Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

śliczne kalanchoe kochana ty to masz oczko do pięknych kwiatów ;:196
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Kochani dziękuję wam z odwiedzinki :) Pojechałam wczoraj do LM po doniczki ale kupiłam tylko jedną bo kosztowała więcej niż te cztery kwiatki,ktore ostatnio kupiłam :( .

Adaś ;:196 Jak będą po 2 zł to kupię dla ciebie albo dam ci szczepkę.Już go przesadziłam i napatrzeć się nie mogę na srebrzysty kolorek listków.Mam nadzieję ,ze się przyjmie.
Tasikk ;:196 Coś ostatnio mnie naszło na białe kwiaty.
Iwonko :wit Na dendrobium też już od dawna miałam chęć.Ma śliczne kwiatuszki delikatnie pachnące i podobno można go wystawić na lato do ogrodu.
Basiu :wit W Łańcucie to będzie kwiatowa wystawa czy tylko storczykowa?
Justynko dzięki ;:196
Filigranowa27 :wit Pachnie ale delikatnie :wink: A scindapsus był w opłakanym stanie i pewnie stąd ta cena. U mnie w LM też mają wysokie ceny no chyba,że jakaś przecena się trafi. Kiedyś widzialam tam storczyka (nie falka)za 95 zł :shock:
Migotko :wit Dziękuję za miłe słowa :)
Moniko ;:196 czasami uda mi się zapolować na coś ciekawego a nie drogiego :) a szczególnie lubię kupić sierotkę ,ktora potem pięknie rośnie :heja
Monik27
500p
500p

Post »

to prawda, patrzeć jak taka bidulka zaczyna w domu promienieć to cieszy oczka i serduszko :tan :tan
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Kasiu to zostaw mi małą szczepkę , nierób sobie kłopotu z kupowaniem , a ja na to miejsce wyślę ci coś w zamian.
Dziękuje za dobre chęci ;:196
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Moniko oj cieszy takie drugie życie kwiatka :) Podobna radość jest jak urośnie z nasion tylko ja nie mam za bardzo miejsca.
Adaś ok. chętnie się wymienię ;:196

Przymierzam się do wysiania eukaliptusa gunnii i lagerstroemii aby jeszcze bardziej pocieszyć moje oko :)

A to maranta kupiona 2 tygodnie temu.Sierotka ale widzę,że wypuszcza listek :tan :tan

Obrazek

Obrazek
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiuta slicznosci ta maranta ;:63 i jak ladnie listecze nowy idzie ;:224

A co do nasionek to pewnie radosc jest...ja na razie czekam az mi cos wyjdzie i codziennie niecierpliwie podgladam i codziennie ze smutkiem patrze ze jeszcze nic nie ma...nie mam cierpliwosci niestety, ale wiem ze trzeba sie w cierpliwosc uzbroic :D
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ależ cudeńko kupiłaś ;:167 dendrobium wspaniałe, sama się na takie kusiłam niedawno - w moim Kauflandzie były po 19,99 - nie wiedziałam czy to tanio czy drogo ale, że ciężkie w uprawie podobno to i nie wzięłam, zresztą chyba słusznie, mam inne dendrobium - zdycha, nawet bokami nic nie puszcza ;:223
a takiego białego kalanchoe to nie widziałam :shock: ma takie inne kwiatuszki - cudne ;:108

tego srebrzystego to też wyhaczyłaś za bezcen ;:333
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

śliczny kwiatuszek na takiego poluje u teściowej ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Piękne Dendrobium. Ja tam bardzo lubię białe kwiaty :):):) A Scindapsus śliczny, mimo, że podobno zdechlak, choć wcale na takiego nie wygląda. Zapewne odwdzięczy Ci się :) A jakby odwdzięczał się bardzo bardzo to i ja na szczepkę będę chętna :)
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne kwiatki ;:108 Ja też mam trochę takich sierotek, które później cieszą oko, jak Twoje ;:138
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Dziękuję wam kochane za odwiedzinki i miłe słowa ;:196
Mnie dopadł wirus paskudny i wpakował na kilka dni do łóżka.A był tak wredny,że praktycznie pozbawił mnie sił ;:223 a tym samym dostępu do mojego ulubionego forum.

Tasiku-maranta szaleje i wypuszcza już drugi listek :tan a za nasionka biorę się jutro i może coś jeszcze dokupię :heja .

Mniodkowa-ja mojego dendroba kupiłam za 10 zł i sama jestem ciekawa czy długo pożyje.Jak dotrwa do lata to go wystawię do ogrodu.Jedyne czego się obawiam to że go wysuszę albo utopię :oops:
A scindapsus to faktycznie za grosze bo jak go przesadziłam,poobcinałam pożółkłe listki to źle nie wygląda :) Teraz czekam aż zacznie puszczać.
Moniko -zabierz teściowej bo to ładny i mało wymagający kwiatek :) jak jest nieduży to może niezauważy :;230
Chrapko- I ja ostatnio mam chęć na białe kwiaty. Teraz muszę zapolować na białego grudnika. A szczepeczkę dla ciebie to bardzo chętnie :) Nawet miałam kupić jeszcze jednego i podzielić na szczepki ale choróbsko mnie w domu zatrzymało a teraz to pewnie już ich nie ma :(
Niko- :wit Dzięki Zaraz wpadam do ciebie pooglądać twoje zielone.

Moje kwiatki to chyba już wiosnę czują a to wczoraj zobaczyłam
Obrazek
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu czy Twój grudnik kwitł już tej zimy?
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Karolinko oba grudniki kwitły jak dobrze pamiętam pod koniec pażdziernika czy na początku listopada. Potem pojawiło się tylko kilka kwiatuszków.A wczoraj znów pączki :)
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Czyli moje grudniki tak samo jak Twoje kwitną już drugi raz, moje kwitły w grudniu, widocznie mają dobrze ;)
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to brawo ;:63
W zeszłym roku miałam grudnika, który zakwitł drugi raz w kwietniu. A w tym roku już zdążyłam nabyć kaktusa wielkanocnego z pączkami :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”