Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Effo, ja tak nieco z innej beczki: a jaki masz przepis na chleb, bo ja też piekę tzw. pełnoziarnisty na zakwasie. Dorota :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Effa gdzieś Ty zaginęła? :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewuś, puk, puk, gdzie jesteś? Czekamy na ciebie i na twoje zakupy :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może ją za bardzo przestraszyłyśmy? :oops:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Jestem jestem :) zaginęłam bo nie mam internetu chwilowo w domu, a w pracy nie miałam znowu czasu tu zaglądnąć. Dziś mi się dopiero udało.
:oops: .... nic nie kupiłam :cry: :cry: :cry: byłam tylko w castoramie, ale akurat to co mnie interesowało to było poniszczone, więc stwierdziłam że nie będe brać... a tak się nastawiłam, ale za to kupiłam inne "rzeczy" ogrodnicze. Choć strasznie było mi przykro że nie udały mi się zakupy, ale z drugiej strony nic na siłę, a ja sobie jeszcze to odbiję :D

Dorciu, piekłam chleb nie na zakwasie tylko na samych drożdżach, przepis, masz tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=160 przeslę Ci jeszcze na PW :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aj Dorciu nie przeslę Ci, bo mam w pdfie a na PW nie mogę tego dołączyć, takze jakbyś chciała to najwyżej maila podaj to prześlę :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff już się martwiłam co się tam u Ciebie dzieje :D Pewnie nic na sił, lepiej nie kupić, niż i żałować. A innym razem mogą się trafić prawdziwe cudeńka :D
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żyję Ilonko :D aczkolwiek dzieje się u mnie dużo... wczoraj wtargnęła na mieszkanie ekipa remontowa i wymieniała mi drzwi z framugą... cieszę się że wtedy byłam w pracy, M wszystko załatwiał i siedział w mieszkaniu, nawet potem całą klatkę wyzmiatał i pozmywał, co mnie zdziwiło bo miałam to zrobić ja, no ale skoro mnie wyręczył to nie narzekam :lol: nie ja wczoraj narzekałam że mnie wszystko boli :;230 No ale teraz za to sporo roboty mnie czeka - sprzątnie w mieszkaniu bo wiadomo mimo iż pokoje były pozaklejane to i tak wdarł sie tam pył. A jutro jeszcze będziemy malować cały przedpokój, także... sporo robótki przede mną :?
Ano i już mam neta z powrotem w domku :D i mogę spokojnie tu zaglądać :D
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aha, Wiolu bo zapomniałam napisać, dzisiaj jak wracałam z pracy zauważyłam plakaty kiermaszu kwiatowego :D będzie jutro bodajże w godzinach 9-17 :D Ja pewnie z rana polecę jak M będzie nockę odsypiać, bo potem do roboty się biorę :(
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To szykuje się ciekawy wypad i ciężka praca. Dobrze, że necik już masz, to zdasz relację odpoczywając :D Powodzenia w pracach :D
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ilonko, przyda się...
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

effa pisze:Aha, Wiolu bo zapomniałam napisać, dzisiaj jak wracałam z pracy zauważyłam plakaty kiermaszu kwiatowego :D będzie jutro bodajże w godzinach 9-17 :D Ja pewnie z rana polecę jak M będzie nockę odsypiać, bo potem do roboty się biorę :(
No to pewnie wstąpię :D :D :D Tak się składa, że za chwileczkę jadę do Sandomierza :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja już byłam Obrazek :lol: M śpi po nocce więc jeszcze nie widział :twisted:
Fotki wkleję jak będę miała czas zrobić, pewnie dopiero na tygodniu. A M jak wstanie to do roboty się bierzemy :(
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuś napisz czy było warto tam wstąpić. Jak pisałam, byłam w Sandomierzu, ale najpierw pojechaliśmy na giełdę, tam koło Wisły. Tam przyjeżdża mnustwo szkółkarzy z drzewkami. Zdecydowana większość to owocowe, ale ozdobnych też jest sporo. No i gdy tam wpadłam pomiędzy te sadzonki, tak nakupowałam tyle, że nie miałam jak tego donieść do samochodu :D Trochę pieniędzy zostawiłam, zwłaszcza, że kupiłam jeszcze weltykulator do trawy. Nie miałam już sumienia ciągnąć męża na ten kiermasz. Gdybym była sama to może bym i wstąpiła, ale przy sobocie tam jest taki wielki ruch samochodowy i jest tak strasznie ciasno, że bałam się sama jechać.
Jeśli napiszesz, że było mnustwo roślin i było w czym wybierać to chyba się załamię. A hoje? Były hoje? A może jest jeszcze jutro ten kiermasz?
No i pokazuj szybciutko twoje zakupy. Nie karz nam czekać. Robota może poczekać :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu było trochę roślin, no i bardzo dużo ludzi. Szczególnie taka jedna starsza malutka pani utknęła mi w pamięci, bo co podchodziłam do jakiegoś regału z kwiatami to ona sprytnie wciskała się między regał a mnie :evil: myślałam, ze w pewnym momencie ją złapię i przeniosę w inne miejsce :evil:
Było bardzo dużo fiołków w różnych kolorach, ale nie wiem po ile bo nie było ceny, bonsai z fikusa 38zł, bonsai z nie wiem czego po 35, draceny ok 30cm - 8zł, kordyliny małe po 5, kufea ok 30cm pleciona 10zł, mirt mały 5zł, fikus benjamina barok 14zł, cykasy revoluta po 10 i 14zł trzykrotka 14zł, hobbit 10zł, nagarbia mała 5zł, kaktusy po 8, 10, 12 zł, bluszcze 4zł, małe szerokolistne sanseviery z żółtymi obrzeżami, po 7zł ale jakieś takie w niezbyt dobrej formie mi się wydawały. Tyle co mi się udało zapamiętać z cen. Hoi nie widziałam. Były jeszcze zamiokulkasy, yukki, szeflery, fikusy, krotony, noliny, begonie. Hm... więcej nie pamiętam, ale ogólnie sporo tego było tak jak i ludzi, ale pewnie dlatego, że obok był kiermasz z kurtkami ze skóry więc co niektórzy i tu i tu zachodzili. Kiermasz tylko dzisiaj był, jutro podobno do Stalowej Woli jadą z tego co słyszałam z rozmów. Ale pewnie za miesiąc znowu się u nas zjawią.
Zdjęcia dopiero na tygodniu wkleję, bo jak na razie to padam z sił :?
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”