Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Jestem obserwatorką tego cudnego ogrodu od zeszłego roku, gdy tylko trafiłam na forum. To dzięki Pani ogromnej pracy pokochałam żurawki. Są tak pięknie skomponowane, marzenie każdego ogrodnika. Na prawdę podziwiam i będę zaglądać 

- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Igo obiecałam sobie , że Twój wątek to będę omijała z daleka
boję się ,że znowu padnę ofiarą żurawko-wirusa i zamówię pokaźną liczbę
A obiecałam sobie ,że już żurawek to nie będę kupowała... no i teraz walczę ze sobą 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu, popatrzeć zawsze można.
Polu, dziękuję i zapraszam.

Polu, dziękuję i zapraszam.

- Ala58
- 100p
- Od: 7 sie 2011, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Iga
dawno nie byłam na forum,ale teraz już chyba będzie ok.Oglądam i oglądam te żurawki i nie mogę
chciałabym wszystkie
Te które mam od Ciebie,posadziłam jesienią ,ale wychodzi na to ,że braknie mi do końca grządki z 10-15 szt.Mogę się już zapisać??muszę wybrać ,czy sama mi wybierzesz??
Gdybyś znalazła chwilkę ,to proszę zajrzyj do mnie.Dodałam zdjęcia z tej nowej części i chciałabym znać Twoją opinię,czy nie posadziłam ich za gęsto??
Dziękuję i pozdrawiam,Ala

Te które mam od Ciebie,posadziłam jesienią ,ale wychodzi na to ,że braknie mi do końca grządki z 10-15 szt.Mogę się już zapisać??muszę wybrać ,czy sama mi wybierzesz??
Gdybyś znalazła chwilkę ,to proszę zajrzyj do mnie.Dodałam zdjęcia z tej nowej części i chciałabym znać Twoją opinię,czy nie posadziłam ich za gęsto??
Dziękuję i pozdrawiam,Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj Igo
Dużo jeszcze masz do przedstawienia żurawek
bo moja lista już jest cała pokreślona i już sama nie mogę się doczytać co też na niej zostało

-
- Kontakt:
Romeczko, jeszcze trochę jest.
Alu, już idę zobaczyć

Alu, już idę zobaczyć

-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
A wiecie , że są osoby, które nie lubią żurawek?
I zastanawiają się, co w nich takiego pięknego? 

Marta
Jeśli mam być szczera to i ja do niedawna byłam w śród nich
Widziałam na oczy może 2 lub 3 żurawki i do tego bardzo marne.
Dopiero tu na Forum zobaczyłam całą ich urodę i w ramach przeprosin
posadziłam pierwsze 10 sztuk i nie będą to na pewno ostatnie 

Dopiero tu na Forum zobaczyłam całą ich urodę i w ramach przeprosin

-
- Kontakt:
Koteczku, Romo, ja to rozumiem, każdy ma swojego bzika......
Mnie serce nie bije szybciej na widok róż, a połowa forum szaleje na punkcie zamówień. Nie ten klimat, nie będę walczyć z przyrodą
Piękne są na Dolnym Śląsku, we Francji i Anglii, u nas na Kujawach nie widziałam takich róż jak tam.
A ja mieć roślinki to takie które wywołują zachwyt, a nie tylko aby być, zwykła roślina, popularna, jak rośnie we właściwych warunkach potrafi zachwycić, a najpiękniejsza odmiana, zbiedzona , sadzona na siłę, mnie nie zachwyca. Po co mi róża pnąca, które co roku przemarza do ziemi i nigdy nie przykryje pergoli.
Heucherella ?Kimono?.Śliczne, ząbkowane liście, kwiat biały, doskonała na cieniste rabaty.

Heucherella ?Redstone Falls?, nowość roku 2011 , doskonała do donic , długie wiszące łodygi i pędy powodują, że roślina tworzy kaskadową pokrój. Ciekawe jesienne wybarwienie. Rośnie również na słońcu.

Heucherella ?Solar Eclipse?, średniej wielkości, ślicznie wybarwiona, doskonale przyrasta w ciągu sezonu.

Mnie serce nie bije szybciej na widok róż, a połowa forum szaleje na punkcie zamówień. Nie ten klimat, nie będę walczyć z przyrodą

A ja mieć roślinki to takie które wywołują zachwyt, a nie tylko aby być, zwykła roślina, popularna, jak rośnie we właściwych warunkach potrafi zachwycić, a najpiękniejsza odmiana, zbiedzona , sadzona na siłę, mnie nie zachwyca. Po co mi róża pnąca, które co roku przemarza do ziemi i nigdy nie przykryje pergoli.
Heucherella ?Kimono?.Śliczne, ząbkowane liście, kwiat biały, doskonała na cieniste rabaty.
Heucherella ?Redstone Falls?, nowość roku 2011 , doskonała do donic , długie wiszące łodygi i pędy powodują, że roślina tworzy kaskadową pokrój. Ciekawe jesienne wybarwienie. Rośnie również na słońcu.
Heucherella ?Solar Eclipse?, średniej wielkości, ślicznie wybarwiona, doskonale przyrasta w ciągu sezonu.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
IGUŚ...będziesz miała nowości na ZLOCIE czy mam sobie teraz zarezerwować a tam odebrać 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Kontakt:
Krysiu, zamówione rośliny przywiozę na pewno, a jak zostanie miejsce w samochodzie to trochę wezmę, wiec raczej namawiam do zamawiania. Będę od piątku i jak będzie mało roślinek to mogą się skończyć. 
Heucherella Mystic Mist, mała, o dziwnych kolorach, jakby pobielona, na jesieni różowieje. Czasem rośnie ładnie, czasem ginie, różne są opinie o tej odmianie.

Heucherella ?Sweet Tea?, liście w barwach jesieni, średnia, doskonale rośnie. Jedna z moich ulubionych.

Heucherella Silve Starek, u mnie do dwóch lat, doskonale rośnie.

Heucherella Mystic Mist, mała, o dziwnych kolorach, jakby pobielona, na jesieni różowieje. Czasem rośnie ładnie, czasem ginie, różne są opinie o tej odmianie.
Heucherella ?Sweet Tea?, liście w barwach jesieni, średnia, doskonale rośnie. Jedna z moich ulubionych.
Heucherella Silve Starek, u mnie do dwóch lat, doskonale rośnie.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
No to wracamy do przedwojenngo handlu obwoźnego
Ty tak skoro świt przed kompem, a mikrusek siusiu zrobił?
czy już teraz jak przykładna żona Pana M Piotra do pracy wyprawiasz

Ty tak skoro świt przed kompem, a mikrusek siusiu zrobił?

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Kontakt:
Ilonko, wstaję z Piotrkiem, potem jeszcze mała drzemka, ale teraz już szybko widno, to ta drzemka coraz krótsza.
Ja już mam chatkę ogarniętą, teraz mała przerwa , potem prasowanko, i plan tego dnia wykonany.
Maluchowi jeszcze się czasem zdarza. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś Sweet Tea to jedna z moich ulubionych.....jest naprawdę piękna
Ja muszę się przyznać, że ostatnio bardzo ciężko mi się wstaje rano....mam jakiegoś lenia. Ale już coraz widniejsze poranki i będzie coraz lepiej ....a lada chwila zaczną się poranne kawki na tarasie i wtedy wstawanie będzie samą przyjemnością

Ja muszę się przyznać, że ostatnio bardzo ciężko mi się wstaje rano....mam jakiegoś lenia. Ale już coraz widniejsze poranki i będzie coraz lepiej ....a lada chwila zaczną się poranne kawki na tarasie i wtedy wstawanie będzie samą przyjemnością

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Igo ,okrywałaś swoje żurawki na zimę? mnie już nie starczyło gałązek z iglaków boję się co będzie po tym mrozie bez śniegu.
Genia
Genia