Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

;:1 bardzo sie ciesze :tan a powiedz mi.... wybierasz sie wcześniej może na zlot w maju?
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Niestety nie. Za dużo się u mnie dzieje ostatnio, muszę wiele spraw poukładać, a czas tak szybko leci. Ale mam nadzieję, że może następnym razem się wybiorę :lol:
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Elizo piękne i dorodne te mieczyki , pewnie długo już zbierasz te wszystkie odmiany co ???
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agato uuu szkoda, myślałam że jeszcze wcześniej się poznamy...

edi13 Cieszę się że podobają Ci się :tan a zbieram je... hmm trzeci sezon :lol:
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Eliza mam do Ciebie godzinkę więc na pewno się spotkamy :) Czekaj tylko jak wiosna przyjdzie. ;:71
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agatko moja droga... ale na wiosne gwarantuję Ci że mieczyka kwitnącego u mnie nie uświadczysz :;230 ale za to tuliśki... noo a tych trochę też będzie... ;:224 (ilościowo zdecydowanie więcej od mieczyków)
W każdym razie w lato zapraszam jak najbardziej, bo wiosną przygotowania do weselicha będą przynajmniej w weekendy będziemy jeździć i prosić, a w lato już się tam wprowadzę więc będę mogła Cie ugościć ;:196
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Spoko , spoko :) Ja tylko w zimę niechętnie się z domu ruszam, a potem do kolejnej jestem do dyspozycji :) Umówimy się w sezonie na jakąś kawkę jak już będziesz rządzić na włościach :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

ibizaa pisze:Agness wtaj :wit dawno Cie u mnie nie było :D ...
Elizko oj nie było nie było.....ja ostatnio tylko na chwilkę zaglądałam na Forum i odpowiadałam na wiadomości w swoich wątkach, bo nie ładnie miłym gościom nie odpowiedzieć :D Ale już najważniejsze sprawy ( których się moc nawarstwiło) pozałatwiane, wiec już teraz jestem z powrotem i zaglądam do ogródków wirtualnych przyjaciół nadrabiając zaległości :D
Mieczykami mnie powaliłaś....są niesamowite....przepiękne....przecież każdy ich kwiatuszek to prawdziwe kolorystyczne dzieło sztuki i te cudne falbanki.....bajka ....
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizo cudowności pokazujesz. Podziwiam Cię za ogrom pracy, jaki wykonałaś przy sadzeniu, a potem wykopywaniu tych mieczyków ;:138 .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agato już się doczekać nie mogę :tan spotkania oczywiście :tan

Agness ale wiadomo też nie jest się w stanie codziennie u każdego coś napisać..., ja pomimo tego że codziennie tu jestem to i tak nie nadążam czytać a nie mówiąc jeszcze u każdego ślad zostawić :)
Ojjj tak te falbany są naprawde niesamowite, w niektórych odmianach są one tak poskręcane że środek mało co widać i wyglądają jak by miały nie wiadomo ile warstw. A jak już kilka kwiatów na raz kwitnie to mmm rewelacyjnie wyglądają ;:224
Oczywiście w miare wolnego czasu zapraszam do oglądania kolejnych, codziennie będę wstawiać jakieś :wink:

slila1 dziękuję za te ciepłe słowa :oops: ;:196 dla mnie to nie jest praca, tylko OGROMNA przyjemność ;:224 ciekawa tylko jestem czy przy jeszcze większej ilości tak samo bym mówiła..., w sumie nie pozostaje mi nic innego jak się przekonać - bo kolekcję na pewno będę powiększać, dostałam świra na ich punkcie 8-)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

A te mieczyki z falbankami to łatwo się rozmnażają? Ja w tym roku nabyłam kilka od Anity i się zastanawiam czy mi szybko nie wyginą... Jakby się rozmnażały łatwo to troszkę bym je miała :;230
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

:shock: Weszłam do Twojego ogrodu i zanurzyłam się w tulipanach! Prawdziwy zawrót głowy. :D
Kiedy ja te wszystkie Wasze ogrody zwiedzę?! Wiosna za pasem i nowe cuda na świat przyjdą. :D
Dziękuję za odwiedziny! :wit
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Justyno to zależy od odmiany, były takie które miały bardzo dużo przybyszowych a były też takie które miały po 2-3 malutkie ziarenka albo i wcale. Przekonasz sie jesienią jak wykopiesz, miejmy nadzieję że trafiłaś na takie które dobrze się rozmnażają :tan

majar witam w mym wątku :wit zapraszam koniecznie wiosną, będzie tych tulipanów po stokroć więcej o ile nornice sobie stołówki u mnie nie zrobiły :twisted:
Zwiedzisz, zwiedzisz... zima póki co nie odpuszcza, więc i czasu więcej bo takto by sie w ogrodach siedziało i dłubało.
Zapraszam częściej :tan

kolejne mieczyki...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przyjechałam dziś do Lubego no i zaczeła mi kiełkować lwia paszcza, siewek lobelii dalej jak na lekarstwo, dlatego dosiałam do tych pozostałych, mam nadzieję że wkońcu zacznie coś lepiej kiełkować.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Każdy na swój sposób ładny , nie będę żadnego wyróżniał. Nie tylko od odmiany Elizko zależy ile ma cebulek . Światło i pokarm także mają wpływ. na ilość cebulek. Gdy z boku rośnie duża , pazerna roślina też ma gorsze warunki . :uszy ;:108 ;:108
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

No tak Tadku też masz rację, tylko ja mówię na swoim przykładzie że niczym nie nawoziłam, wokół nich rosły tylko aksamitki i przybyszowych było tyle ile było :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”