich kilka kolorów ale w małych kępkach.
Jolu, u Ciebie nie ma nic "zwyczajnego" ... Wszystko jest NADZWYCZAJNIE PIEKNE ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczek_Poznan pisze: Jolu, u Ciebie nie ma nic "zwyczajnego" ... Wszystko jest NADZWYCZAJNIE PIEKNE ;:138
A to dobre :;230 :;230 To zdjęcia są takie złudne- w rzeczywistości to różnie wygląda ;:108
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ciekawie tu u ciebie tak przytulnie ;:3
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotr=) witaj Piotrze. Miło , że wpadłeś... Zapraszam ponownie.

Dzisiaj powiało prawdziwą wiosną - termometr w słońcu i osłonięty od powiewu silnego wiatru wskazywał 23 stopnie :D wiatr wiał strasznie mocno ale za to pięknie osuszył zalane po roztopach rabatki. Kilka takich dni i zakwitną moje forsycje... wiosna, wiosna :tan
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

Ło matko z córką! Nie dosyć,że nowy wątek, to już tyle stron ;:154
Wpisuję się, żeby nie zgubić tego przepięknego ogrodu, bo coś nie dostawałam powiadomień :(
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Tak Jolu wiosne czuc juz w powietrzu. Jaki to cudowny czas prawda?
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Joluś jak długo zajęło wam urządzanie tak dużego i zróżnicowanego ogrodu? I kamień to zamawialiście za jednym zamachem czy stopniowo i gdzie można najtaniej jeśli można wiedzieć .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MiCz witaj ;:196 ściągnęłam Ciebie chyba myślami i spacerkiem po twoim ogrodzie na picassie
Zapraszam na kolejne wizyty

aage wiosenne promienie słoneczne dają chyba najwięcej energii na cały rok - dzisiaj piękny dzień i spacerując po ogrodzie roztaczałam nowe plany i wizje :tan

lojka 63 Witaj :wit Zakupiony teren mamy ok 15 lat i właściwie wciąż stopniowo przez te lata zagospodarowywaliśmy po malutkim kawałeczku. A teraz przerabiamy i udoskonalamy dostosowując i rośliny i całą architekturę do naszego trudnego terenu - a jak już wspominałam wszystko robimy sami i uczymy się stosując metodę prób i błędów :;230 Dlatego tyle to trwa... A kamień mamy zdobyczny z rozbiórki starego wielkiego domu ...
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Właśnie w tym kamieniu cały "wic " bo i możesz najpierw określić rejon rabat i coś podbudować bo roślinki to stopniowo można dosadzać i przesadzać a kamienie to od razu sporo trzeba mieć bo mnie się marzy dożo kamienia i dużo ziemi żeby coś ciekawego zrobić na mojej "Starej górce",ale może jeszcze z 10 lat mi się uda coś wytworzyć powolutku. ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, ja trochę opieszale, ale w końcu do ciebie przychodzę, bo jakże miałoby mnie tutaj zabraknąć? Pod wpływem twoich wcześniejszych inspracji zabrałam się już do strzyżenia różnych moich iglaczków. Kiedyś tego nie robiłam, rosły sobie naturalnie, lecz w końcu zaczeła zabierać zbyt dużo miejsca i muszą się zaprzyjaźnić z moim sekatorem. A jak nie będą chciały, to pokażę im twoje eleganckie, uczesane iglaczki, to z pewnością je przekonam :D :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu dopiero zorientowałam się, ze założyłaś nowy wątek....ależ gapa ze mnie :oops:
Ale jestem i z niecierpliwością czekam na nowe wiosenne widoki z Twojego przepięknego ogrodu :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”