Królestwo Aniusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Była dziś tak cudowna pogoda, że pomimo zmęczenia musiałam wyjść do ogrodu i wsadzić jeszcze jakieś drzewko-bez tego dzień byłby stracony. A teraz już udaję się na zasłużony wypoczynek. ;:19 ;:41
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brawo za pracowitość ;:63 ;:63 ;:63 Pomimo zmęczenia wyszłaś jeszcze popracować w ogrodzie :D A co tam zasadziłaś :wink:
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

A no dziękuję Wiolu za dobre słowa. Nie ważne zmęczenie, nie ważny natłok innych spraw i zajęć czas na ogród musi zawsze się znaleźć, bo tylko to mnie odpręża i regeneruje siły mimo dużego wysiłku.
Wczoraj posadziłam kilka drzewek. Wyznaczyłam sobie w dość cienistym miejscu kawał miejsca gdzie postanowiłam mieć lasek z drzewami iglastymi, hostami a może też jakąś borówką czy jagodami. Drzewka są na razie małe ale mają czas -niech sobie rosną.
Tak to wygląda
Obrazek Obrazek Obrazek
I jeszcze kilka fotek z mojego skalniaczka, który budzi się do życia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Masz piękny początek wiosny Aniu :D Skalniaczki zaczynają kwitnienie. U mnie jeszcze nie ale już prawie .... :D Poza tym widzę miodunkę i fajny kolorek hiacynta. Miodunka to nowy nabytek, czy zimowała już u ciebie. Pytam po kilku osobom na forum zaginęła po zimie.
A co to za krzaczek za miodunką, bo nie mogę rozpoznać?
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu, dzisiaj po raz pierwszy przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i chylę czoła!!! Sama siedem lat temu zakładałam swój pierwszy ogród, ale nie ma porównania. Jak Ty to robisz, że wszystko takie uporządkowane, zaplanowane, dopracowane do najdrobniejszego szczegółu? U mnie pierw było w ziemi, a dopiero później zastanawiałam się co jak i dlaczego. na efekty nie trzeba było długo czekać, oczywiście te negatywne. Czekam z niecierpliwością na tą orgię kwiatów, gdy wszystkie Twoje roślinki zakwitną.
Ale wiesz co, też porobiłam takie rabatki w esy floresy i teraz mam problem z wymanewrowaniem kosiarką we wgłębieniach - jak Ty sobie z tym radzisz?
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Cześć Wiolu miodunke mam na ogrodzie od dwóch lat. W zeszłym roku było jej bardzo dużo a po tegorocznej zimie została tylko ta jedna. Dzięki, że mi powiedziałaś o zamieraniu jej przez zimę bo już się martwiłam, że jest jej tak mało. Co w takim razie należy z nią zrobić żeby przezimować ją na przyszły rok-szkoda mi jej bardzo. Krzaczek za miodunką? Hmmmm albo zapomniałam co to jest albo sama nie wiem-chyba musimy poczekać do lata i wtedy na pewno uda się nam go rozpoznać.
Witaj Mag miło mi, że mnie odwiedziłaś i podoba Ci się moje królestwo. Wszystkie rabaty mam oddzielone od trawnika 10-15 cm paskiem ziemi więc nie ma problemu by dojechać wszędzie kosiarką. A moje wywijasy nie są aż tak ostre żeby nie można było wyrobić zakrętu. Na oglądanie rewii kwiatów (jeżeli wzejdą i zakwitną) zapraszam oczywiście w późniejszym terminie.

Moje tawuły są już takie duże Obrazek Obrazek
jak myślicie mogę je już wysadzić do ogrodu-nie ma zagrożenia , że się zmarnują. Chyba nie mogę dłużej czekać bo one mają już spore pąki i mają zamiar kwitnąć w doniczkach.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Twoje roslinki Aniu poczuły juz wiosnę! :D Ja bym posadziła te krzaczki jak najprędzej. W razie, gdyby zapowiadali przymrozki, zawsze możesz je czymś okryc :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,moja miodunka nie przeżyła zimy.Myślę że może to być spowodowane całkowitym brakiem śniegu :?
Wcześniej rosła u mnie 2 sezony i była z niej już całkiem spora kępa :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Aniu, zapomniałam wczoraj napisać - te kosmate pąki magnolii to jak najbardziej kwiatowe! Też czekam na swój w tym roku pierwszy, po trzech latach uprawy. ;:48
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, ja mam podobną tawułkę i też czaję się z nią, bo trochę boję się jeszcze wysadzać. Stoi już ze 2 tyg. w chłodnym miejscu, więc chyba wkrótce powędruje do ogrodu. Może w poniedziałek .... :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Ja już dzisiaj wysadziłam swoje tawułki, nie mogłam patrzeć jak męczą się w tych donicach. Najwyżej jak będzie przymrozek to je jakoś zabezpieczę. Powynosiłam tez pelargonie na dwór może dojdą trochę do siebie.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To może i ja jeszcze dziś posadzę tę moją bidulę. :wink:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,nie wiem czy to był dobry pomysł z pelargoniami.One powinny być hartowane od drugiej połowy kwietnia.Na noc znoszone do domu a dopiero od maj na dworze :?
A co im się dzieje?Pokaż zdjęcia jeśli możesz :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Madziu nic takiego im się nie dzieje. Są tylko blade i wyciągnięte bo trzymam je w piwnicy co prawda z oknami ale to inny kąt padania promieni słonecznych a niżeli w domku a mam ich tyle, że nie chce mi się ich dźwigać na górę do pokoi. Zobaczę jak będą wyglądały jutro i najwyżej je z powrotem pochowam. Ale dziękuję za zwrócenie uwagi-wydawało mi się, że się męczą w tej piwnicy.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”