Ogródek Robaczka
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Witam Kasiu,
Oj piękny ogród i piękny plan zagospodarowania, ale i teren pozwala na takie szaleństwa, sporo pracy i pomysłów super, piękne wyraziste zdjęcia, będę czasem wpadać na chwilkę przycupnąć na ławeczce pod brzózką,
PS.
Poproszę o namiary na latarenki
Oj piękny ogród i piękny plan zagospodarowania, ale i teren pozwala na takie szaleństwa, sporo pracy i pomysłów super, piękne wyraziste zdjęcia, będę czasem wpadać na chwilkę przycupnąć na ławeczce pod brzózką,
PS.
Poproszę o namiary na latarenki
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dopiero przed chwilą dotarłam do domu. 20 km - 2,5 godziny
U nas - Bieszczady...
Mam nadzieję, że u Was widać więcej wiosny...

U nas - Bieszczady...
Mam nadzieję, że u Was widać więcej wiosny...
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne te twoje kwiatuszki, róża charles austin piękna, a ta delosperma też ją miałam ale mi wyginęła
szkoda, bo ładna była

Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09

U mnie też napadało

marzenia się spełniają! Dana
- robaczek_Poznan
JSZFRED/Asiorek- dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa. Miejsca u mnie wcale nie tak wiele, ale pomysłów ciągle przybywa ;-) Wiadomość wysłałam na pw
Dawid, baran18 - ta nn jak widać dosyć popularna, taka ogrodowa Jane Doe...
Renia, Charles mnie zauroczył gdy tylko go zobaczyłam wśród wielu wspaniałych róż angielskich w Rosarium. Kolorem nie pasował do pozostałych, ale nie mogłam się oprzeć
Mam dwa krzaczki posadzone przy tarasie i już odwdzięczają się pięknymi kwiatami. To ich pierwszy zimowy sezon u mnie - mam nadzieję, że przetrwają. Delosperma też pierwszy raz u mnie rosła w ubiegłym roku, nie wiem czy odbije po mrozach, ale dokupię następną, to pewne. Szybko się rozrasta i obsypana jest amarantowym kwieciem całe lato
To jedna z moich ulubionych bylinowych roślin.
Danusiu, serio? w Bieszczady na stałe? Mój brat tam mieszka i śnieg ma od listopada do maja... ja jestem stworzona do życia w tropikach
Brakuje mi tego widoku...

Dawid, baran18 - ta nn jak widać dosyć popularna, taka ogrodowa Jane Doe...
Renia, Charles mnie zauroczył gdy tylko go zobaczyłam wśród wielu wspaniałych róż angielskich w Rosarium. Kolorem nie pasował do pozostałych, ale nie mogłam się oprzeć

Danusiu, serio? w Bieszczady na stałe? Mój brat tam mieszka i śnieg ma od listopada do maja... ja jestem stworzona do życia w tropikach

Brakuje mi tego widoku...

robaczku no rozumiem Twoja frustację dzisiejszą pogodą ale to była dziś jakaś parodia.......akurat dziś jak mieliśmy z tatą odebrać mamę z sanatorium, z Ciechocinka....masakra jakaś....śnieg tak sypał, ze oszaleć można było......wiatr to spychał samochód na boki zaś widoczność zero....
przyczepność zero też bo jak tata chciał zahamować bo facet przed nami dość szybko hamował bo światła się szybko zmieniły no i my jakieś 10 metrów za nim i tata zaczał hamować a tu nic.....zero reakcji......samochód sam jedzie.....i jedyny ratunek by wyhamować i mu nie sypnąć to.....wlot w zaspę.....zatrzymaliśmy się dopiero w połowie długości tego samochodu
masakra jakaś
tyle samochodów i tirów w rowach, porzuconych albo co gorsza przewróconych na boki czy też z tyłem czy z przodem w rowach w życiu nie wiedziałam......zaś ten wypadek w Markowicach to był szok.....widzieliśmy go......
ale fakt, że widoczki poza miastem i w lesie było iście malownicze.....z wrażenia zapomniałam zdjęcia porobić......aparat mi zdechł a dokładnie bateria

tyle samochodów i tirów w rowach, porzuconych albo co gorsza przewróconych na boki czy też z tyłem czy z przodem w rowach w życiu nie wiedziałam......zaś ten wypadek w Markowicach to był szok.....widzieliśmy go......

ale fakt, że widoczki poza miastem i w lesie było iście malownicze.....z wrażenia zapomniałam zdjęcia porobić......aparat mi zdechł a dokładnie bateria

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie nie było aż tak okropnie, jak pisze Marta, choć cały dzień padało. Mam jednak nadzieję,że to już ostatnie podrygi zimy.
też mam taką nadzieję, a żeby ją przegonić to wczoraj kupiłam sobie różyczkę.....w doniczce, na parapecie teraz sobie siedzi w nowej ziemi a kolorek baaardzo ma podobny do tej Twojej NN, Robaczku....taki soczysty bordowy.......no normalnie śliczności
a jak bedzie można to je przesadzę na działkę, na moją rabatkę

a jak bedzie można to je przesadzę na działkę, na moją rabatkę

-
Czasami jak mam dość zgiełku marze o Bieszczadach, ale po tym uroczym tekście przeszło mi na dobre
Ja może nie do tropików ,ale jakby cały rok była piękna wiosna
Rozmarzyłam się .....
Miłego wieczoru

Miłego wieczoru

marzenia się spełniają! Dana
- robaczek_Poznan
Martusiu, faktycznie jakaś masakra na drogach
Dobrze, że nic Wam się nie stało..
Zapowiadają ocieplenie, może się trochę poprawi..oby.
Wszyscy mamy nadzieję, że to ostatnie dni zimy.
A ta rożyczka nn to właśnie prezent od przyjaciółki - przyniosła mi kiedyś takie urocze "mini" w doniczce, a gdy przekwitła, wsadziłam do ogrodu. Teraz mam piękny krzew
ps. Na pociechę polecam tekst o Bieszczadach powyżej
Danusia już czytała hihihi
Ja też uwielbiam wiosnę, ale nie obraziłabym się za ...6 m-cy tropikalnej pogody w roku
Dziewczyny, jak chcecie coś rozgrzewającego na serca, to mogę poszperać w zdjęciach z cieplejszych miejsc na globie..

Dobrze, że nic Wam się nie stało..

Wszyscy mamy nadzieję, że to ostatnie dni zimy.
A ta rożyczka nn to właśnie prezent od przyjaciółki - przyniosła mi kiedyś takie urocze "mini" w doniczce, a gdy przekwitła, wsadziłam do ogrodu. Teraz mam piękny krzew

ps. Na pociechę polecam tekst o Bieszczadach powyżej

Danusia już czytała hihihi
Ja też uwielbiam wiosnę, ale nie obraziłabym się za ...6 m-cy tropikalnej pogody w roku

Dziewczyny, jak chcecie coś rozgrzewającego na serca, to mogę poszperać w zdjęciach z cieplejszych miejsc na globie..

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Cudny ten twój ogródek te lampki słodko wyglądają wśród kwiatów 

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Piękny ogród i bardzo ładne zdjęcia...
Roguchi muszę nabyć
Roguchi muszę nabyć
-
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Podoba mi się tutaj, i ogród piękny i zdjęcia też.
I właścicielka, z tego co czytam, choć fotki już nie znalazłam
Pozdrawiam ciepło.
I właścicielka, z tego co czytam, choć fotki już nie znalazłam

Pozdrawiam ciepło.