Wielkie dzięki, że mnie odwiedzacie, ja też staram się zaglądać tylko nie zawsze mam czas zostawić ślad.
Stokrotkania dzięki, fajnie, że zdjęcia się podobają.
Jagoda u mnie też sierpówki są, wróbel to rzadkość ostatnio, tylko mazurki (bardzo podobne do wróbli), kosy, szczygły i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałam. Dla mnie najbardziej widowiskowy jest dzięcioł, no i uwielbiam sikory.
Ten karmnik to mam dopiero ten sezon a poprzednio co roku sama wycinałam z małych butelek po wodzie mineralnej, duże dziury a na dole wbite 2 gałązki (aby sikory miały na czym usiąść) i sypałam słonecznik. Owszem musiałam często dosypywać ale też działa i chętnie jadły.
Maryla wcale nie grzeczniutko bo dzwońce bardzo agresywne i ciągle przeganiają sikorki.
Co do pacioreczników to skuś się to może coś wymienimy, to piękne kwiaty.
justus dzięki, bażant raz był kilka lat temu, chyba przez przypadek (mam go gdzieś na zdjęciach ale to w koszmarnej jakości).
zeberka cieszę się że się podoba, co roku od lat dokarmiamy regularnie.
magda41 witam Cię bardzo serdecznie, jak miło, pierwszy Twój post na forum i to u mnie. Pytaj zawsze śmiało, chętnie odpowiem w miarę jak czas pozwoli. Hydroponiką zajmuję się od wielu lat, to fajna metoda uprawy roślin bez ziemi, najlepiej mieć do niej specjalne zestawy koszyczek, wskaźnik i osłonka (choć można zrobić sobie i prowizoryczne naczynia np.doniczka w osłonce). Na fotce poniżej jeden taki zestaw. Możesz kupić na hydroponika.pl ja to kupowałam w Obi, niestety od lat już tego nie sprzedają. Wskaźnik pokazuje Ci kiedy podlać, woda musi być ale nie dużo.