Dawno nie zaglądałam do Ciebie.
A tu widzę mnóstwo zakupów i same rarytasy.

Oj byle do wiosny i znów się zacznie.
Pozdrawiam.
Eluelsi pisze:Zyta, ja też zamówiłam nasiona kilka dni temu i już zastanawiam się, czy kliknęłam w przycisk "wyślij"![]()
...Powiedz, gdzie siałaś fasolnik chiński...w tunelu czy w gruncie?
Ulaulakonie pisze:Zaraz sprawdzę w torebeczce po ile nasionek pakują, może coś będzie na zbyciu Zytko:)
Nasionek zamówiłam sporo Misiulora pisze:Witajdawno nie pisałam ale byłam... ciekawa jestem ile Ty tych nasionek zamówiłaś...
![]()
..u mnie już ptaszki zaczynają śpiewać...
Zytuś Tylko czy na pewno masz tego jadalnego. Mam takiego , który kwitnie niebiesko , ten nie jest zjadliwy.Miechunka to Rodzynek Brazylijski ... to ja mam tego w brud i nie wiedziałam że to można jeść,w goglach się nie doinformowałam.
I ja taką mam, nie miałam pojęcia że są jeszcze inne.EwkaEs pisze: Miechunka rozdęta(physalis alkekengi) jest byliną,kwitnie niebiesko-fioletowo od lipca do października,mieszki ma czerwone,większe.
Ja mam jeszcze inną miechunkę , bardzo podobna do tej ,,zjadliwej'' i jest jednoroczna. Mam tego mnóstwo na działce , raz posiane i dziesiątki samosiewek. Tę jadalną miechunkę też miałem, dwie różne odmiany . Kandyzowane w cukrze , bardzo dobre.Miechunka rozdęta(physalis alkekengi) jest byliną,kwitnie niebiesko-fioletowo od lipca do października,mieszki ma czerwone,większe.
Tadziu mój ma biały kwiaty. Teraz nie mam pojęcia co mam.tade k pisze:Zytuś Tylko czy na pewno masz tego jadalnego. Mam takiego , który kwitnie niebiesko , ten nie jest zjadliwy.Miechunka to Rodzynek Brazylijski... to ja mam tego w brud...
Ach to pewnie mam tą drugą: Miechunka rozdętą, bo ma kłącza i jest długowieczna. Problem się rozwiązał. Posiejemy zobaczymy.EwkaEs pisze:Teraz już ma,poszedł pocztą.To jest roślina jednoroczna!Owoce w skórzastym mieszku podobne są do małych pomidorków w kolorze żółtym,zielonkawym lub lekko fioletowym,mieszek sam pęka i zasycha,owoce dojrzałe spadają na ziemię,zbiór od lipca do września.
Miechunka rozdęta(physalis alkekengi) jest byliną,kwitnie niebiesko-fioletowo od lipca do października,mieszki ma czerwone,większe.