Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero powstaje :)
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero powstaje :)
Ja już chyba dam sobie spokój z kannami.Dzisiaj w ogrodniczym mówiła,że na dniach będą mieli nowe dostawy i kanny najróżniejsze również.Boję się już wejść do tego sklepu,chyba będę omijać go łukiem.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia to na nic-ja tyle razy obiecuję sobie,że już żadnego iglaczka,żadnych cebulek czy żadnych naionek,bo za dużo...Jedna jak jestem w pobliżu to mnie przyciąga jak magnez-na nic się zdają opory
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dla mnie to kanny wymagają zbyt dużo zachodu, a więc już je sobie darowałam na dobre. Podobnie zresztą jak dalie.
- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A wykopywanie
no trzeba poświęcić trochę czasu, ale za to efekt jest.
A co do omijania sklepów, to jedyna metoda, bo jak się już wejdzie, to koniec

A co do omijania sklepów, to jedyna metoda, bo jak się już wejdzie, to koniec

-
- 1000p
To ja mam słabą wolę i zawsze jak ma wybierać zakupy w galerii handlowej czy ogrodniczy to wybieram ogrodniczy sklep
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
witam moich gości miłych porannie
Marzenko ja bym chciała tylko te dwie co pisałam,,,ze względu na ich liście, kwiaty oczywiście też,ale jednak zwracam uwagę na rośliny ,które są jak najdłużej atrakcyjne
Małgosiu.....dobrze,ze ja w takie rejony ogrodnicze rzadko chodzę, tyllko co z tego w dobie internetu.....klik klik i zakupy zrobione
ja staram się już ofert nie wertować...ale hortensjom to wiem ,że się nie oprę
Wandziu cenie byliny ,które w gruncie zostają...ale canny, warte sa zachodu , ja nie moge miec wiele bo nie mam piwnicy ,wiec dochodzi problem przechowywania na strychu...ale te kilka chce mieć...no i dalie , za to szaleństwo kolorów w ogrodzie warto dać im się przespać u siebie w domku przez zimę, co prawda miałam nie dokupować....skusiłam sie na kilka
Jacku witaj, tobie chyba wykopywanie nie straszne, zawsze Ci moze Sabinka pomóć.Przyznam się, ze nie mam silnej woli jeśli chodzi o wyrzeczenia roślin,ale nie mam ani jednego rododendrona ani azalii, ostatnio mnie kuszą....jakies pachnące....i nie wiem jak to będzie
tylko żeby one potem ozdobniejsze były...po kwitnieniu....
32 dni do wiosny wiecie ,ze już mamy 2 i pół godziny dłuzszy dzień

Marzenko ja bym chciała tylko te dwie co pisałam,,,ze względu na ich liście, kwiaty oczywiście też,ale jednak zwracam uwagę na rośliny ,które są jak najdłużej atrakcyjne
Małgosiu.....dobrze,ze ja w takie rejony ogrodnicze rzadko chodzę, tyllko co z tego w dobie internetu.....klik klik i zakupy zrobione

Wandziu cenie byliny ,które w gruncie zostają...ale canny, warte sa zachodu , ja nie moge miec wiele bo nie mam piwnicy ,wiec dochodzi problem przechowywania na strychu...ale te kilka chce mieć...no i dalie , za to szaleństwo kolorów w ogrodzie warto dać im się przespać u siebie w domku przez zimę, co prawda miałam nie dokupować....skusiłam sie na kilka

Jacku witaj, tobie chyba wykopywanie nie straszne, zawsze Ci moze Sabinka pomóć.Przyznam się, ze nie mam silnej woli jeśli chodzi o wyrzeczenia roślin,ale nie mam ani jednego rododendrona ani azalii, ostatnio mnie kuszą....jakies pachnące....i nie wiem jak to będzie

32 dni do wiosny wiecie ,ze już mamy 2 i pół godziny dłuzszy dzień

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dorotko 32 dni do wiosny a śnieg sypie strasznie za oknem
Wrzuć jakąś energetyczną fotkę bo ciężko człowiekowi na duszy

Wrzuć jakąś energetyczną fotkę bo ciężko człowiekowi na duszy

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Dorotko jak miło znowu luknąc do ciebie z rana ,jutro można bedzie powiedzieć ze do wiosny miesiąc pozostał.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Dorotko nie odbiegam od Was,ale to wszyscy tak mamy co w ogródkach widzą cały świat...
Obok nasion ,roślin ,wystaw kwiatowych nie można przejść bez emocji...
Mimo ogrodowego naparstka ,nie zrezygnowałam z dalii,ale tylko na parę sztuk mogę sobie pozwolić...
Canny nie chcą u mnie za bardzo rosnąć ,mają za mało słońca i miejsca w ziemi... podgniwały mi trochę w mojej glinie...No tak...wszystkiego mieć nie można .Róże i powojniki już zabierają sporo miejsca

Mimo ogrodowego naparstka ,nie zrezygnowałam z dalii,ale tylko na parę sztuk mogę sobie pozwolić...
Canny nie chcą u mnie za bardzo rosnąć ,mają za mało słońca i miejsca w ziemi... podgniwały mi trochę w mojej glinie...No tak...wszystkiego mieć nie można .Róże i powojniki już zabierają sporo miejsca

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Ja się chyba pożegnałam z daliami.Miałam je w domku, a po tych mrozach tam też była ujemna temperatura.
- jacekbielsko
Dorotko są ozdobne, tylko trzeba je w kompozycji z innymi kwaśnolubnymi i już 

-
- 1000p
Ja jestem tak uparta,że z dalii i kann oraz innych roslin które trzeba wykpywać na zimę nie zrezygnujeę-lubię je i koniec-to na jesieni męczę się bo trzeba wykopać,oznaczyć,przewieżć do domu a na wiosnę od nowa robota.Za to jak już zakwitną to zapominam o tym całkowice....
- jacekbielsko
I to jest prawdziwa miłośniczka
Tak trzymaj 

-
- 1000p
Bo jak tu sobie wszystkiego ciągle odmawiać? A kwiatki to takie nieszkodliwe wariactwo