Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.

Post »

Jestem obserwatorką tego cudnego ogrodu od zeszłego roku, gdy tylko trafiłam na forum. To dzięki Pani ogromnej pracy pokochałam żurawki. Są tak pięknie skomponowane, marzenie każdego ogrodnika. Na prawdę podziwiam i będę zaglądać :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Igo obiecałam sobie , że Twój wątek to będę omijała z daleka :;230 boję się ,że znowu padnę ofiarą żurawko-wirusa i zamówię pokaźną liczbę ;:223 A obiecałam sobie ,że już żurawek to nie będę kupowała... no i teraz walczę ze sobą :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, popatrzeć zawsze można. ;:224

Polu, dziękuję i zapraszam. :lol:
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iga :wit dawno nie byłam na forum,ale teraz już chyba będzie ok.Oglądam i oglądam te żurawki i nie mogę ;:223 chciałabym wszystkie ;:108
Te które mam od Ciebie,posadziłam jesienią ,ale wychodzi na to ,że braknie mi do końca grządki z 10-15 szt.Mogę się już zapisać??muszę wybrać ,czy sama mi wybierzesz??
Gdybyś znalazła chwilkę ,to proszę zajrzyj do mnie.Dodałam zdjęcia z tej nowej części i chciałabym znać Twoją opinię,czy nie posadziłam ich za gęsto??
Dziękuję i pozdrawiam,Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
X_Ro-a

Post »

Witaj Igo :wit Dużo jeszcze masz do przedstawienia żurawek :?: bo moja lista już jest cała pokreślona i już sama nie mogę się doczytać co też na niej zostało :wink: :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Romeczko, jeszcze trochę jest. ;:108

Alu, już idę zobaczyć :lol:
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

A wiecie , że są osoby, które nie lubią żurawek? :roll: I zastanawiają się, co w nich takiego pięknego? ;:16
Marta
X_Ro-a

Post »

Jeśli mam być szczera to i ja do niedawna byłam w śród nich :cry: Widziałam na oczy może 2 lub 3 żurawki i do tego bardzo marne.
Dopiero tu na Forum zobaczyłam całą ich urodę i w ramach przeprosin :wink: posadziłam pierwsze 10 sztuk i nie będą to na pewno ostatnie :tan
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Koteczku, Romo, ja to rozumiem, każdy ma swojego bzika...... :tan
Mnie serce nie bije szybciej na widok róż, a połowa forum szaleje na punkcie zamówień. Nie ten klimat, nie będę walczyć z przyrodą :lol: Piękne są na Dolnym Śląsku, we Francji i Anglii, u nas na Kujawach nie widziałam takich róż jak tam.
A ja mieć roślinki to takie które wywołują zachwyt, a nie tylko aby być, zwykła roślina, popularna, jak rośnie we właściwych warunkach potrafi zachwycić, a najpiękniejsza odmiana, zbiedzona , sadzona na siłę, mnie nie zachwyca. Po co mi róża pnąca, które co roku przemarza do ziemi i nigdy nie przykryje pergoli.

Heucherella ?Kimono?.Śliczne, ząbkowane liście, kwiat biały, doskonała na cieniste rabaty.

Obrazek

Obrazek

Heucherella ?Redstone Falls?, nowość roku 2011 , doskonała do donic , długie wiszące łodygi i pędy powodują, że roślina tworzy kaskadową pokrój. Ciekawe jesienne wybarwienie. Rośnie również na słońcu.

Obrazek

Heucherella ?Solar Eclipse?, średniej wielkości, ślicznie wybarwiona, doskonale przyrasta w ciągu sezonu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

IGUŚ...będziesz miała nowości na ZLOCIE czy mam sobie teraz zarezerwować a tam odebrać :wit
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, zamówione rośliny przywiozę na pewno, a jak zostanie miejsce w samochodzie to trochę wezmę, wiec raczej namawiam do zamawiania. Będę od piątku i jak będzie mało roślinek to mogą się skończyć. :roll:

Heucherella Mystic Mist,
mała, o dziwnych kolorach, jakby pobielona, na jesieni różowieje. Czasem rośnie ładnie, czasem ginie, różne są opinie o tej odmianie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heucherella ?Sweet Tea?, liście w barwach jesieni, średnia, doskonale rośnie. Jedna z moich ulubionych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heucherella Silve Starek, u mnie do dwóch lat, doskonale rośnie.

Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No to wracamy do przedwojenngo handlu obwoźnego ;:63
Ty tak skoro świt przed kompem, a mikrusek siusiu zrobił? :;230 czy już teraz jak przykładna żona Pana M Piotra do pracy wyprawiasz :;230
:wit
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ilonko, wstaję z Piotrkiem, potem jeszcze mała drzemka, ale teraz już szybko widno, to ta drzemka coraz krótsza. :;230 Ja już mam chatkę ogarniętą, teraz mała przerwa , potem prasowanko, i plan tego dnia wykonany. :tan Maluchowi jeszcze się czasem zdarza. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś Sweet Tea to jedna z moich ulubionych.....jest naprawdę piękna :D
Ja muszę się przyznać, że ostatnio bardzo ciężko mi się wstaje rano....mam jakiegoś lenia. Ale już coraz widniejsze poranki i będzie coraz lepiej ....a lada chwila zaczną się poranne kawki na tarasie i wtedy wstawanie będzie samą przyjemnością :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Igo ,okrywałaś swoje żurawki na zimę? mnie już nie starczyło gałązek z iglaków boję się co będzie po tym mrozie bez śniegu.

Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”