Mój ogród - Eukomis cz.4
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.4
Halinko-świetny pomysł z pocięciem teczki na etykietki,ja wycinałam z kubków po jogurcie i dłuższe się zwijały.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj u mnie paskudna pogoda sypie śnieg nie musze wychodzić więc szukam sobie zajęcia więc robię znaczniki do roślin takie do włożenia do ziemi. znaczniki robię z pojemnika po farbie lub po śledziach matyjas z pojemnika nożem odcinam górny brzeg i dno ,obwód tnę na wąskie paski i gotowe.tak to wygląda.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Halinko jesteś praktyczna i pomysłowa kobitka
Masz super znaczniki i pożytecznie zagospodarowany czas
Brawo 

- eukomis
Marzenko u mnie sypie jak cho,,,,,ra ogródek zasypany taka kołderka to mi była potrzebna jak były mrozy -20 anie teraz.Szkoda ze się rozchorowałaś bo wiesz my mamy nie możemy chrować bo jesteśmy potrzebne dzieciom.Posiedzieć w domu też fajna sprawa, Zyczę zdrówka dla całej rodzinki.
Burgund dziękuję za piękny kwiatuszek i tyle ciepłych słów urosłam kilka centymetrów teraz mam 152cm w kapeluszu.
Ewo siedzę w domu i wymyślam co by zrobić ciekawego do ogródka,zrobiłam już pergolę na róże , ze mnie taki majsterkowicz wiertarka,wyrzynarka młotek, gwozdzie to moje kochane narzędzia.

Burgund dziękuję za piękny kwiatuszek i tyle ciepłych słów urosłam kilka centymetrów teraz mam 152cm w kapeluszu.

Ewo siedzę w domu i wymyślam co by zrobić ciekawego do ogródka,zrobiłam już pergolę na róże , ze mnie taki majsterkowicz wiertarka,wyrzynarka młotek, gwozdzie to moje kochane narzędzia.

- eukomis
Zbliża się pora siewu więc muszę pokazać jedną z moich szklarenek zrobioną z długiej kwadratowej butelki po wodzie mineralnej. Takich szklarenek można postawić na oknie więcej nawet jedna na drugiej bo wentylacja jest przez korek i nie trzeba nakrywać folią, co jest bardzo kłopotliwe przy podlewaniu.Co roku mam takie szklarenki już zasiałam koleuski.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Faktycznie, bardzo pomysłowa jesteś! Na nasionka lwiej paszczy jak znalazł.
Kombinuj dalej, bo dobrze Ci idzie! 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Halinko dawno do Ciebie nie zaglądałam.
Przychodzę z gratulacjami za serduszko.

Przychodzę z gratulacjami za serduszko.

Halinko, naprawdę pomysłowa jesteś
I jaka oszczędność ;)
A powiedz kochana czy w takich szklarenkach masz jakiś odpływ? Jakieś dziurki w dnie? Bo skoro mówisz, że można je stawiać jedna na drugiej, to wydaje mi się, że nie ma tam żadnego odpływu. Ale patrząc na Twoje ogrodowe dokonania widzę, ze w niczym to nie przeszkadza ;)
pozdrawiam serdecznie

A powiedz kochana czy w takich szklarenkach masz jakiś odpływ? Jakieś dziurki w dnie? Bo skoro mówisz, że można je stawiać jedna na drugiej, to wydaje mi się, że nie ma tam żadnego odpływu. Ale patrząc na Twoje ogrodowe dokonania widzę, ze w niczym to nie przeszkadza ;)
pozdrawiam serdecznie

- eukomis
Szamanko ja posiane nasionka to tylko zraszam nie podlewam otworek jest ale dolną butelkę możesz postawić na podstawce takiej do skrzynek balkonowych a reszta szklarenek jedna na drugą gdyby ci coś wyciekło z górnej to ścieknie po następnych do podstawki .
Ahaaaa...więc jednak jest otworek
Dzięki za szczegółową instrukcję 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halino! ... " ze mnie taki majsterkowicz wiertarka,wyrzynarka młotek, gwozdzie to moje kochane narzędzia"
a ta mini szklarenka z butelki - rewelacja
oj - pamiętając o zaproszeniu ... nie odpuszczę - tym bardziej, że tam gdzieś w Twym ogrodzie rosną też jakieś roślinki od mej kuzynki (dwa bloki od Ciebie)
Byle do wiosny

a ta mini szklarenka z butelki - rewelacja
oj - pamiętając o zaproszeniu ... nie odpuszczę - tym bardziej, że tam gdzieś w Twym ogrodzie rosną też jakieś roślinki od mej kuzynki (dwa bloki od Ciebie)

Byle do wiosny

- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Halinko stworzyłaś sobie raj pod blokiem.Twój ogród jest piękny.20 lat temu jak z familoków wprowadziliśmy się do blokowiska, też próbowałam pod oknem stworzyć sobie namiastkę ogrodu.Niestety przyszli robotnicy zrobili jakieś wykopy, najpierw z gazem były roboty, potem z wodą no i po ogródku.Znając mentalność tutejszych mieszkańców takich rarytasków jak Ty też nie mogłabym posadzić, bo zaraz by znikły.Miałam ROD tam nawet marchewkę i buraki kradli, nie wspomnę o iglaczkach, toteż dałam sobie spokój, szkoda pracy i pieniędzy.Teraz nareszcie mogę się ogrodniczo wyżyć 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Halinko, gratuluję
Ale ty masz pomysły
jesteś wszechstronnie uzdolniona 

Ale ty masz pomysły