Niech to białe cuś - topi się wolno, lepsze to niż podtopienia. Pamiętam, że niektóre ogrody naszych 'forumek' zalane były. Dla ziemi też dobrze - napije się do syta. W marcu słonko przygrzeje i roślinki wystrzelą pięknie! Czego Wam życzę.
MAJU masz rację jak bedzie wolniej topnieć to wody gruntowe nie przybiorą a mają co zbierac i nie bedzie podtopień . Niech sobie powoli topnieje . Tosia masz racje lepiej kolorowo jak na dworze biało
Halinko, wiem, bo dużo żółtego!!!! A to Twój kolorek prawda?? Grażynko, tak jest!!!! To białe musi się topić powoli!!! A ja już bym chciała Bożenko, w/g mojego liczenia to 26 dni!! Przez ten czas białe zniknie, ziemia na pół metra rozmarznie, to i kopać będzie można
Czyli słonecznie dajesz po oczach . Ciekawe jak cebulowe przetrwały czy bedzie pachnąco od hiacyntów oby nie kwitły w deszczach . Kurcze sama sie nakręcam
Gosiu, to są takie betoniki dł, 20 cm i szer. 6 cm. Wiosną okładałam wszystkie rabatki na wysokości gruntu. Koszenie to teraz przyjemność, bo koło kosiarki jedzie po tych kostkach. W składach budowlanych to jest w kolorze siwym i bordo. Płaciłam 39 zł za metr kw. Na 1 metr wchodzi 50 betoników, a to daje 10 mb obwódki.
Tosia
Jednak wiosenne kwiateczki są piękne i kolory wyraziste. Ja też jestem w dołkach startowych,
byłam dzisiaj w Legnicy, a tam, Firma Zieleni Miejskiej wygrabiała liście na trawnikach.
Czyli wiosna. Byłam bardzo zaskoczona, że tak szybko wystartowali.