W zeszłym roku przesadziłam jedną kępkę i mam nadzieję, że już ma dobrą głębokość i zakwitnie mi.
A powiedzcie, gdzie się kupuje węgiel drzewny?

Mam nadzieję, że będzie, póki co cieszę się, że tylko z jedną wyszłamxipe pisze: I oby był to 'Sorbet' bo w marketach często jest co innego jak na zdjęciu.
Ciekawe,czy wykiełkowałyte nasionka drzewiastej.Potrafią leżeć w ziemi parę lat,kiełkowały mijudyta pisze:Nie chciałabym zmarnować tych piwonii..zwłaszcza,że miałam wpadkę z nasionami piwonii krzewiastej,które mi nie wykiełkowały.. strata niepowetowana/wprawdzie były to tylko 3 nasionka,hmm...albo aż trzy/.
a szczególnie na Twoich zdjęciach Peonio. W zimowe wieczory je oglądałam i skutek jest taki, że u Pana Marka zamówienie na kilka sztuk złożone, jedną botaniczną mam obiecaną, piwonia brownii właśnie wysiana i z tego czekania jeszcze sorbet musi się w doniczce pomęczyć. Do tej pory miałam tylko jedną różową i koperkową, która jakoś nie chce zakwitnąć, więc została przesadzona i może w tym roku wreszcie się doczekam. Jeszcze o botanicznych marzę i o krzewiastych też.peonia pisze:One są wszystkie piękne nawet te nieznane